Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem

Rybí filé jsou kousky rybího masa, které se většinou vyrábí z méně tučných druhů, jako je treska, mořská štika (hejk), pangasius apod. Filé je sušší a nemá pevnou konzistenci, proto je dobré ho zapékat nebo smažit.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

3. 11. 2015 18:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 123 kJ / 746 kcal
Bílkoviny25,31 g
Tuky8,40 g
Vláknina19,07 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 150 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy133,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Cheetah79 Cheetah79

25. 4. 2021 23:48

Vůbec není potřeba si to komplikovat, když lze tento pokrm kompletně udělat v troubě. Mražené filé jen nejdřív necháte při pokojové teplotě rozmrazit. Vše pak v syrovém stavu dáte do zapékací mísy... Dělala jsem tři kostky a použila jednu smetanu. Na 6 uvedených v receptu bych určitě dala dvě. Místo oregana jsem dala tymián. Přidala jsem i kmín. Brambory jsem měla rané, tak jsem ponechala i slupku. Celé jsem si to ozvláštnila ještě brokolicovou rýží (mražená novinka, prostě na malé kostičky nakrájená brokolice), tu jsem předtím jen spařila. Pokladla jsem vše plátky másla. A až bylo vše měkké, cca po hodince, posypala jsem vše ještě strouhaným sýrem a zapekla. A je to výborné ;-)

Eja57 Eja57

12. 10. 2020 20:09

Kacenka999: :yes: děkuji, ta formulace "zapéct do růžova" je nešťastná, to je jen chvilka ( proti zvyklostem to v postupu trochu poopravím, aby si někdo "nenaběhl")

Kacenka999 Kacenka999

12. 10. 2020 12:56

Eja57: no plus minus 45 minut až hodina :-) Prostě jsem píchala, až byly brambory měkké... Hlavně hezky posolit brambory, jak spodní vrstvu, tak tu horní ;-)

Eja57 Eja57

11. 10. 2020 14:48

Kacenka999: mohu se zeptat - i pro ostatní - jak dlouho byl pokrm v troubě?
V receptu "zapéct do růžova" je s 1 cm kolečky syrových brambor prostě nesmysl - 30 minut možná bude stačit, dle odrůdy brambor...ale zapéct do růžova je něco úplně jiného....

Kacenka999 Kacenka999

11. 10. 2020 14:33

Dnes jsem dělala a musím říct, že jsem si moc pochutnala <3

Marge

28. 1. 2017 14:39

Moc jsem si pochutnala. Brambory byly měkkoučké, i když jsem trochu obavy měla. Posílám bodík :yes:

maiva maiva

5. 11. 2015 22:10

clupmi:Prosím Tě, co tady pořád cpeš nějaký odkaz - u kolika receptů:-O

clupmi clupmi

5. 11. 2015 15:36

Marketti

5. 11. 2015 09:40

Tohle dělávám synovi často, dávám syrové brambory a syrové filé, zalívám šlehačkou.

Pavel Vaner

4. 11. 2015 15:51

Super.Zkusili jste i file na zelenině???Mám docela rád i Pangase,není to sice kapr,ale je to bez kostí.

Ewelinka84 Ewelinka84

4. 11. 2015 13:30

casino: :-) Mě se to povedlo, bylo to výborné. Brambory v troubě také peču syrové na plátky a zatím žádný problém... Ale nebudu se tu přít, recept jsem přidala, protože mi chutnalo a chtěla jsem se podělit s ostatními, ne se dohadovat. ;-)

hosta hosta

4. 11. 2015 13:21

casino: sice nesouvisí s tímto receptem - já ale francouzské brambory dělám vždy ze syrových brambor;-)

casino casino

4. 11. 2015 13:13

Ewelinka84:
No dobře:-)
Proč ale potom "Dusíme pod pokličkou cca 10 minut." ty nebohé rybičky;-)

" a dáme zapéct dorůžova."
Syrové brambory (ve dvou vrstvách) dáme zapéct dorůžova?
No, možná to funguje..., ale připomíná to FRANCOUZSKÉ BRAMBORY a jaksi si nedokážu představit, že bych je dělal ze syrových brambor...:-O

Ewelinka84 Ewelinka84

4. 11. 2015 11:10

Nejsou předvařené. Zkuste a uvidíte... :-) Dělala jsem prvně a určitě ne naposledy.

jitkacizi jitkacizi

3. 11. 2015 19:38

Milda816:taky mě to vrtá hlavou ;-) zřejmě budou předvařené

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zapečené file s bramborem zapečené rybí filé s brambory zapečené rybí filé s bramborem zapečené filé s brambory zapecene rybí filé zapečené rybí filé se zeleninou zapečené rybí filé se zeleninou a bramborami zapecene rybí filé recepty zapečene file zapékané rybí filé zapecene brambory s file rybi file se smetanou filé s bramborem recept na zapečené filé s bramborem recept na zapečené filé s brambory zapečené filé se sýrem a smetanou rybí filé zapečené s bramborem zapečené brambory s rybím filé filé se smetanou rybí filé na smetaně

Suroviny: filet rybí, vejce, smetana ke šlehání, česnek, brambory, máslo, koření kari, koření oregáno, sůl, pepř mletý, tuk

TopRecepty.cz

Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjX2