Rebarborový džem s ananasem
Máte přebytky rebarbory? Připravte z nich výborný džem a budete si její chuť moci vychutnat i mimo sezónu. Džem z rebarbory a ananasu má příjemnou chuť, je velmi osvěžující a změklé ořechy uvnitř jsou příjemným překvapením.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 876 kJ / 3 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,24 g |
Tuky | 1,12 g |
Vláknina | 42,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 96 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 735,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ořechy není nutno přidávat, i když v džemu změknou a jsou tam velmi dobré.
Tento recept přidávám s laskavým svolením p. Marcely Vrabcové.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2022 13:56
1. 6. 2015 22:14
24. 5. 2014 11:36
7. 9. 2011 19:23
5. 10. 2010 15:36
5. 10. 2010 15:34
5. 10. 2010 12:57
1. 5. 2009 23:15
1. 5. 2009 09:54
1. 5. 2009 09:23
A Tejajo, dobrej nápad s těmi kousky do mrazáku, taková jednoduchá věc a vidíš, to mě nenapadlo, tak děkuji za nápad
Helle letí bodík
Já vůbec nemám na zahradě rebarboru, to je teda velká škoda a chyba, musím jí někde sehnat a zasadit, koukala jsem, že v marketech je docela drahá
1. 5. 2009 08:34
1. 5. 2009 07:08
30. 4. 2009 23:01
30. 4. 2009 22:41
30. 4. 2009 21:29
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 17 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 10 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 2 hodinami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 2 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 3 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat rebarboru. Využití je všestranné, hodí se na limonádu, marmeládu i koláč
Rebarbora je skvělá do báječných moučníků. Řapíky sklízíme dříve než první ovoce
Rebarborová marmeláda: Voní mátou a pikantní chuť jí dodá zázvor. Při vaření šetřete vodou, rebarbora ji totiž pustí až dost
Další recepty
Tématické fráze: rebarborový džem džem z rebarbory rebarbora džem marmeláda z rebarbory ananasová marmeláda ananasová marmeláda recept rebarbora marmeláda rebarborová marmeláda marmeláda z ananasu rebarborový marmeláda jak zamrazit rebarboru zmrazování rebarbory rebarborový džem recept džem s rebarbory zmrazení rebarbory buchta s ananasem zmrazování ořechů ananasová marmelády džem rebarbora reberborovy kolac
Suroviny: rebarbora, cukr želírovací, ananas, ořechy vlašské
Rebarborový džem s ananasem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0BE
19 názorů