Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové pagáče

Ať už škvaříte sami doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, nikdy jich není dost. A co teprve pagáčů. Jsou krásně zlaté a voní kmínem. Postup je trochu pracný, ale vyplatí se. Až je vyzkoušíte, zapráší se po nich tak rychle, že příště budete muset udělat dvojitou dávku.

Hodnocení receptu je 5,0 (61×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 65 min

65 min (65 min příprava)

2. 5. 2009 22:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie31 107 kJ / 7 435 kcal
Bílkoviny157,94 g
Tuky466,73 g
Vláknina29,56 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 1,64 g
Sůl3,68 g
Sacharidy635,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Ideálne na posedenie s pohárikom vína.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

27. 10. 2020 17:02

Luludi: trochu mlieka, staci 100 ml. Zvysok mlieka pocas miesenia pridam.

Luludi

27. 10. 2020 16:21

Dobrý den.prosim kolik mléka mám dát asi na kvasek s droždím?

magdalenka magdalenka

10. 12. 2017 09:08

Jana: :-K

Jana

9. 12. 2017 19:54

Nejlepsi recept na pagacky jaky jsem nasla ! Ztratila jsem recept po me babicce ze Slovenska a tento se mu nejvic priblizil.Pagacky jsou skvela zalezitost ,ale kde je ma zdrava vyziva? Ach jo........ ale proc si neudelat radost a trochu zhresit ze jo????? :-p

magdalenka magdalenka

5. 11. 2017 21:52

Míla: Skvelá správa, mám radosť.

Míla

5. 11. 2017 21:36

Tak jsem dnes vyzkoušela Váš recept. Těsto mi zadělala pekárna (na začátku jsem jí měla otevřenou a mléko jsem po troškách přilévala dokud se mi nezdála správná konzistence) a povedly se výborně. I když jsem je nenechala dokynout na plechu. Pekla jsem je na 200°C asi 20 minut. Příště až budu mít škvarky tak je musím jen víc posolit a asi přidám i trošku pepře.

magdalenka magdalenka

12. 10. 2017 07:48

Jirka: vďaka za odozvu, mám radosť.:-K

Jirka

11. 10. 2017 20:33

Magdalenka: díky moc, všechno vyšlo na jedničku:yes:

magdalenka magdalenka

11. 10. 2017 19:21

Jirka: nie je za čo, treba mať trochu skúsenosti s pečením kysnutého cesta. Po takých 10 minútach možno aj zoslabiť, ak rúra veľmi pečie a cesto už vyskočilo...a pridať prípadne 5 minút..ťažko povedať, proste skúšať, jednoznačná odpoveď asi neexistuje. Ale dlhým pečením sa vysušujú. Nech sa darí a chutí.

Jirka

11. 10. 2017 19:06

Magdalenka: děkuji, za chvíli půjdou do trouby :-);-)

magdalenka magdalenka

11. 10. 2017 19:03

Jirka: cca 15 min. pri 200 st. C.

Jirka

11. 10. 2017 14:35

Dobrý den, chtěl bych se optat na kolik stupňů a na jak dlouho se pagáče pečou. Díky

queens2

3. 9. 2017 23:44

magdalenka: moc děkuji, to udělám manželovi radost, nevzdám to vyzkouším :-) :yes:

magdalenka magdalenka

18. 8. 2017 08:11

queens2: Napr. tu alebo aj pri iných receptoch:
https://www.toprecepty.cz/recept/47884-sobotni-skv...
https://www.toprecepty.cz/recept/20398-pagacky-i-s... (a bezmedvedeieho cesnaku)
https://www.toprecepty.cz/recept/43302-skvarkovo-p...
ak budete takto postupovať ako v je uvedené v receptoch, bude sa vám dariť. Lístkovanie - lupienkovanie vznikne potretím cesta tukom, škvarkami a prekladaním. Prekladanie sa opakuje po krátkej dobe, pri vaľkaní cesta sa nesmú vrstvy pretrhnúť, preto netlačíme na váľok silne, ale s citom.

queens2

17. 8. 2017 23:19

Dobrý večer, manžel chce po mně pagáče aby se loupali jako lupínky? :D Dělala je tak jeho teta na slovensku, amně se to nedaří...

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pagáče škvarkové pagáče škvarkové bochánky pagáč škvarkové pagáče kynute recept na pagáče škvarkove pagačiky škvarkové pagáčky škvarkový pagáč pagáče recept recept na škvarkové pagáče oskvarkove pagace škvarkové pagáče jak je dělám já recept pagace recepty na pagače škvarkové pagáče recept recept na škvarkový pagáč recepty pagače pogáče madarské pagáče

Suroviny: mouka polohrubá, smetana kysaná, olej, žloutek, brambory, droždí, cukr, mléko, sůl, škvarky, vejce

TopRecepty.cz

Škvarkové pagáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P1gw