Katalánské brambory
Hledáte obměnu vařených brambor? Vyzkoušejte tyto katalánské brambory. Jsou vařeny ve slupce a poté smíchány s cibulí, česnekem a osvěženy petrželkou a citronovou šťávou. Do křupava upečené je posypte strouhaným sýrem a pažitkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 850 kJ / 681 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,01 g |
Tuky | 1,16 g |
Vláknina | 27,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 139,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Katalánské recepty - upraveno
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2022 14:10
magdalenka: Perte se a žerte se ...,
26. 9. 2021 15:36
Tonja: mala som dojem, že reagujete na niekoho spred 5 rokov, dotyčný to ani nezbadá...
Samozrejme, nič proti reakciám na staršie recepty. Skôr naopak, často sa vytiahnu skvelé a skoro zabudnuté recepty.
Samozrejme, nič proti reakciám na staršie recepty. Skôr naopak, často sa vytiahnu skvelé a skoro zabudnuté recepty.
25. 9. 2021 20:54
casino: No, že máte společného hodně, jsem už dávno zjistila. Jen nevím, proč reagovat na něco, co vlastně ani nestojí za to. Já čerpala z nějakého zdroje a nevím proč to dnes řešit. Buď se recept líbí, nebo nelíbí. A proč hledat něco, kde nic není...Nebo mám změnit opět název ? A přání pěkného večera Vám přijde jako ironie? Tak to se omlouvám..jestli tohle někomu vadí..Teda Vám..a klidně se tomu zasmějte..
25. 9. 2021 20:49
magdalenka:
Ano má
U komentářů snad vždy platilo, že jsou nadčasové, že
mika59:
No, pominu-li, že mám s dotyčným leccos společného tak se pokuste zamyslet nad tím, co je na jeho přístupu opovrženíhodného
***
V diskuzích se obecně nedoporučuje používat ironie leč protentokrát použiji vaše slova: "Jinak přeji hezký večer."
Ano má
U komentářů snad vždy platilo, že jsou nadčasové, že
mika59:
No, pominu-li, že mám s dotyčným leccos společného tak se pokuste zamyslet nad tím, co je na jeho přístupu opovrženíhodného
***
V diskuzích se obecně nedoporučuje používat ironie leč protentokrát použiji vaše slova: "Jinak přeji hezký večer."
25. 9. 2021 18:51
Tonja: A mohu se zeptat oč Vám tady jde? Přijde mi, že neustále hledáte v receptech něco, so se Vám hodí abyste mohl reagovat. Jinak přeji hezký večer.
25. 9. 2021 18:07
magdalenka: Magdalenko, má to smysl, aspoň podle mého názoru. Nebo tím chceš říct, že se reaguje jen na úplně čerstvě vložené recepty, pokecá se a pak se recept odloží nebo se na něj má zapomenout? Když někdo do Topek přišel později, nesmí už na starší recepty reagovat? Jen se ptám, bylo by to totiž divné.
3. 5. 2020 09:20
Tonja: má zmysel reagovať na príspevky spred 4 rokov?
3. 5. 2020 08:59
Zanechme malicherností, ale přesto zkusme dodržovat nějaká pravidla v názvosloví a nevymýšlet si příliš. Abychom neskončili tak, že hovězí guláš bude z kuřecího masa a pod názvem slepičí polévka nalezneme čočkový salát.
20. 4. 2016 11:31
prosciuto: nemám nejmenší zájem kritizovat váš příspěvek, ale jako kritika od vás opravdu zní, a myslím, že je úplně jedno jak se jídlo jmenuje, většina tu, předpokládám, hledá rychlé a chutné recepty. Ale asi tu každý hledáme něco jiného, že? Já recept určitě zkusím a název opravdu neřeším.
12. 4. 2016 17:25
Miro kuchár: Sebavedomie.
12. 4. 2016 13:20
Napište svůj komentář
prosciuto: Mám dotaz ? Co tady řešíte ? Recept nebo zeměpis ?
prosciuto: Mám dotaz ? Co tady řešíte ? Recept nebo zeměpis ?
10. 4. 2016 18:36
Krásné brambůrky :) Jenom pozor na dobu smažení česneku a na moc rozpálenou pánev, aby nezhořkl. Radši dělám nejdřív cibuli a česnek dám až na konec, nebo smažím hodně pozvolna . Recept brzy vyzkouším
10. 4. 2016 17:53
spagetka:
Môj komentár ani náhodou nechcel zpochybnit kvalitu a chut tohoto receptu.
Ale zrejme by ste reagovali, keby ste objavili napr.: Afgánske vepro-zelo, pretoze niekto neznalý situácie by to vo svojej knihe receptov uvádzal ako typický recept z Afganistanu.
Co sa týka Spanielskych vtáckov - je to bezné jedlo v Spanielsku (a tiez v Taliansku) ibaze s iným názvom.
V zahranicí (zvlást v Západnej Európe, ale nielen tam) spolu s Paellou je Spanielska tortilla najznámejsie jedlo.
V Spanielsku je to Tortilla de patatas a nikto názov Spanielska tortilla nepozná. Vznikol, ked politická a hospodárska situácia prinútila státisíce Spanielov opustit svoju vlast a kedze v emigrácii varili to, co poznali z domu, domorodci pomenovali jedlo ako Spanielska tortilla. Bolo to pre nich zrozumitelnejsie ako Tortilla de patatas.
Môj komentár ani náhodou nechcel zpochybnit kvalitu a chut tohoto receptu.
Ale zrejme by ste reagovali, keby ste objavili napr.: Afgánske vepro-zelo, pretoze niekto neznalý situácie by to vo svojej knihe receptov uvádzal ako typický recept z Afganistanu.
Co sa týka Spanielskych vtáckov - je to bezné jedlo v Spanielsku (a tiez v Taliansku) ibaze s iným názvom.
V zahranicí (zvlást v Západnej Európe, ale nielen tam) spolu s Paellou je Spanielska tortilla najznámejsie jedlo.
V Spanielsku je to Tortilla de patatas a nikto názov Spanielska tortilla nepozná. Vznikol, ked politická a hospodárska situácia prinútila státisíce Spanielov opustit svoju vlast a kedze v emigrácii varili to, co poznali z domu, domorodci pomenovali jedlo ako Spanielska tortilla. Bolo to pre nich zrozumitelnejsie ako Tortilla de patatas.
10. 4. 2016 17:53
prosciuto: Díky za názor
10. 4. 2016 17:15
prosciuto: zrovna tak, jako ve Španělsku nevědí jak přišli ke "španělskému ptáčku", v Rusku k "ruskému vejci", v Holandsku k "holandskému řízku" - nemá smysl se dohadovat o názvu, prostě to berte jako název receptu. A dobrou chuť . Tenhle recept mám v rodinné kuchařce jako chuchelské bramberdle, ale bez toho citronu a taky se nebudu hádat o to, jak se to má správně jmenovat , protože nezáleží na názvu, ale na obsahu a následné chuti
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 3 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 6 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 6 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 15 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 22 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Právě bylo uvařeno:
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 4 minutami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 19 minutami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 1 hodinou
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 2 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 2 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 3 hodinami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 3 hodinami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recepty z brambor brambory po španělsku katalanské recepty jedlo z brambor recepty-brambory brambory s cibulí po rusku brabory recept recept na brambory katalanský řízek se sýrem ruske brambory recept recept z brambor recepty z afganistanu pečené brambory po španělsku brambory recepty recept bramborák katalnské brambory recept bramborák recept brambory recept katalanska zelenina recept katalánský recept ze zeleniny
Suroviny: brambory, cibule, česnek, petrželka zelená, šťáva citronová, olej, pažitka, sýr strouhaný, sůl, pepř mletý
Katalánské brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qn9R
18 názorů