Dech z pekla
Suroviny
Porce: pro 2 osoby
Nutriční hodnoty
Energie | 1 871 kJ / 447 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,48 g |
Tuky | 11,37 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 368 mg |
Sůl | 1,48 g |
Sacharidy | 10,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podáváme s bramborem nebo hranolky. Rýže se nehodí, protože není téměř žádná šťávička, jen omastek. Příloha může být podle sezóny nebo jak máme rádi a nebo žádná - i tak je to dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2017 21:01
Dnes som varil. Namiesto sterilizovanej papriky som dal cerstvu a prihodil na hrubo nakrajane sampiony. Mnamka. Zaradujem do svojej databazy overenych chutnych receptov.
13. 4. 2016 07:39
vypadá dobře
14. 7. 2012 22:08
recept supr vynechavam podravku adam jeden kvalitni masox a je to bomba zvlast s bram. kned.ci bramborakem.
4. 6. 2012 10:04
Děkuji za recept, pánské části mé rodiny chutnalo.
Foto přikládám.
Foto přikládám.
30. 12. 2011 17:51
Už jsem přesně tenhle Pekelnej dech vařila několikrát-výborný recept,musím jen pochválit.Malinko víc jsem si ho"opálila"chilli(to je moje neřest-chilli a feferonky)Recept má šmrnc.Děkuji.
17. 7. 2009 13:02
také toto jídlo znám jako Katův šleh jeto "baštička"9
11. 5. 2009 21:15
Václavedovolila jsem si přidat fotečky z naší nedávné večeře,snad nevadí.Normálně dělám směs sušší,ale tady jsem si se synkem dopřála k rýži trošku víc šťávičky-já rozmařilec.A samozřejmě ostrou variantu jsme si dopřáli jen my s manželem
6. 5. 2009 15:05
Vašku, taky máš ode mě bodíka, protože to znám a je to chuťovka
6. 5. 2009 14:50
Taky dělám a není co dodat, ať se to jmenuje, jak chce
6. 5. 2009 07:30
Zase jsem dneska asi moc ukecanej. Snad proto, že to je příprava na návštěvu dvou kámošů ( dopoledne ke klábosení při vínku- FUJ). ANO předesílal jsem, že podobných (ba možná téměř na vlas stejných ? ! ?! ?). My si toto podobné - skoro stejné dali kdysi na Moravě(v Pavlově) ve viném sklípku s topinkou, jako Flamendra, u nás v hospůdkách také podobné jako " Ohnivec nebo Katův šleh nebo Kuchařův meč a pod". Já abych se odlišil jsem ho nazval pro nás a nyní i pro vás DECH Z PEKLA . Když MOŽNÁ někdy změníte v receptu suroviny, jak vás znám, jistě přijdete i na jiný název, aby jste vždy věděli co a jak. My všemu ostatnímu, kde je např.paprikový lusk, řetkviča, kedluben, rajče, škrob, sójovka, mrkev, cerel, petržel, zelí a zkrátka různé ingredience jak napsala Eliza říkáme prostě Čína pokaždé jinak HI HI. Omluvte moji ukecanost. Jsem zkrátka budějčák.
6. 5. 2009 06:55
Ano ano, u nás též Katův šleh a to jsem z východních čech. I v našich hospůdkách též oblíbený. Já na pálivé nejsem, ale moje maminka ano a sem tam ho dělá.
5. 5. 2009 20:24
Ano - také znám tohle jídlo pod názvem Katův šleh a také jsem původem z Jižních Čech a pravidelně se tam vracím. Doma jsem ho připravovala jen párkrát, o to raději si ho dáváme v takových těch "lidových" jihočeských hospůdkách - nejlépe s topinkou . Bůh ví, co tam všechno smíchají, ale je to dobrý... Bezva papání...a jednoznačně bod!
5. 5. 2009 19:04
U nás se tomu jídlu také říká Katův šleh a dokonce jsem se ho naučila ještě v Č.Krumlově, tam ho dělají asi ve 3 hospodách. Tak se Vašku trochu divím, když jsme jihočeši, že nemáme stejný název viďAle i tak prostě bodík jede
5. 5. 2009 18:44
Niečo podobné vyrábam manželovi, on to má rád so zemiakovou plackou - bramborák. Ale pridávam na mäso aj horčicu.
5. 5. 2009 16:52
Vašku, už podle názvu jsem tipoval, že to bude tvůj recept. A nemýlil jsem se. Takové jídlo mám rád.
Posílám bodíka.
Posílám bodíka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 48 minutami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 1 hodinou
Řecké patates
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 3 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak oslavit Den otců? Máme pro vás tipy na dobroty, které zaručeně potěší tatínky i dědečky
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Další recepty
Tématické fráze: jihočeský flamendr flamendr recept veprovy flamendr držkopal feferonková pasta recept katův šleh recept feferonková pasta cerel recepty recept na flamendra výborný flamendr cerel flamendr z vepřového masa recept na flamendr z vepřového masa feferonkova omačka recepty z vepřového masa online bílkovy chlebicek jako dech recept na připravu flamendra držkopal recept flamendr v bramboráku recept ohnivec
Suroviny: maso vepřové, cibule, omáčka worcesterová, pasta feferonková, omáčka chilli, okurky sterilované, paprika sterilovaná, sůl, pepř, podravka, olej, kečup ostrý
Dech z pekla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0VE
18 názorů