Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gofio sušenky ze tří ingrediencí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

31. 8. 2016 21:00

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie346 kJ / 83 kcal
Bílkoviny0,60 g
Tuky0,60 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud máte chuť na něco sladkého a nemáte moc času, jsou tyto sušenky ideální. Těsto je hotové za pět minut, sušenky za dalších pět a pak už jen šup do trouby a upéct. Jablečné pyré dodá sušenkám mírně kyselou chuť, zralý banán je krásně osladí a gofio jim dodá zajímavý pražený chuťový ocásek.

Gofio je pražená celozrnná mouka, nejčastěji kukuřičná, ale může být i pšeničná nebo ovesná. Vyrábí se z celých zrn, která se před rozemletím opraží. Je to nejstarší potravina Kanárských ostrovů. Už před více jak 2000 lety ho vyráběli Guančové, jejich původní obyvatelé. Gofio po staletí tvořilo základ stravy Kanářanů a pomohlo jim přežít časté hladomory. V 15. století si gofio oblíbili i mořeplavci, nechybělo ani na lodích Kryštofa Kolumba.

Kukuřičné gofio se dodává v několika variantách podle stupně opražení. Je možné ho používat na vaření a pečení, ale i bez tepelné úpravy, například do nápojů nebo nepečených dezertů. Obsahuje velké množství vitamínů a minerálů: vitamíny B1, B2, B3, C, železo, vápník, hořčík, draslík a sodík; je bohaté na bílkoviny a vlákninu a je lehce stravitelné. Vyrábí se zásadně z kukuřice, která není geneticky modifikovaná.

Gofio můžete zakoupit v eshopu http://www.el-gofio.cz/.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

danila

1. 9. 2016 12:56

:yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: gofio kukuřičné gofio ovesné sušenky ze tri ingredienci sušenky ze tří surovin ovesné sušenky ze tří surovin gofio s s vlákninou dětské gofio bananove sušenky ze tří ingrediencí gofio dětské recepty ze tří ingrediencí recept ze tří ingrediencí kukuricne detske gofio sušenky z jablečného pyré brusinkove kulicky ze tri ingredinci el gofio.cz recepty z gofio mouky zdravé recepty ze tří ingrediencí kukuřičného gofia případně podle chuti na testo na detske susenky dezert z rozmackanych susenek

Suroviny: pyré jablečné, cukr třtinový

TopRecepty.cz

Gofio sušenky ze tří ingrediencí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0X6