Křupavý patizon z trouby
Obalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého patizonu ukryté v křupavém trojobalu vylepšeném sýrem si zamilujete!
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 536 kJ / 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,43 g |
Tuky | 8,09 g |
Vláknina | 1,31 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 4,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to zdravější varianta než smažení a patizony jsou opravdu křupavé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 10. 2023 19:31
Mnohem lepší než smažený, děkuji za recept!
30. 7. 2023 14:16
Měla jsem to v troubě přes 30 min., protože strouhanka byla stále světlá, patizon byl tedy hodně měkký, ale bylo to výborné. Místo parmezánu, který jsem neměla, jsem použila eidam a i tak to bylo moc dobré. Už nebudu smažit na pánvi.
2. 9. 2022 11:22
Výborný, mohu všem vřele doporučit
11. 9. 2021 22:43
Vyzkoušela jsem dnes a vynikající mňamka.????
27. 8. 2021 10:39
Včera jsem dostala patizon, tak k večeři vyzkouším recept. Vypadá parádné, já vždy jen smažila a celkem dost nasál olej, takže pro žaludek nic moc. Děkuji za inspiraci
29. 3. 2021 23:12
Pekl jsem už vícekrát, je to nejlepší úprava patizonu, co znám. Celé rodině to chutná a vyžaduje si to. Jen pro část rodiny to musím dělat nepikantní (bez pálivé papriky a pepře), po obalení poloviny kousků přimíchám do strouhanky pálivou papriku nebo více pepře a dodělám druhou polovinu pikantnější. Je to fakt vynikající a s vařeným bramborem a dresinkem či zeleninovým salátem je to pošušňáníčko.
10. 11. 2020 17:17
rihana: Remoska je v principu jen malá trouba.
8. 9. 2019 20:49
Majkaa: Moc děkuji..
8. 9. 2019 19:43
Výborný recept, nic nezůstalo
2. 9. 2019 16:27
rihana: Nezkoušela jsem, ale princip je stejný, podle mně určitě ano..
2. 9. 2019 16:13
Jde takto připravit patizon i v remosce?
2. 9. 2019 07:26
Tímto způsobem dělám obalovaný celer.
26. 9. 2016 20:46
Děkuji všem..
26. 9. 2016 19:13
Výborné!!! Moc jsme si pochutnali. K obalování jsem použila žitnou mouku - hladkou. K tomu jsem uděla z řeckého jogurtu dip s česnekem a pažitkou.
15. 9. 2016 19:49
Dělávám hodně podobně, smažím taky už delší dobu v troubě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 7 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 18 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 5 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 6 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 6 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: patizon recepty jak pripravit patizon patizon pečený v troubě jak upravit patizon patizon recepty z patizonu patizon recept patizon v troubě pečený patizon recept na patizon recepty patizon jak pripravit patyzon recept patizon smazeny patizon v troube recepty na patizon jak připravit patison patizon z trouby patizony recepty recept na patizony pečený patizon v troubě
Suroviny: patizon, vejce, česnek, mléko, sůl, mouka hladká, strouhanka, pepř mletý, paprika sušená uzená, olej
Křupavý patizon z trouby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVA8
19 názorů