Žloutkové věnečky s italským žloutkovým krémem
V cukrárně mají dobré věnečky, nicméně ty domácí jsou nesrovnatelně chuťově lepší. Vyzkoušejte tento žloutkový krém, který je hustý, nedělá hrudky a nadbytek můžeme dát zamrazit. Můžeme jej použít i jako základ dalších krémů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 373 kJ / 3 435 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,82 g |
Tuky | 176,99 g |
Vláknina | 6,03 g |
Cholesterol | 2,89 g |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 3,06 g |
Sacharidy | 354,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento krém je opravdu hustý, nedělá hrudky a lze jej i zmrazit, což u krémů s bramborovým škrobem nelze, protože po rozmražení zřídnou. Používá se samotný nebo jako základ dalších krémů - lze jej s úspěchem nastavit vyšlehaným změklým máslem, ušlehanou šlehačkou a podobně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 10. 2016 18:02
daniel1610: Přidala jsem obrázek hotového krému - je hustý jako kaše.
Amyláza se podle wikipedie inaktivuje při 75-80°C, takže dostatečné prohřátí na minimálně 85°C by mělo stačit.
Amyláza se podle wikipedie inaktivuje při 75-80°C, takže dostatečné prohřátí na minimálně 85°C by mělo stačit.
2. 10. 2016 17:58
daniel1610: Já jsem zatím dělala tento krém pouze s kukuřičným škrobem, rýžová mouka byla zmíněna u receptu na italských stránkách. Jediné, co mě napadá, zda byl krém dobře provařený. Žloutky obsahují enzym amylázu, který při špatném provaření "sežere" škrob a krém zřídne. Zdůrazním to provaření v receptu, dík
Příště se určitě povede
Příště se určitě povede
2. 10. 2016 17:45
daniel1610:
No, já na Crema pasticcera používám pšeničnou hl. mouku ale jestli není pes zakopán v uvedené a použité rýžové mouce... Myslím, že je rozdíl mezi r. moukou a r. škrobem...
... ale nejpravděpodobnější se mi jeví, že jste někde udělala kopanec Tedy, v mém případě, když se nezadaří, tak je to zpravidla tím, že jsem se někde "sekl"
No, já na Crema pasticcera používám pšeničnou hl. mouku ale jestli není pes zakopán v uvedené a použité rýžové mouce... Myslím, že je rozdíl mezi r. moukou a r. škrobem...
... ale nejpravděpodobnější se mi jeví, že jste někde udělala kopanec Tedy, v mém případě, když se nezadaří, tak je to zpravidla tím, že jsem se někde "sekl"
2. 10. 2016 16:33
V pátek jsem dělala tento krém a vůbec se mi nepovedl. Vše jsem dělala podle receptu,v pátek po vyšlehání byl hustý ale druhý den byl řídký.Na zahuštění jsem dala rýžovou mouku.Musela jsem koupit tvaroh a zašlehat ten krém do něj,jinak by mi to vyteklo.Chutˇově moc dobrý,jen nevím kde se stala chyba?
21. 9. 2016 09:55
.... krém vypadá zajímavě zkusím... věnečky také .....
17. 9. 2016 15:22
hosta: Děkuji za záskok
Děkuji všem, kterým se recept líbí
Děkuji všem, kterým se recept líbí
16. 9. 2016 21:43
daniel1610: Dovolím si za Jarku... Rýžovou mouku v jakékoliv prodejně zdravé výživy, maizenu kdekoliv (v regálu u škrobů)
16. 9. 2016 19:01
Můžete mi prosím napsat kde koupím rýžovou mouku?Děkuji.
15. 9. 2016 20:05
Věnečky jsou výstavní , ale ten krém je hodně zajímavý
14. 9. 2016 16:38
mysulka: radiator: Děkuji, jsem ráda, že se vám líbí
radiator: Zkus, není příliš složitý a je moc dobrý
radiator: Zkus, není příliš složitý a je moc dobrý
14. 9. 2016 16:33
Tak tvoje věnečky bych si teď ke kávě zrovinka dala A ten krém musím někdy vyzkoušet.
14. 9. 2016 16:07
Vypadají krásně
14. 9. 2016 07:28
hosta: Klidně se ozvi, ale musíš v předstihu. A dík za pochvalu
13. 9. 2016 22:20
Teda - , ty jsou výstavní a moc zajímavý krém. Tak nevím, jestli nezajedu do servisu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 39 minutami
Křupavý hermelín
Přidáno před 58 minutami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Fit salát
Přidáno před 13 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 3 minutami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 1 hodinou
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 3 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 10 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: věnečky se žloutkovým krémem žloutkové věnečky na plech jako řezy krém do žloutkových věnečků jak zahustit řídký krém žloutkově venecky zloutkovy krém do věnečku rozdíl mezi kukuřičným a bramborovým škrobem žloutkový krém s máslem žloutkový krém krém ze žloutků žloutkove věnečky recept řidky krém žloutkové věnečky top recepty pravý žloutkový krém jak na řidky krem větrníky jako z cukrárny recept vanilkovy krem do venecku zloutkovy krem se slehackou vanilkovy žloutkový krem žloutkový krémem
Suroviny: voda, sůl, máslo, mouka polohrubá, vejce, tuk, mouka hrubá, žloutek, mléko, smetana, cukr krupice, škrob kukuřičný, lusk vanilkový
Žloutkové věnečky s italským žloutkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xr5q
14 názorů