Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatý vitamínový salát podle Nadi Konvalinkové

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 5. 2009 21:53

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 081 kJ / 737 kcal
Bílkoviny31,23 g
Tuky5,22 g
Vláknina66,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 584 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy109,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Salát připravovala Naďa Konvalinková v někdejší Prima vařečce a od té doby ho vyrábím docela pravidelně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

9. 12. 2022 09:07

:-)<3 recept se mi líbí , určitě udělám :-K

dexulka

4. 2. 2013 15:24

Moc dobrý,osvěžující salát :-p Použila jsem čínské zelí,ale i tak to bylo moc dobré.Do části jsem jsem přidala i bílý jogurt a měla tak jemnější variantu.Určitě zopakuji ;-) Posílám bod i foto :yes:

Patricie

30. 6. 2009 20:38

Tak Eli, teprve dnes jsem se dostala k tomuhle receptu a posílám bod. Je perfektní. Díky za vložení receptu:-!:-))

spagetka spagetka

22. 5. 2009 10:22

Opuncie - přesně, jak píše žížalka, jen mě předběhla :-D:-D. Mělas už starou a vyschlou. Kvalitní čerstvá je na omak pružná a nezní dutě. A rozhodně není pravda, že pečením se uchovají všechny látky. Ty se uchovají jedině v syrovém stavu. Chuť čerstvé řepy je ohromně svěží, nakyslosladká a křupavounká. :-p:-p, jé teď jsem dostala chuť!!!Zkus ji sehnat opravdu čerstvou ;-):yes:

zizala zizala (moderátorka)

22. 5. 2009 07:26

Opuncie, tak to jsi měla nějakou nekvalitní...dávám syrovou řepu do salátů taky, už léta a je výborná:-p

opuncie opuncie

22. 5. 2009 00:40

Jednou jsem zkusila syrovou řepu a vůbec nebyla dobrá. Musela jsem vyhodit celý salát. Byla tvrdá a měla nepříjemnou chut. Já bych dala třeba pečenou, ta si zachovává všechny důležité látky nedotčené.

Eliza Eliza

21. 5. 2009 19:03

Ano, řepu dávám syrovou, sterilovaná není tak šťavnatá, křupavá a i když je dobrá, není tolik dobrá (a zdravá) jako syrová :-p Takže Špagetka má pravdu a za bod Ď :-).

blanca.xy

21. 5. 2009 18:58

spagetko, díky, červenou řepu jsem nikdy syrovou nejedla, vyzkouším ji v tomto receptu. Elize posílám bodík :-).

spagetka spagetka

21. 5. 2009 18:54

blanca.xy - sice nejsem Eliza, ale tohle mi potvrdí ;-), červená řepa je přece absolutně nejchutnější a hlavně nejzdravější syrová - i se může vařit a péct, ale syrová je naprosto :yes::yes::yes:

blanca.xy

21. 5. 2009 18:48

Eli, tu řepu dáváš syrovou?

pipre pipre

20. 5. 2009 23:34

Elizo, už jsem si recept uložila a určitě vyzkouším. Ikdyž mne některé druhy zeleniny nadýmaly, těžko jsem salátům odolávala. Trochu jsem si zažívání dala do pořádku, takže už můžu téměř všechno.

mirca75 mirca75

20. 5. 2009 23:13

Elizo:-)u nás by též nebylo co skleničkovat;-),protože z půl hlávky sní manžel s Vojtíkem sám a já mám peška:-(:-D.My saláty rádi jen tak nebo k večeři-k tomu chleba s máslem:-p:-p a nebo jako přílohu;-).Když o tom tak přemýšlím:-O u nás je salát(jakýkoliv) několikrát týdně ať je jaro nebo podzim:-).No jsme zkrátka salátožrouti:-D:-D.

Eliza Eliza

20. 5. 2009 23:08

Pipre, zkus i tento... je podstatně levnějši než šopák (i když i ten také vyrábím často a ráda) a takový "česky náš", dostupný v jakémkoli ročním období a plný cenných vitamínů...:-)

Eliza Eliza

20. 5. 2009 23:04

Mirečko, uvedená receptura je původní, takže počítá s tím, že normální rodina si ho naskládá do sklenic a pojídá v horizontu několika týdnů (prý vydrží i několik měsíců - ale to bych už raději konzervovala)... U nás tomu tak nikdy nebylo, prostě ho dokážeme spořádat dřív, než by zbylo cokoli na "později", tzn. na uskladnění...:-)Je totiž "prudce jedlý"...;-)

pipre pipre

20. 5. 2009 23:03

Jej, tak to můžu :-)Já nálev také svařuji. Kvečeru jsem si udělala šopský salát z kupy zeleniny a balkánského sýru a už nemusela nic :-)Bodík:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uskladneni krenu salát ze zelí v syrovém stavu jako příloha křen uskladnění uskladneni cervene repy červená řepa uskladnění šopský slát vitamínový zelny salát syrova červena řepa opuncie jedlá zelný salát na uskladnění slat z cervene repy vitamínové recepty salát ze syrové červené řepy vitamínový salát z čerstvého zelí uskladnění celeru červená řepa - uskladnění slát z červeného zelí salát syrová červená řepa uskladneni syroveho krenu šopský salát kalorie

Suroviny: zelí bílé, celer, mrkev, jablko, petrželka kořenová, řepa červená, cibule, křen, ocet, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Šťavnatý vitamínový salát podle Nadi Konvalinkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjxJ