Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babčák

Málokteré jídlo se může chlubit tolika obměnami jako bramboráky. Placky ze syrových brambor jsme tentokrát doplnili špekem a hříbky. Tato krkonošská dobrota se jmenuje babčák a nepochybně ji zařadíte do svých oblíbených receptů.

Hodnocení receptu je 5,0 (106×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

19. 9. 2016 10:57

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 050 kJ / 490 kcal
Bílkoviny19,13 g
Tuky8,23 g
Vláknina16,43 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 134 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy79,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

J.Marhold - Krkonošská kuchařka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Koubkova Koubkova

6. 2. 2019 13:43

Dnes byl k obědu ,houby jsem použila sušené , podle pokynů Jasnovidky moc jsem si pochutnala.žádná dieta to nebyla. ale pro jednou :-*<3:-K:-D:yes:

cathleen cathleen

28. 1. 2019 12:19

Jasnovidka: inspirace je z Krkonošské kuchařky :-8 já jen zprostředkovala...
Moc děkuji za vyzkoušení, pochvalu i obě fotky!:-K

Jasnovidka Jasnovidka

28. 1. 2019 11:55

Tak lidičky, chuť byla velká, ale čerstvé houbičky v lednu žádné a tak jsem vyzkoušela variantu se sušenými, jelikož žampiony se mi zdály trochu méně výrazné. Sušené houby přelít vroucí vodou a nechat cca 10 minut namočené (já nechávám, až to vychladne) a pak scedit, šťávu z hub použiji k dalšímu vaření, houbičky nasekat a jde to taky! Děkuji autorce za inspiraci a vřele doporučuji!<3:yes:

Lehka.J@seznam.cz Lehka.J@seznam.cz

22. 10. 2016 17:07

zizala: Před chvílí se mi stal úplně stejný příběh, stříhala jsem na skalce pivońky a našla 2 krásné kozáky. Nikdy v minulosti se tam houba neobjevila.... Už mám houby podušené a za chvilku jdu na brambory. To bude dobrota! <3 Zdravím všechny kuchařinky! :-):-*:-D

pipre pipre

9. 10. 2016 20:57

To se mně moc líbí, určitě vyzkouším :yes::yes::yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

2. 10. 2016 17:42

Bramboráky máme rádi :yes: :yes: s houbama je dělala mamka mého švagra ale říkala tomu Houbové kramfleky :-)

cathleen cathleen

2. 10. 2016 11:50

zizala: děkuji <3 i za fotku:yes:

Vladimír50: naši předkové znali a uměli, že?:-8 Bramboráky miluji v jakékoliv podobě a tahle je opravdu vydařená....

Vladimír50

1. 10. 2016 21:48

Cathleen dík za receptík,tohle je pecka!Lepší bramborák jsem nikdy nejedl=snad jen u mojí babči.:yes::yes::-K

zizala zizala (moderátorka)

1. 10. 2016 21:38

Dnes jsem dělala bramboráky k obědu a na zahradě čekal (asi letos poslední) křemenáč. Vzpomněla jsem na Tvůj babčák a do zbytku těsta přidala podušený klobouk, noha šla na sucho. Krájela jsem na větší než drobné kousky, ale i tak je to dobrota. Tak ještě fotku jako důkaz, boda máš dávno ;-):-K

Paul Sulc

29. 9. 2016 05:05

Bramboraky: to je uzasny vynalez. Jednoduche lacine a dobre v jakychkliv kombinacich. Ve svem zivote jsem nepoznal jedineho Cecha, ktey by je nemel rad. Jen by mne zajimalo: kolik stoleti se tahnou do historie? Vi to nekdo ?
Polaci ve zdejsim polske deli shopu davaji ale jine koreni: cibuli a trochu palive papriky. Zkusil jsem, je to dobre, byt ne jako ty ceske. Nicmene , jedna polska dama mi rekla, ze si na ne, ty cibulo paprikove, jeste davaji skorici a cukr. Tak to jem nezkousel, zase tak odvazny preci jen nejsem.

HankaPu HankaPu

28. 9. 2016 22:29

Ivi :yes::yes::yes:

Paul Sulc

27. 9. 2016 21:42

cathleen: vedely, vedely, a hlavne, rekl bych ,nevarily podle receptu ale podle toho, "co dum dal". Je absurdni, kdyz leckdy ctete predpisy a je tam vse na gramy, pamatuji i ty jako 2gr sul, 1 gr pepr, inu, jako v lekarne. Nastesti americke recepty zasadne pouzivaji pouze hrnky, male a velke lzice, jen u masa uvadeji pribliznou vahu. Ja vazim mouku jen a pouze kdyz si doma delam v domaci pekarne psenicno-zitny chleb, zde neni bezny, alespon ten dobry ne. Mejte se prima, preju uspechy ve vareni.

cathleen cathleen

27. 9. 2016 08:31

Paul Sulc: díky :-K naše babičky a prababičky věděly, co je dobré...:-8

Paul Sulc

27. 9. 2016 07:39

Vypada to naprosto perfektne, na vyznamenani kucharskou Nobelovkou. Brzo to udelam, byt jen se zampiony, Mozna ale i namocene susene.

cathleen cathleen

22. 9. 2016 19:08

Renáta: v knize to neuvádí, také jsem nad tím přemýšlela:-) nakonec jsem je vmíchala do zbytku těsta a usmažila i s nimi.
Myslím, že smažené na sádle ze špeku jsou voňavější, než smažené na sádle klasickém;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: babčák menu pobabčák jidlo babčák recepty cathleen dobroty k obedu co umeli nase babicky recepty recept na caihleen bramborove dobroty k obědu placky babčák co ze zbytku bramborové kaše ze včera babčák-recept babčák placky suroviny na babcak špek v pase cathleen recepty nastrouhame brambory, pridame houby špek po polsku maminčiny recepty cz sulc

Suroviny: brambory, vejce, česnek, mouka hladká, sůl, kmín drcený, majoránka, sádlo, špek, cibule, houby čerstvé

TopRecepty.cz

Babčák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yvD7