Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkový vějíř

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

21. 5. 2009 19:03

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie2 161 kJ / 516 kcal
Bílkoviny38,05 g
Tuky23,16 g
Vláknina13,26 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 1,52 g
Sůl3,75 g
Sacharidy35,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj : Hľadala som niečo extra z baklažánov a našla som. Autorkou receptu je Marcela Krištofíková, recept je z www.mimibazar.sk.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

oslive

1. 8. 2012 09:18

je to super, pochutili sme si :yes::yes: ale na buduce skusim poliať kys. smotanou a trošku opečenej slaninky, medzi vejáriky aj trochu na vrch :-p

Sodovka Sodovka

30. 8. 2009 17:15

Právě jsem lilek dopekla. Držela jsem se přesně receptu, ale lilek je bohužel bez chuti. Na pekáčku vypadá nádherně, jak na fotce. Ale chuťově nic moc. :-S Přitom jsem lilek pořádně ochutila rozmačkaným česnekem se solí. Do lilku jsem navíc přidala i kolečka špekáčku a naplněný lilek ještě osolila a ochutila grilovacím kořením na zeleninu a sušeným česnekem. Ale na chuti to vůbec není znát. A lilek je navíc rozvařený i když jsem ho pekla (i se zapékáním sýru) jenom 35 minut na 180°C a bez pokličky. Přitom v receptu je uvedeno 50 minut + další minuty na dopékání.:-S

zizala zizala (moderátorka)

31. 5. 2009 20:28

Teri, neodolala jsem a zakoupila lilky...tohle byla dobrota a po dávném zklamání z nekvalitního lilku je beru opět na milost;-):-p Jen jsem místo soli vyplnila prostor nadrobeným balkánským sýrem, vonělo to po celé chalupě a chutnalo to náramně, určitě budu opakovat a jdu hledat další recepty z lilku:-p:-p:-))

Iljusa Iljusa

22. 5. 2009 13:48

;-):yes:

zizala zizala (moderátorka)

22. 5. 2009 11:07

Teri, tohle si tisknu, letos jsem si na zkoušku v Lidlu koupila jednu sazeničku lilku, dám ji do skleníku, když má ráda teplo a uvidím, co to udělá;-):-p

tejaja tejaja

22. 5. 2009 07:32

Eliza, ďakujem za fotky, si expresná:yes::-D Nám to veľmi chutí, máme baklažány radi:-D

Eliza Eliza

21. 5. 2009 21:40

Terezko, je to skutečně báječné a voňavé jídlo, které budu opakovat častěji. Použila jsem uzený eidam dovnitř plátků a kolibu na posyp. Posílám ti fotky, plusík a poděkování :-).

Jenda1 Jenda1

21. 5. 2009 21:12

Terezko, díky za recept, už vím, co uvařím zítra na večeři;-). Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Sodovka Sodovka

21. 5. 2009 20:35

Terezko, tak u nás se česnekem doopravdy nešetří.:-)):-)):-))
Česnek je známý svou schopností snižovat hladinu tzv. škodlivého cholesterolu v krvi a naopak zvyšovat hladinu tzv. hodného cholesterolu. To z něj dělá rytíře v boji proti tolik rozšířené a nebezpečné nemoci - arterioskleróze, kornatění cév - snížení průchodnosti s hrozbou následného ucpávaní cév. Snažím se míň solit a pokrmy dochucovat různými bylinkami a zejména česnekem. Ještě jednou dík za recept.

tejaja tejaja

21. 5. 2009 20:20

Janka, nedostatok odstránený :-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 5. 2009 19:59

Terezko, opravdu jsem vděčná za super fotopostup. Ikdyž ty fakt umíš vysvětlit dobře všechno, tak, přece jen, jak je to vidět, tak se to hned lépe dělá. Taky mne trochu zmátl baklažán-lilek:-)), než jsem pochopila, že obojí je lilek:-)):-D. Za opravdu moc hezký, zajímavý recept děkuji i paní Krištofíkové, ale ty máš + za zrealizování;-)

tejaja tejaja

21. 5. 2009 19:47

Sodovka, ak má manžel zvýšený cholesterol , tak cesnakom nešetri, môžeš pridať aj viac, on sa tam veľmi hodí.

Eliza Eliza

21. 5. 2009 19:19

Děkuju za odpověď :-). Jdu na to. Stejně jsem přemýšlela, co s tím lilkovým "pahýlem" provedu...:-))

Sodovka Sodovka

21. 5. 2009 19:16

Terezko, velice zajímavý recept. Manžel byl celý život masožravý a teď má zvýšený cholesterol. Proto mu doktor naordinoval i zeleninku.:-)) Tohle mu bude určitě chutnat.:-p. Za zdravý recept posílám bodíka.:yes:

spagetka spagetka

21. 5. 2009 19:13

Já bych tam ten eidam dala :-p, ale jinak díky za další tip na dobrůtku z téhle zeleninky :-p, Terezko :-p;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty na cholesterol cholesterolová kuchařka recepty bez cholesterolu recepty z lilku recepty na snížení cholesterolu recepty při zvýšeném cholesterolu kuchařka na cholesterol kuchařka cholesterol recepty na zvýšený cholesterol recept na cholesterol jídla na cholesterol recepty cholesterol recept na snížení cholesterolu recepty pro snížení cholesterolu cholesterol kuchařka tvaroh a cholesterol recepty při cholesterolu marcela krištofíková vaření při zvýšeném cholesterolu jídla bez cholesterolu

Suroviny: rajče, cibule, česnek, sýr eidam, sůl

TopRecepty.cz

Lilkový vějíř

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LgDg