Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové pirohy plněné bylinkovým tvarohem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 9. 2016 13:02

Suroviny

Porce: 4-6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 357 kJ / 1 519 kcal
Bílkoviny72,03 g
Tuky24,16 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 210 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy245,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ještě lépe chutnají přelité sýrovou omáčkou (bešamel + tavený sýr) a posypané smaženou cibulkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rizekB

3. 11. 2021 21:15

Dal jsem snad 2x tolik mouky co tu píšete, ale těsto je pořád vláčné. To prostě podle tohoto receptu udělat nejde.

tejaja tejaja

14. 10. 2016 15:53

nicol.n: Správne, presne tak. :yes: U nás sa tomu vtipne hovorí pirohy o tri rohy. ;-)

nicol.n nicol.n

14. 10. 2016 14:53

Tak mi to nedalo a našla jsem si něco o obojím :-D Takže myslím, že jsem zvolila správný název :-)
Pelmeně jsou podle všeho původem z Ruska, těsto je o něco tužší (mléko,mouka,olej,sůl) a plní se masem.
Pirohy jsou nejspíš ze Slovenska těsto je vláčnější (vařené brambory,mouka,vejce,sůl) a plní se většinou brynzou a posype se cibulkou nebo na sladko třeba s tvarohem, povidly atd. atd.

casino casino

14. 10. 2016 08:35

No, já mám "pelmeňovadlo", orig. CCCP a z něj jdou taštičky :-D koupat se přímo do vroucí vodičky...
Ale jinak, s těmi pirohy či taštičkami (vařenými, smaženými, pečenými), je to asi podobné jako s mnohým jiným: jiný kraj - jiný nemrav;-)
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=t...

nicol.n nicol.n

14. 10. 2016 07:38

tejaja: právě u nás je hospoda a tam taky mají pirohy s brynzou (vařené).:yes:

tejaja tejaja

14. 10. 2016 06:29

Franta02: Nemáš pravdu. U nás sa pirohy varia odjakživa, s lekvárom, tvarohom, na slano s bryndzou, a nikdy nikto nijaké pelmene nespomína a nespomínal. Po generácie sú to pirohy. :-D
https://www.toprecepty.cz/recept/1690-pirohy/
https://www.toprecepty.cz/recept/4633-brynzove-pir...
http://www.coolinari.sk/prave-spisske-zemiakove-pi...
https://sk.wikipedia.org/wiki/Pirohy

nicol.n nicol.n

13. 10. 2016 21:04

Ok možné to je. U nás se tomu říká pirohy ať ke to jakákoli úprava:)

Franta02

13. 10. 2016 20:59

Když se to smaží na pánvi (ve friťáku) nebo peče v troubě, tak jsou to "pirohy", když se to vaří ve vodě a pak se k tomu dávají různé omáčky, tak jsou to "pelmeně" :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 9. 2016 13:02

:yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dýnové pyrohy pirohy na slano recept na pirohy dýnové placky plněné sýrem pirohy plněné balkánským sýrem pelmeně recept bryndzou jak se vaří pirohy dýňové tasticky plnene pirohy tvarohove plněné pirohy s tofu pelmeně recept ruzne naplne

Suroviny: dýně hokkaido, mouka polohrubá, mouka hladká, vejce, sůl, pepř, tvaroh měkký, tymián, rozmarýn, sůl, ořech muškátový

TopRecepty.cz

Dýňové pirohy plněné bylinkovým tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yvvV