Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná žebírka

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy dle poctu kusu

dle poctu kusu

28. 5. 2009 13:24

Suroviny

Porce: dle potreby

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 758 kJ / 1 137 kcal
Bílkoviny7,80 g
Tuky13,61 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,47 g
Sůl6,23 g
Sacharidy241,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Vepřová žebírka se před grilováním zásadně nenakládají a nebo nepředvařují!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

savlinka savlinka

22. 6. 2014 17:36

já je dnes dělala také,ale jinak dle tohoto receptu:yes:http://www.labuznik.cz/recept/grilovana-veprova-ze...

vybusna vybusna

29. 5. 2010 08:55

preco sa rebierka nemaju marinovat?

Drobek Drobek

30. 5. 2009 21:20

Určitě dávat omáčku až těsně před dohotovením a pak na na hotové. Když to budete grilovat celou dobu s ní, připálí se a zhořkne. Na ochucení masa je ten dry rub, směs která se do masa vetře a nechá odležet.
Pokud jde o dobu, platí zásada že raději déle a při nižší teplotě. Americas Test Kitchen doporučuje 120°C, dvě hodiny s kostí dolů, přikryté volně alobalem a pak ještě pod poklicí, pak otočit a ještě 1 a 1/2 hodiny z druhé strany. Pro úsporu času a míň starostí žebírka předpékají v troubě nebo předvařují. Takhle je to ale lepší.:-p
Ještě bych rád dodal, že žebírka mají na straně kostí tenkou blánu, kterou je dobré před grilováním odstranit. Dává masu přiboudlou chuť.:-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 5. 2009 12:59

Teda 1/4 hrnku soli, to je síla, ale je tam zase cukr. Marinády si dělám stylem-"hatláma, patláma":-)):-D, ale tahle mne hodně zaujala. Zrovna 2-3 dny tomu, dcera si ode mne vzala nějaké žebírka, že jdou na zahradu a na 10 min. je u mne povařila. Jinak to teda neděláme. A taky je zajímavé, že marináda se dává až posledních 10 minut před dokončením, no, snad bych to poznala:-8, ale co do té doby? Grilovat je jen tak, úplně bez ničeho? byla bych ráda, kdybys mi Karolino odpověděla, moc mne to zajímá:-8

Svetlana Svetlana

29. 5. 2009 12:51

...mně se nejvíc líbí na grilovací marináda...:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marináda na žebírka grilovaná žebra marináda na grilované maso grilovaná vepřová žebírka grilovaní žebírek grilovaná žebra recepty grilovaná žebra recept grilování recepty grilovací marinády grilovací marinády recepty grilování žebírek, recepty grilovane zebra marináda na grilovaná žebra grylovana žebírka marináda na grilování žebírek zebirka grilovana veprova zebirka recept marinády na žebírka žebírka marináda recept grilovaná žebra

Suroviny: koření dry rub, cukr hnědý, sůl, česnek, paprika čerstvá červená, hořčice, koření chilli, pepř, kečup sladký, pivo černé, cukr hnědý, šťáva citronová, ocet, omáčka worcesterová, sůl, česnek, cibule, olej

TopRecepty.cz

Grilovaná žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmN7