Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Koláč z tenké vrstvy těsta pokrytý tvarohovou či makovou náplní nebo ovocem a zasypaný bohatou vrstvou žmolenky vám jistě zachutná. Náplň můžete zvolit dle své chuti. Příprava není složitá a navíc nemusíte čekat na kynutí těsta.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 532 kJ / 3 712 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,96 g |
Tuky | 178,09 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 991 mg |
Sůl | 2,38 g |
Sacharidy | 430,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Koláč na fotce je ze čtvrt dávky - potřený je jedním tvarohem smíchaným s půlkou zakysanky a cukrem, pokladený ovocem a žmolenkou. Z poloviční dávky těsta jsou 3 velké plechy koláčků, ze čtvrt dávky (tam dávám jen 1 vejce a žloutek už ne) 1 koláč do kulaté formy - průměr 31 cm, nebo 1 a 1/2 velkého plechu koláčků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 5. 2022 07:31
recept na těsto používám víc než 50 let, původně byl na kulaté "moravské" koláčky ale hodí se na rohlíčky, hřebeny , velký koláč na plech, vázané koláčky i svatební koláčky - je to universál na všechno a vždy je vše dobré.
4. 3. 2022 22:42
Pani Mirko, vcera jsem tady objevila vase testo, precetla jsem si co rikaji holky v diskusi a rozhodla jsem se, ze to taky vyzkousim. Dneska jsem se do toho pustila. Ziju na Floride, takze je tady obrovsky problem sehnat cerstve drozdi, takze jsem pouzila susene. Pul hodiny me trvalo, nez jsem si vypocitala, kolik tech kvasnic mam pouzit. Pak jsem zase hledala kolik cukru krystalu nahradi 2,5 kostky. Ani tvaroh nebyl v obchode, jen cottage cheese, takze jsem pouzila smetanovy syr "President". Rozmixovala jsem ho s maslem, pridala jsem trochu bananoveho pudinku (za studena), abych to zahustila, vmichala jsem do toho rozinky, mlety cukr, vanilku a citr. kuru. Pouzila jsem jen 1/3 receptu, takze kdyz jsem vystlala dno dortove formy testem, tak mi jeste zustalo trochu testa. Udelala jsem z nej 3 Dvojctihodne kolace. Zabalila jsem do nich nejdriv ten - "jakoze" tvaroh, nahoru jsem dala jahody a drobenku. Uz jsem kolac ochutnala a je vynikajici! Ten velky kolac jeste chladne vyndala jsem ho pred chvili z formy. Tam jsem rozetrela na testo, ten muj spesl tvaroh a na to jahody, boruvky, samozrejme taky drobenku. Vase testo zvitezilo nad vsemi ceskymi a americkymi testy! Jine uz delat nebudu. Diky moc za recept! Mejte se moc fajn! Mirka
24. 5. 2020 14:08
pohoda.b@post.cz: napodobenina čeho? Rozhořčení si žádá vysvětlení. Recept je kladně hodnocen a při pohledu na počet sdílení je jasné, že s ním byli uživatelé spokojeni. I negativní hodnocení může být přínosné. Ale mělo by to mít regulérní opodstatnění
24. 5. 2020 12:18
pohoda.b@post.cz: Tento koláč jde se mnou už hezkou řádku let a vím jak těsto funguje. Rozhodně to není žádný ala linecký jak vy píšete. Už při pohledu na suroviny je to zřejmé. Pokud se vám koláč nepovedl, tak napište co se vám nezdá a pokud nechutná, tak ho znovu nezkoušejte a jistě najdete lepší recept. Kritika bez odůvodnění, není relevantní.
24. 5. 2020 11:53
pohoda.b@post.cz: Môžete povedať, čo je na ňom nie dobré, že už nikdy? Čo vám nechutilo, pracovalo sa zle s cestom alebo iný dôvod? Aby sa poučili tí, ktorí chcú koláč robiť. Ďakujem.
24. 5. 2020 11:17
Tento koláč už nikdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Je to horší napodobenina nežli linecký. Ale proti gustu..........
15. 1. 2018 20:50
Radinka: těší mě, že koláč chutná.
15. 1. 2018 14:23
Koláč je skvělý......dala jsem směs meruněk a švestek, které jsem ještě prosypala hnědým cukrem, navrch posypku a jemně jsem posypala perníkovým kořením a mandlemi.
6. 7. 2016 19:27
Mirko, k tomuto receptu se ráda a často vracím. S těstem se krásně pracuje. Děkuji
20. 5. 2012 10:15
Těsto tvárné, příjemně se s ním pracuje. Koláč jsem dělala meruňkový. Supr posílám bod
6. 5. 2012 09:02
neco bylo spatne, delala jsem z polovicni davky a testo bylo strasne lepive, pridavala jsem mouku a stejne se s nim nedalo poradne pracovat :(
18. 9. 2011 10:06
Bystrousko, děkuji.
13. 9. 2011 06:22
Pekla jsem z poloviční dávky na velký plech koláč s tvarohem a ostružinami. Bylo to moc dobré, ani jsem to nestačila vyfotit. Přidávám pochvalu a samozřejmě bod
17. 8. 2011 12:21
Sarovko, děkuju.
3. 8. 2011 09:34
Mirko, je mi líto, že nelze přidělit další bod. Včera jsem se k tomuto receptu vrátila po delší pauze. Koláč jsem dělala švestkový. Je naprosto úžasný S těstem se krásně pracuje a příjemné je rozpočítání surovin podle množství Ještě jednou díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 5 minutami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 46 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 1 hodinou
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rebarborový koláč nejlepší rebarborový koláč kynutý rebarborový koláč s tvarohem rebarborový koláč recept rebarbora recepty rebarborový koláč na plech rebarborový koláč s tvarohem kynutý koláč kynutý koláč s tvarohem a rebarborou nekynutý meruňkový koláč kynuté koláče nejlepší koláč z rebarbory nejlepší recept na rebarborový koláč rebarborový táč rebarborový koláč s tvarohem a rebarborou nekynutý koláč na plech recept na rebarborový koláč kynuty kolac bez kynuti táč s rebarborou meruňkový táč nekynuty
Suroviny: mouka hladká, tuk hera, cukr, vejce, žloutek, droždí čerstvé, mléko, sůl, bílek, mouka hrubá, cukr krupice, máslo, marmeláda, rebarbora
Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bg7n
50 názorů