Housky (rohlíky), chlebíčková veka
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 10 435 kJ / 2 494 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,93 g |
Tuky | 76,71 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 324 mg |
Sodík | 6,91 g |
Sůl | 17,21 g |
Sacharidy | 374,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Původní účel těchto housek je na burgery (recept zde: https://www.toprecepty.cz/recept/50663-burgery/ ), ale rodinka si je oblíbila k čemukoliv a kdykoliv,
K moukám - hladká je důležitá pro jemnou strukturu při kynutí, polohrubá a krupice zabrání, aby pečivo bylo mazlavé a bez struktury.
Celaskon - super pro strukturu těsta, ono lze i třeba ocet, ale ten z pečiva zavání a já to nerad. Ostatné si přečtěte na pečivu, co všechno obsahuje vitamín C (=kyselina L-Askorbová).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2016 11:06
martin1971: promiň, nerozumím, cos měl na mysli?
25. 11. 2016 19:53
cathleen: To jsem měl na mysli :)
25. 11. 2016 14:44
Domácí pečivo mám moc ráda. S trochu jiným postupem, ale každý dělá , jak je zvyklý
Jen k tvému bodu č.8 - spodní kůrka se přeci nevytvoří jen tím, že pečivo dáš chládnout na mřížku. Pečivo má křupavou spodní kůrku už utvořenou z trouby, pečením, a chladne na mřížce proto, aby odspodu větralo, nezapařilo se nezvllho.
Jen k tvému bodu č.8 - spodní kůrka se přeci nevytvoří jen tím, že pečivo dáš chládnout na mřížku. Pečivo má křupavou spodní kůrku už utvořenou z trouby, pečením, a chladne na mřížce proto, aby odspodu větralo, nezapařilo se nezvllho.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 9 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 9 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 11 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 14 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 14 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 14 minutami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 21 minutami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 2 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 2 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 2 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 2 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 2 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí vegeta z libečku: Kořenící směs nejen do polévky vyjde na pár korun a využijí se i zbytky zeleniny
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Jak vybrat hovězí přední maso? Záleží, na co jej chcete použít
Další recepty
Tématické fráze: recept na chlebíčkovou veku recept na domácí chlebíčkovou veku chlebíčková veka recepty chlebíčková veka recept chlebickova veka celozrnná veka veka z polohrube mouky chlebíčkové veky domácí chlebičková veka domácí veky z polohrubé mouky jak ohřát pečivo v mikrovlnce veka z majonézy domácí celozrnná veka veka chlebickova recepty na chlebickovou veku výroba domácí chlebíčkové veky recept chlebíčková veka výroba chlebíčkové veky jak na chlebíčkovou veku domácí domaci veka z polohrubé mouky
Suroviny: mouka hladká pšeničná, mouka polohrubá pšeničná, krupice pšeničná, sůl, celaskon, voda, cukr, droždí, olej olivový, majonéza, vejce, sůl hrubozrnná
Housky (rohlíky), chlebíčková veka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoD6
3 názory