Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruměnky

Rychlé cukroví, bez složitého vykrajování a zdobení? A ta vůně, která se line všude okolo-tak přesně to jsou ruměnky. Přidáváme do nich mandle, koření a rum. Po upečení namáčíme v rumové polevě. Úspěch zaručen.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min + hodina odležení těsta

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, + hodina odležení těsta)

26. 11. 2016 15:54

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie13 146 kJ / 3 142 kcal
Bílkoviny46,12 g
Tuky81,91 g
Vláknina12,45 g
Cholesterol 412 mg
Sodík 1,76 g
Sůl0,21 g
Sacharidy517,62 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Výhoda je, že se se nemusí nic vyvalovat a je to velice rychlé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

20. 10. 2023 22:42

Pavlína K: Pavli tak toho si opravdu cením...moc děkuji:-K:-*

Pavlína K Pavlína K

20. 10. 2023 18:03

Děkuji za výborný recept.❤️
Znám tyto ruměnky jako ,,Ladovi perníčky,,.
Recept jsem hledala několik let, spousty jich vyzkoušela, ale žádný mě ,,neuspokojil,,.
Dnes jsem náhodou natrefila na váš recept a vyzkoušela . Vrátila jsem se do dětství.🥰 Jsou naprosto výborné! 🤤
A bonus k tomu rychlé a skoro bez práce.
A to jsem vynechala mandle, jelikož jsem je neměla.
Určitě budu dělat na Vánoce i jako drobnost pro rodinu.
Ještě jednou vám dekuji.

Zdendabenda

26. 8. 2021 23:00

Skvělý recept ! ! !
Přidala jsem ještě trochu kakaa,aby nebyly tak světlé a teda pecka..!
Neztvrdly, byly krásně měkké ještě několik dní po upečení a jak voněly...
No vážně bomba...díky za něj.. :-8:yes:

mika59 mika59

22. 12. 2020 23:09

miskuse: Krásná zpráva a děkuji moc za ni..:-K:-K

miskuse

22. 12. 2020 21:56

Peču každý měsíc. Musím. Nosím do práce a zmizí rychlostí blesku. Druhý rok peču na Vánoce a už jsem musela dvakrát sdílet recept. Dokonalost <3

mika59 mika59

12. 12. 2020 17:36

Kacenka999: Děkuji moc za vyzkoušení, zprávu i pěkné foto..:-K:-K

Kacenka999 Kacenka999

12. 12. 2020 09:54

Včera jsem poprvé vyzkoušela a musím říct, že jsou úžasné <3 Každou ruměnku jsem vážila po 7 gramech. Dám vědět ještě o Vánocích jestli ztvrdly nebo ne, ale snad budou stále super ;-) S dovolením jsem přidala i své foto, zkoušela jsem poprvé i zlatý prach :-)

mika59 mika59

2. 1. 2017 08:36

bara.it: Barunko děkuji za milý komentář a pěknou fotku..;-):-K:-)

bara.it bara.it

2. 1. 2017 00:40

Krome kazdorocni "klasiky" jsem tentokrat sahla i po tomto receptu a dobre jsem udelala. Pernicky jsou rychle a hlacne moc dobre. Mela jsem je od zacatku mekke a jiste by byly mekke i ted, kdyby nejake zbyly:-p takze bodik pridavam pravem :yes:36:yes:

mika59 mika59

21. 12. 2016 21:08

lenka.hrdlic: To mě mrzí,:-(:-K
Marta.23: Děkuji za zprávu..;-):-K
zizala: Děkuji:-K;-)

Marta.23

21. 12. 2016 18:13

Mám je upečené a jsou opravdu moc dobré a měkké. Myslim že jinak už nebudu perníčky dělat :yes:

lenka.hrdlic

16. 12. 2016 10:24

mika59: Dekuji za rychlou odpoved. Ja je mela krasne mekke po vyndani z trouby a ted je z nich kamen :-) Sice mam horkovzdusnou troubu, ale pecu na klasiku, tak nevim kde se stala chyba :-)

zizala zizala (moderátorka)

16. 12. 2016 08:29

Zapomněla jsem komentovat. Perníčky jsem zkoušela asi před týdnem, ale fotku jsem nedávala, protože jsem pospíchala (potřebovala jsem rychle něco ke kávě) a nebyly tak úhledné jako autorčiny. Dodržela jsem teplotu i čas pečení a perníčky byly uvnitř měkké. Snědly se během odpoledne, moc nám chutnaly <3:yes:

mika59 mika59

15. 12. 2016 21:08

lenka.hrdlic: Leni nevím co napsat já je měla měkké i po týdnu, jako perníčky. Nejsou jako pěna, ale jsou měkké. Ta poleva ještě brání vysušení. Zkuste polevu a odležet, a dejte zprávu... děkuji ;-);-):-K:-K A taky si myslím, že trouba je obrazně takový nepřítel. Dnes je tolik druhů pečení a funkcí, že to může být problém. Já peču ve staré, klasické elektrické troubě..;-)

lenka.hrdlic

15. 12. 2016 21:02

Dobry den, vrhla jsem se na rumenky, ale po vychladnuti jsou tvrde jak beton. Po namoceni do polevy zmeknou? Dekuji za informaci.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ruměnky perníčky rumanky zaramovane zirkony privesek domaci rumenky perníčky ruměnky pernicky ala rumenky r-uměnka recept rumneky starý vykrajovaný perník s papírem mika59 rumnenky domácí ruměnky recept rumenky jako kupovane jak vysušit polevu na perníčky poleva na ruměnky nejlepší rumenky ruměnky perník rumové perníčky rumove pernicky recept perníčky ruměnky recepty

Suroviny: mouka hladká, máslo, vejce, cukr moučkový, med, mandle mleté, soda jedlá, skořice, koření do perníku, rum, cukr moučkový, rum, voda

TopRecepty.cz

Ruměnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2l4K