Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čerstvý krémový sýr

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 12. 2016 16:28

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie838 kJ / 200 kcal
Bílkoviny16,50 g
Tuky5,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 6,60 g
Sůl16,50 g
Sacharidy21,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mléko použijte pouze čerstvé - z lahve, vyvarujte se krabicového UHT.

Volně podle Apetitu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 12. 2016 14:42

sikulka7: můj komentář cice až tak moc k tomuto recetu nepatří,protože Jitka-Hosta v poznámce uvádí,že se máme vyvarovat krabicového mléka:-)
Já jsem tady včera napsala,že jsem tento sýr právě z krabicového dělala.Toto mléko používám hodně let i na zalití kefírových tibet.houbiček a ještě se mi nestalo,že by byl kefír,nebo tento sýr hořký:-)
Složení jsem si přečetla a nic závadného tam nevidím:-8 http://www.sdilej.eu/pics/bd4cfaff0f9a7e9548eda029...

mysulka mysulka

9. 12. 2016 14:33

Už jsem to někde viděla, ale nezkoušela :yes::yes:

sikulka7

9. 12. 2016 14:07

hosta: To co jsem napsala není hoax, ale důvěryhodná informace. V televizi o tom mluvil člověk, který tomu opravdu rozuměl a věděl o čem mluví a já měla manžela, který vystudoval mlékařskou školu a potvrdil mi tuto informaci. Já pouze napsala svůj názor. Nikomu nebráním, pokud chcete kupovat to krabicové "mléko" , kupujte, pijte ho a dávejte ho dětem. Jenom si občas přečtěte na zadní straně složení.Dobrou chuť.

Jana Pá

9. 12. 2016 13:37

:yes:Jak bych to řekla ? - raději nekomentuji, ale přidám "puňtíka" :-!

hosta hosta

9. 12. 2016 13:13

sikulka7: Myslela jsem si dlouho totéž, různé hoaxy o dodávání hovězího loje, o recyklaci a nové pasterizaci atd. patří ke koloritu šířených informací. Trochu to ale vyvrací svým výtvorem Anička Kocíková, která "vyrobila" tento odkapaný sýr z mléka trvanlivého, krabicového, UHT. Tak nevím..:-);-)

sikulka7

9. 12. 2016 12:12

Skvělý recept. Takhle moje babička dělávala doma tvaroh.Když se jí zdrclo mléko, zahřála a nechala překapat. Dneska už to tak jednoduché není, protože to co pijeme, není mléko. Kdysi dávno jsem poslouchala jakýsi pořad v televizi, kde bylo řečeno, že v krabici je jenom bílá voda, nic neobsahující a vše se dodává a nakonec olej kvůli tučnosti. Zkuste nechat zdrcnout krabicové mléko. Vznikne vám cosi odporného a hořkého, protože to nezkysne, ale olej žlukne. Od té doby už krabicové mléko nekupuju, ale jenom to "čerstvé" a utěšuju se, že to snad mléko ještě je.Vše, co je trvanlivé - mléko, sýry, jogurty - je mrtvá, bezcenná hmota bez minerálů, vitamínů, živin.:-((

maiva maiva

8. 12. 2016 20:16

:-D:yes: zajímavé

hosta hosta

8. 12. 2016 19:37

Anna Kocikova: díky:-K - je to zas trochu jiné, než lučina, opravdu "sýrovější" - i když pomazánka by z toho asi šla také;-) A že to jde i z krabicového trvanlivého mléka je fajn, já raději vycházela z doporučení v Apetitu:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 12. 2016 19:32

hosta: Teda,Jituš,trvalo mi 1/2 hodiny,než jsem Ti přidala fotky:-(... S tím citronem je to taková jistota.Mě se to také dlouho nesráželo:-)

Ivace64 Ivace64

8. 12. 2016 19:22

Zkusím, dělám jen známou lučinu, ale takto jsem ještě nezkoušela a :-K:-Kdíky za tip

hosta hosta

8. 12. 2016 19:09

Anna Kocikova: já tam ten citron přidala až skoro nakonec - pro sichr, protože se mi zdálo, že se to nesráží;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 12. 2016 19:02

Jituško,určitě jste si pochutnali:-K:yes:
Já jsem minulý měsíc dělala skoro podobně,bez citronové šťávy.Použila jsem krabicové trvanlivé plnotučné mléko 3,5%,sýr se podařil a byl opravdu chutný:yes: Recept jsem nepřidávala,aby mě v komentářích "neumlátili" za to UHT:-D

hosta hosta

8. 12. 2016 17:09

magdalenka: nee - odhaduju na 25 dkg - asi;-)

magdalenka magdalenka

8. 12. 2016 17:01

Ahoj, náhodou si neodvážila získanú hmotu?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krémový sýr čerstvý sýr domácí krémový sýr čerstvý sýr recept domácí sýr co je krémový sýr domácí čerstvý sýr domácí smradlavý sýr z tvarohu výroba čerstvého sýru výroba čerstvého sýra domácí krémový sýr recept domácí sýr recept domácí výroba čerstvého sýru jak udelat cerstvy syr sýr z čerstvého mléka recept na čerstvý syr čerstvý sýr výroba výroba krémového sýra recept na krémový sýr recept čerstvý sýr

Suroviny: mléko kefírové, sůl, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Čerstvý krémový sýr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWxl