Úžasný tažený štrúdlík
Suroviny
Porce: 4 šišky
Nutriční hodnoty
Energie | 6 892 kJ / 1 647 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,00 g |
Tuky | 30,00 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 292,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto těsto je úžasné, velice levné a hlavně - těsto vyválím vždy velice slabé - netrhá se!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 5. 2022 13:18
finneta: když podle bodu 1 postupu "vše zamícháme", bylo by dobré v surovinách oddělit ty na náplň - přece do těsta nevmícháme i strouhanku, jablka, další cukr, skořici a rozinky.
A souhlasím i s casinem a P.Janáčkem, že v názvu by se nemělo vyskytovat slovo "TAŽENÝ", když je jen vyválený. Když hledám skutečně tažený štrúdl, tak mě tento nezajímá, i kdyby byl nejlepší na světě. Pouze se jen naštvu, že jsem ho zbytečně otvírala, abych nakonec zjistila, že nesplňuje to, co inzeruje.
alena: hnidopichové? - to myslíš vážně? to je podobné, jako bych inzerovala např. philo těsto a vložila rcp na těsto listové nebo kynuté apod.
A souhlasím i s casinem a P.Janáčkem, že v názvu by se nemělo vyskytovat slovo "TAŽENÝ", když je jen vyválený. Když hledám skutečně tažený štrúdl, tak mě tento nezajímá, i kdyby byl nejlepší na světě. Pouze se jen naštvu, že jsem ho zbytečně otvírala, abych nakonec zjistila, že nesplňuje to, co inzeruje.
alena: hnidopichové? - to myslíš vážně? to je podobné, jako bych inzerovala např. philo těsto a vložila rcp na těsto listové nebo kynuté apod.
18. 1. 2018 17:06
"Úžasný tažený štrúdlík"
No, až na to, že toto není TAŽENÝ štrúdl (závin)
No, až na to, že toto není TAŽENÝ štrúdl (závin)
22. 2. 2017 16:18
Moje teta těsto vždy nahřívala pod teplým kastrolkem. Toto jde do lednice. Tak teď nevím?!?!Pak jej vytahovala na ubruse na celý stůl.
6. 6. 2016 04:50
Irena: ahoj Irčo. přiznám se, že to jsem nedělala (slaný dělám z listového těsta). ale budu, když to zkusíš a napíšeš
3. 6. 2016 13:07
Když se těsta dává 100g cukru, dá se pak použít naslano?
7. 11. 2015 15:51
Štrúdl je výborný ... s těstem se moc dobře pracuje a netrhá se. Díky za recept. Přidávám bod a foto
4. 10. 2015 17:55
právě jsme dopekli a půlka závinu je už snědaná, moc dobré a těsto se opravdu netrhá a to ho dělám z celozrnné mouky
4. 10. 2015 13:15
P. Janáček:no tak nebuďme hnidopichové
17. 10. 2014 11:07
Může to chutnat i skvěle.Prosím, nenazývejte to taženým štrudlem když ho nevytahujete, ale vyvalujete, nebo rozvalujete.
25. 2. 2014 19:13
Chtěla jsem se zeptat ,proč stvrdla kurka na zavynu děkuji za odpověd
7. 10. 2013 10:59
testo uz je v lednci tak jsem zvedava jak se povede
18. 9. 2012 20:17
Jdu to tvoje těstíčko vyzkoušet! Mám moc jablíček !
21. 11. 2011 21:17
Tak recept jsem vyzkoušela a chci moc poděkovat,dělala jsem ho jak nasladko tak naslano a těsto vážně výborný.Úžasně se s ním pracovalo a na chuť taky super.První těsto který mě opravdu nadchlo a povedlo se.Ještě jednou díky,všichni chválili
11. 10. 2011 14:03
Katka:ahoj. těsto by tužší nemělo být. je lepší při přípravě snažit se zapracovat těsto co nejrychleji, ať do toho nemusíš nacpat hodně mouky navíc. ale budu ráda, když recept vyzkoušíš.
11. 10. 2011 13:42
zapisuji recept a vyzkoušimPřesně těsto podobné tomuto sem hledala,ale mám otázku,není ten štrůdl druhý ten tvrdší?Protože zatím se mi to vždycky s nějakým těstem stalo a nevím jestli to bylo těstem nebo něčím jiným
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Smažená kuřecí prsa plněná šunkou a nivou
Přidáno před 2 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Právě bylo uvařeno:
Pikantní směs na topinky
JirkaPotok uvařil před 13 minutami
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
JirkaPotok uvařila před 14 minutami
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 27 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 27 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 30 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 37 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 44 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Další recepty
Tématické fráze: tazeny zavin levny babiččin jablečný štrudl tažený závin recept tazeny jablecny strudl tažený štrůdl vyborny tazeny zavin babiččin tažený jablečný štrůdl těsto na tažený štrůdl levný štrůdl těsto na tažený závin recept na tažený závin nejlepši taženy štrudl výborný tažený štrůdl vynikajíčí štrůdl jablečný štrůdl tazeny tazeny strudl recept nejlepší tažený závin nekynuty jablecny zavin nejlepší jablečný závin tažený tažený štrůdl výborný
Suroviny: mouka hladká, olej, ocet, sůl, cukr, voda, strouhanka, jablko, cukr, skořice, rozinky
Úžasný tažený štrúdlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48q0
23 názorů