Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínská cizrna

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min bez doby namáčení

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava, bez doby namáčení)

13. 12. 2016 10:12

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 571 kJ / 615 kcal
Bílkoviny35,10 g
Tuky14,91 g
Vláknina59,23 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 1,24 g
Sůl3,05 g
Sacharidy56,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ano, uznávám, v Segedínu ani v celém Maďarsku toto jídlo nejspíš nikdo nezná. Název jsem si vymyslela já a vlastně jsem to byla i já, kdo si vymyslel celý recept. Patřím totiž mezi milovníky segedínského guláše, ale zároveň se snažím jíst zdravě a vařit více jídel z luštěnin a méně z masa. Toto jídlo rozhodně stojí za vyzkoušení, obzvlášť pokud s vařením cizrny teprve začínáte. Pokud jste vegani, jogurt na závěr vás nemusí vůbec trápit, lze ho jednoduše nahradit rostlinnou smetanou nebo úplně vynechat. Tento recept je i na mých stránkách http://www.jimechytre.cz/prispevky/segedynska-cizr...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ta cizrna je skvělá věc :-D když není kuře na paprice, je cizrna na paprice a teď i tenhle segedín budu muset vyzkoušet :-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

17. 1. 2024 10:01

:-)<3:yes: Moc dobré, znám to pod názvem Cizrna na paprice se zelím .:-K

Ala787

9. 10. 2022 10:38

Ještě bych přidala na kuřecí prsa orestovaná na kostičky. :yes:

olido

24. 1. 2021 15:38

Nechala jsem se inspirovat vasim receptem a uvarila jsem se sojovymi boby namisto cizrny, zahustila jsem moukou se smetanou a bylo to vyborne :yes:

Karofka

26. 10. 2019 23:26

Dobrý nápad, vyzkouším!:-):yes:

hanydo

24. 6. 2018 09:36

:-):yes::yes::yes:

Asplenka

21. 11. 2017 16:03

Uvařila jsem to jako "opravdu" segedín, s bobkovým listem a novým kořením. Bez masa. Přimíchala uvařenou cizrnu a smetanu, zahustila. Bylo to vynikající!!!!! Budu opakovat, a gratuluji za vynikající recept!! :-K :yes:

popoluska340 popoluska340

14. 12. 2016 19:19

Ukladam na vyskusanie,urcite mi bude chutit.:yes::yes::yes::-K:-K:-K

nanny

13. 12. 2016 17:09

<3To by me moc chutnalo:-K:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cizrna segedin s cizrnou cizrna recepty cizrnový segedín segedin ss cizrnou cizrna na paprice s kysané zelí segedinský guláš z cizrny cizrna tlakovy guláš s cizrnou a kysaným zelím segedinsky cizrnovy guláš recept cizrnové placičky s kysaného zelí top recepty,cizrna recept cizrna cizrnové recepty recepty cizrna po maďarsku recepty z cizrny cizrna po italsku cizrna jednoduše salat z cizr segedínská cizrna na paprice

Suroviny: olej, cibule, cibule červená, paprika sušená sladká, cizrna, zelí kysané, sůl, pepř mletý, jogurt bílý

TopRecepty.cz

Segedínská cizrna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1kG3