Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí větrníky

Tento zákusek je trochu retro, ale protože je prostě fantasticky dobrý a neodolatelný, jeho obliba neklesá. A jak se pozná takový dobrý větrník? Má vláčný korpus, nadýchanou karamelovou šlehačku a lesklou polevu, pokud ale nemůžete zrovna na ten pravý, nešizený narazit, připravte si ho jednoduše doma.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 30 min

110 min (80 min příprava + 30 min tepelná úprava)

1. 1. 2017 22:38

Suroviny pro 30 kusů

30 kusů

Nutriční hodnoty

Energie35 246 kJ / 8 424 kcal
Bílkoviny125,90 g
Tuky724,81 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 3,25 g
Sodík 1,56 g
Sůl3,94 g
Sacharidy345,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto - zdroj http://www.dokonalazena.cz/blog-2/karamelove-domac...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jarka Ax Jarka Ax

3. 1. 2017 01:08

casino:
Já jsem trdlo!! Děkuji, že jste se na tu polevu zeptala, vždyť já tam zapoměla dopsat, že jsem ji na závěr ještě dosladila moučkovým cukrem a to řádně. Jdu to hned napravit.

Jarka Ax Jarka Ax

3. 1. 2017 01:03

casino:
Já větrníky nikdy předtím nedělala, byla to taková předsilvestrovská improvizace :-) , recept na odpalované těsto není můj, ale ta poleva byla momentální nápad a vyšlo to, :-) stejně jako krém. Mám ráda mléčný karamel a tenhle je chuťově výborný a ta poleva tuhla tak rychle, že jsem ji musela několikrát přihřívat, abych s ní mohla nazdobit všechny větrníky. Než jsem potřela poslední, byla poleva na těch prvních vlastně suchá a nelepila. Pravda je, že nevím, jak dlouho je schopná v tomhle stavu vydržet, protože třicet kousků je na naši rodinu malé množství, do dvou dnů bylo po nich. :-) A abych ještě upřesnila - tu šlehačku jsem přidávala postupně a jelikož v polevě byly během vaření pořád kousky, nakonec na ty dvě lžíce karamelového mléka padla celá šlehačka. Je to sice kalorická bomba :-) , ale fakt moc dobrá. :-)

Jarka Ax Jarka Ax

3. 1. 2017 00:53

zdenka.s:
Děkuji. :-K Vaše ruce jsou určitě šikovné dost. :-8 Já se přiznám, že odpalované těsto jsem dělala poprvé v životě. Myslela jsem si taky, že je to složité, že to nezvládnu a výsledek mě příjemně překvapil.

nanny

2. 1. 2017 17:53

<3Vypadaji nadherne,hned bych si nabidla:-K:yes:

casino casino

2. 1. 2017 15:04

No, jsem "konzerva" a větřáky dělám tak jak se dělávaly...:-) ale tady mě zaujala poleva:
2 lžíce karamelizovaného zahuštěného slazeného mléka (Caramelo Condé)
250 ml 33% šlehačky
Fakt nedošlo k chybě v poměru?
Pokud ne, tak jak dlouho tato poleva na vršcích zasychá do stadia, že aby se nelepila?:-)

zdenka.s zdenka.s

2. 1. 2017 14:22

Líbí se mi, jak je vyfoceno :-D A ještě víc ,jak je upečeno, kéž bych měla šikovnější ruce ;-(

Bibinka Bibinka

2. 1. 2017 12:47

Jaruš, to bude dobrota, sladké nemusím, ale větrníky mám moc ráda :yes:

Jarka Ax Jarka Ax

1. 1. 2017 23:29

hosta:
Děkuji. :-K

hosta hosta

1. 1. 2017 23:27

Líbí se mi, i jak je popsáno:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí větrníky větrníky recept recept na domácí větrníky domácí větrník poleva na větrníky jednoduché domácí větrníky recept domácí větrník na plech krém do větrníků větrniky domácí větrník recept domaci vetrniky recept domaci vetrnicky vetrnik recept domácí větrníky na plech poleva na větrníky recept recept na větrník domácí karamelové větrníky recept na větrníky krém na větrníky poleva na vetrník

Suroviny: voda, olej, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, šlehačka, cukr moučkový, máslo, mléko, pudink karamelový, cukr, caramelo, smetana ke šlehání, šlehačka, ztužovač

TopRecepty.cz

Domácí větrníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v69L