Šalamoun
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 420 kJ / 4 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,72 g |
Tuky | 44,24 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 534 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 894,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 4. 2023 14:18
Vzpomínka na mládí, tentýž recept mám přepsaný od tety 35 let zpět, pod názvem "Buchta Růžena" :D miluju :)
5. 2. 2023 14:00
Jednoduchý recept s fantastickým výsledkem
29. 4. 2022 13:55
Mám naprosto stejný recept již 3 desítky let, rum přidávám i do těsta. Buchta je vynikající, vláčná, nadýchaná Peču ve vyšším plechu 36 x 25 cm při 175°C 25 min.
5. 3. 2015 15:03
Dnes upečeno, jen místo hery jsem použila máslo. Řezy výborné, jednoduché, vláčné
20. 2. 2012 14:54
stanik:tak jasný,že si to muže každý upravit podle svého......všechny varianty jsou výborný
20. 2. 2012 14:37
stanik: Ano staniku na 180.
Jinak buchta je výborná, akorát jsem změnil toto: Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy. Na: namazal jsem povrch marmeládou a polil mousse čokoládovou pěnou
Jinak buchta je výborná, akorát jsem změnil toto: Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy. Na: namazal jsem povrch marmeládou a polil mousse čokoládovou pěnou
12. 2. 2012 11:31
Děkuji velmi pěkně
A ještě jeden hloupý dotaz, těch 45 minut to mám péct na kolik stupňů....tipuju 180
A ještě jeden hloupý dotaz, těch 45 minut to mám péct na kolik stupňů....tipuju 180
12. 2. 2012 11:10
stanik: l hrnek je 2,5 dcl = 250 ml
12. 2. 2012 11:02
Nazdar, jsem začátečník. Předpokládám, že HRNEK znamená klasický 3dcl hrnek, ve kterém si třeba dělám čaj.
Díky za odpověď
Díky za odpověď
16. 10. 2010 10:23
U tohoto moučníku, tak si vždycky vzpomenu na svojí kolegyni z práce, která ho před 30 lety často posílala synovi na vojnu. A vojáci se mu pak smáli, že mu máma posílá rum pasírovanej přes buchtu
6. 5. 2010 09:13
To se mi líbídávám bod
6. 6. 2009 07:43
5. 6. 2009 21:40
5. 6. 2009 18:10
Taky dělám, je rychlá a dobrá, ale u nás se jí říká "Salamanr" i když toho Šalamouna už jsem taky někde četla. Dávám bodík, buchta je fakt bezvadná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 20 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 28 minutami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 2 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 10 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 12 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vykoledujte si nejlepší kuchařky se slevou 40%: Exkluzivní velikonoční akce na Toprecepty.cz
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Další recepty
Tématické fráze: salamoun buchta šalamoun šalamoun recept šalamoun buchta moučník šalamoun koláč šalamoun rezy salamoun recept šalamoun moučník pro šalamouna šalamoun moučník dort šalamoun recept na šalamouna šalamoun koláč recepty šalamoun salamoun rezy recept na šalamoun šalamoun recepty dezert šalamoun šalamoun dezert šalamounova buchta
Suroviny: voda, cukr, tuk hera, kakao, prášek do pečiva, mouka polohrubá, vejce, rum, kokos
Šalamoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgRp
14 názorů