Pudinkové řezy z čerstvých jahod

Hella Kuchařka:

Doba přípravy: 20 min 30 ks Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 23 názorů

518
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Suroviny

4 vejce
Nyní v akci
200 g polohrubé mouky
200 g cukr písek
6 lžic horké vody
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
Pudinková vrstva
1 kg čerstvých jahod
3 lžíce cukru
1 dl vody
2 vanilkové pudinky nebo jahodové pudinky
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem a horkou vodou vyšleháme do bílé pěny, přimícháme mouku prosátou s práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou vmícháme sníh z bílků našlehaný se solí. Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 10 minut.

  2. Očištěné a na půlky pokrájené jahody podlejeme asi 3 lžícemi vody a prudce je asi 3 minuty vaříme. Ve zbytku vody si rozmícháme pudinkové prášky a zavaříme do jahodové hmoty. Uvařený pudink ještě horký klademe lžící (aby se nestačil roztékat) na teplý piškot.

  3. Necháme vychladnout. Můžeme zdobit šlehačkou a lístkem máty.

Poznámka

Vím, že jsou tu asi další 3 velmi podobné recepty, ale přesto každý je jiný, tak si můžete vybrat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 352 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pudinkové řezy z čerstvých jahod

  • Petule Petule

    Vypadá nádherně, jen se chci zeptat, zda ten pudink má být opravdu rozmíchán s vodou nebo s mlékem. díky :):-K

    Odpovědět

  • Rudischova Rudischova

    Dnes jsem dělala,výborné. Zkusila jsem ještě na horu na jednu polovičku dát zakysané smetany. Výborné.:yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Nela: Určitě to půjde i s kompotem, ale asi nebude mít tak hezkou červenou barvu.

    Odpovědět

  • Nela Nela

    Pujde to i s třeněma kompotovanýma ??

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Pred casem jsem vyzkousela tento recept a musim rici, ze je jednim z nejlepsich co jsem kdy delala. A pres to vsechno docela jednoduchy. Davam bodika:yes:16:yes: a dovoluji si pridat i fotku:-K

    Odpovědět

  • Lucienne Lucienne

    Dneska jsem tento recept vyzkoušela, místo jahod jsem použila kombinaci broskve a mango + třtinový cukr. Ozdobeno šlehačkou. Je vážně výborný:yes: :-)

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka

    Vyborny, jednoduchy recept :-) :yes: delala jsem jen ze tri vajec a mene mouky, aby piskot nebyl tak vysoky a je to idelani, ale asi zalezi na velikosti plechu.. Jen jsem dala stejne cukru, takze byl sladsi, ale neva :-p

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Lenko K., vítáme tě mezi námí a jsem ráda, že se recept povedl. Tak ať chutná !

    Odpovědět

  • Lenka K. Lenka K.

    Jsem tady nováček, ale bodík musím každopádně dát;-) , právě jsem dopekla a musím říct, že jelikož mám chlapečka starého rok a pul, zvládla jsem to rychle, vypadá krásně a myslím, že na plechu dlouho nezůstane :-D , rozehřála jsem kombinaci jahodové dřeně a zmrazených celých jahod a paráda!

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka

    dnes jsem zkoušela a je to vynikající!!! Doporučuji... :yes::-K

    Odpovědět

  • Metlos Metlos

    hhhmmmmmmmmmmmmmm,vypadá to moc dobře:-8

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Děkuji za bodíky i za přidané obrázky! Tento moučník - i s jiným ovocem mám ráda, protože mi připadá, že příjemně zvýrazňuje chuť ovoce, která tady není ničím "rušená", ani tvarohem, krémem atd.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Bibi - to jsem krájela já, jen ta buchta mohla být nižší, ovoce více - ale jinak moc dobré (už vidím jak mě buchne do zad, za to co jsem napsala :-)). Fotka jí potěší, vždy si u nás prohlíží, co tu kočičky uvaříte ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ilonko, ale maminka to má jak podle pravítka, opravdu krásný;-)dej jí to přečíst, třeba bude mít radost ještě větší:-D:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    v neděli jsme dostali od maminky na ochutnání - přidávám foto, bude mít radost, že je také na netu (s fotkou):-D:yes:+ bodík

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo