Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 9. 2013 20:01
Zkousela jsem cesnekove brambory a nemeli chybu, jen je priste budu delat podle receptu a ne podle jednoho z uvedenych komentaru na 180'C 20min
16. 1. 2012 21:30
Vás recept se tochu lísi od toho, ktorý sa tu bezne pripravuje tým, ze na smazenie u nás nepouzívame slnecnicový olej, ale výlucne olivový. Slnecnicový olej sa tu pouzíva skôr do pecenia, pretoze jeho chut nie je výrazná na rozdiel od olivového. A kedze sme najväcsí vyrobcovia olivového oleja, je pochopitelné, ze ho pouzívame vsade. Jeho výhodou oproti slnecnicovému je aj výssí bod varu (cca 180 ºC) na rozdiel od slnecnicového (cca 145 ºC), co má pri smazení obrovské výhody a mnohé prednosti.
Cerstvá kacacia pecienka pri 200 ºC a pecení 20-30 min. sa prakticky znicí. Je skoda znehodnotit produkt, ktorý je mozné konzumovat v surovom stave, takou dlhou tepelnou prípravou. Co sa týka papriky, u nás sa pri tomto recepte pouzíva cervená a zelená (tu sa nazýva talianska, je podlhovastá a vynikajúca práve na smazenie. Je úplne inej chuti ako zltá ci cervená, ktoré sú sladké a tak vytvára zaujímavejsí kontrast nez 2 papriky velmi podobnej chuti). Ak sa u Vás predáva zelená, mäsitá paprika, podobá cervenej, nie je to tá, ktorú spomínam pri príprave u nás. Kvôli chuti a tak kvalitných produktoch sa zvykne pouzívat cibula cervená. Este k zemiakom: Recept na prípravu cesnakových zemiakov je prakticky zhodný, s rozdielom v case pecenia. Je mozné, ze druhy zemiakov, ktoré sa pouzívajú u Vás sú odlisné od nasich, ale tu po 45 min. a 200 ºC by z nich zostalo len zhorený pekác. 20 min. je tá maximálna doba, ktorú pri pecení zemiakov pouzívame a teplota nikdy nie je viac nez 180 ºC.
A uz len na záver: tá mozzarella navrchu výsledného jedla nepôsobí esteticky mimoriadne lákavo a okrem toho znacne neutralizuje chut pouzitých produktov. Nebolo by lepsie pridat ju v ovela mensom mnozstve?
S pozdravom a neberte môj príspevok ako kritiku. Je to komentár s konstatovaním, ze tento recept v inej casti sveta sa zvykne pripravot trochu (viac?) inác. Dobrú chut vsetkým, co ho pripravia!
Cerstvá kacacia pecienka pri 200 ºC a pecení 20-30 min. sa prakticky znicí. Je skoda znehodnotit produkt, ktorý je mozné konzumovat v surovom stave, takou dlhou tepelnou prípravou. Co sa týka papriky, u nás sa pri tomto recepte pouzíva cervená a zelená (tu sa nazýva talianska, je podlhovastá a vynikajúca práve na smazenie. Je úplne inej chuti ako zltá ci cervená, ktoré sú sladké a tak vytvára zaujímavejsí kontrast nez 2 papriky velmi podobnej chuti). Ak sa u Vás predáva zelená, mäsitá paprika, podobá cervenej, nie je to tá, ktorú spomínam pri príprave u nás. Kvôli chuti a tak kvalitných produktoch sa zvykne pouzívat cibula cervená. Este k zemiakom: Recept na prípravu cesnakových zemiakov je prakticky zhodný, s rozdielom v case pecenia. Je mozné, ze druhy zemiakov, ktoré sa pouzívajú u Vás sú odlisné od nasich, ale tu po 45 min. a 200 ºC by z nich zostalo len zhorený pekác. 20 min. je tá maximálna doba, ktorú pri pecení zemiakov pouzívame a teplota nikdy nie je viac nez 180 ºC.
A uz len na záver: tá mozzarella navrchu výsledného jedla nepôsobí esteticky mimoriadne lákavo a okrem toho znacne neutralizuje chut pouzitých produktov. Nebolo by lepsie pridat ju v ovela mensom mnozstve?
S pozdravom a neberte môj príspevok ako kritiku. Je to komentár s konstatovaním, ze tento recept v inej casti sveta sa zvykne pripravot trochu (viac?) inác. Dobrú chut vsetkým, co ho pripravia!
23. 7. 2011 19:11
Petronella: Jsem rád, že špíz chutnal. Pokud bys chtěla připravit
zajímavý špíz nevšední chuti a vzhledu vyzkoušej: http://www.toprecepty.cz/recept/19146-pikantni-spi...
zajímavý špíz nevšední chuti a vzhledu vyzkoušej: http://www.toprecepty.cz/recept/19146-pikantni-spi...
23. 7. 2011 12:00
tuhle mňamku jsem uvařila mamce k narozeninám a sklidila veliké ohlasy, teď ji dělám při každé příležitosti dávám bodíka
9. 6. 2010 18:41
Skusíme to zítra Dávám bodík
2. 3. 2010 23:03
Myslím si, že by měly být fotky chráněny výraznějším vodoznakem tak, jako byly třeba před úpravami stránek. Některým uživatelům to ale vadilo....
2. 3. 2010 22:41
myslela som,ze fotka je chranena tym napisom toprecepty.cz ktore tu cez nu vidno...asi sa to da odstranit potom
2. 3. 2010 22:39
Jenda1 - Ten dotyčný snad zkopíroval i fotky ne? , jasně určitě jsou okopčené
2. 3. 2010 22:36
Chlubíme se cizím peřím, "vašuldo". http://recepty.chytrazena.cz/masita-jidla/veprove-...
21. 7. 2009 20:36
už se mi sbíhaj sliny to opravdu nemá chybu, určitě udělám ale taky bez jater. díky moc za recept musí to být mňamka. letí bodík
17. 7. 2009 07:12
jujda to je nádhera .Hnes mám inspiraci co uvařím mamině....
24. 6. 2009 20:05
mňamííí.. hned bych si dala ;). Přidávám taky do oblíbených a určitě přiletí i bodík
23. 6. 2009 17:06
23. 6. 2009 15:05
Vypadá to na výborný recept ,ukládám,vyzkouším a dávám bodíka
23. 6. 2009 14:55
Já tam sice nepřidám játra, ale to nemění nic na tom, že ukládám a bodíkuju . Tvoje fotečky, Jendo, no - jako "živé", jen si nabídnout .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 12 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 15 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 17 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 5 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 6 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 6 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 8 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 8 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 10 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 11 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: veprova jehla recept marmeláda z černého rybízu rožnovská kapsa recept na štávu z rybizu recepty na jeh jehla recepty vynikající recept z vepřového masa roynovske kolace recept na šťávu z červeného rybízu brambory v troube na cesneku maminčinyrecepty.cz pod recepty jehla recept vepřová jehla americké brambory v troubě recept rožnovské koláče recept "recept na šťávu" rožňovský špíz koláč z červeného rybízu recept recept na koláč z rybízu
Suroviny: svíčková hovězí, slanina anglická, játra kachní, sýr mozzarella, olej slunečnicový, paprika čerstvá červená, koření barbecue, majoránka, tymián, sůl, česnek, cibule, brambory, sádlo, koření na americké brambory, česnek
Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y6JY
27 názorů