Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

22. 6. 2009 19:22

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pazderka83

17. 9. 2013 20:01

Zkousela jsem cesnekove brambory a nemeli chybu, jen je priste budu delat podle receptu a ne podle jednoho z uvedenych komentaru na 180'C 20min :-//

Pedro

16. 1. 2012 21:30

Vás recept se tochu lísi od toho, ktorý sa tu bezne pripravuje tým, ze na smazenie u nás nepouzívame slnecnicový olej, ale výlucne olivový. Slnecnicový olej sa tu pouzíva skôr do pecenia, pretoze jeho chut nie je výrazná na rozdiel od olivového. A kedze sme najväcsí vyrobcovia olivového oleja, je pochopitelné, ze ho pouzívame vsade. Jeho výhodou oproti slnecnicovému je aj výssí bod varu (cca 180 ºC) na rozdiel od slnecnicového (cca 145 ºC), co má pri smazení obrovské výhody a mnohé prednosti.
Cerstvá kacacia pecienka pri 200 ºC a pecení 20-30 min. sa prakticky znicí. Je skoda znehodnotit produkt, ktorý je mozné konzumovat v surovom stave, takou dlhou tepelnou prípravou. Co sa týka papriky, u nás sa pri tomto recepte pouzíva cervená a zelená (tu sa nazýva talianska, je podlhovastá a vynikajúca práve na smazenie. Je úplne inej chuti ako zltá ci cervená, ktoré sú sladké a tak vytvára zaujímavejsí kontrast nez 2 papriky velmi podobnej chuti). Ak sa u Vás predáva zelená, mäsitá paprika, podobá cervenej, nie je to tá, ktorú spomínam pri príprave u nás. Kvôli chuti a tak kvalitných produktoch sa zvykne pouzívat cibula cervená. Este k zemiakom: Recept na prípravu cesnakových zemiakov je prakticky zhodný, s rozdielom v case pecenia. Je mozné, ze druhy zemiakov, ktoré sa pouzívajú u Vás sú odlisné od nasich, ale tu po 45 min. a 200 ºC by z nich zostalo len zhorený pekác. 20 min. je tá maximálna doba, ktorú pri pecení zemiakov pouzívame a teplota nikdy nie je viac nez 180 ºC.
A uz len na záver: tá mozzarella navrchu výsledného jedla nepôsobí esteticky mimoriadne lákavo a okrem toho znacne neutralizuje chut pouzitých produktov. Nebolo by lepsie pridat ju v ovela mensom mnozstve?
S pozdravom a neberte môj príspevok ako kritiku. Je to komentár s konstatovaním, ze tento recept v inej casti sveta sa zvykne pripravot trochu (viac?) inác. Dobrú chut vsetkým, co ho pripravia!

Jenda1 Jenda1

23. 7. 2011 19:11

Petronella: Jsem rád, že špíz chutnal. Pokud bys chtěla připravit
zajímavý špíz nevšední chuti a vzhledu vyzkoušej;-):-p:-K: http://www.toprecepty.cz/recept/19146-pikantni-spi...

Petronella Petronella

23. 7. 2011 12:00

tuhle mňamku jsem uvařila mamce k narozeninám a sklidila veliké ohlasy, teď ji dělám při každé příležitosti ;-) dávám bodíka :yes:

gajdosovam

9. 6. 2010 18:41

Skusíme to zítra :-)) Dávám bodík

Merylas Merylas (moderátorka)

2. 3. 2010 23:03

Myslím si, že by měly být fotky chráněny výraznějším vodoznakem tak, jako byly třeba před úpravami stránek. Některým uživatelům to ale vadilo....

michsamant michsamant

2. 3. 2010 22:41

myslela som,ze fotka je chranena tym napisom toprecepty.cz ktore tu cez nu vidno...asi sa to da odstranit potom :-?

spagetka spagetka

2. 3. 2010 22:39

Jenda1 - Ten dotyčný snad zkopíroval i fotky ne? :-((:no:, jasně určitě jsou okopčené

Jenda1 Jenda1

2. 3. 2010 22:36

Chlubíme se cizím peřím, "vašuldo":-//:no:. http://recepty.chytrazena.cz/masita-jidla/veprove-...

amorhop amorhop

21. 7. 2009 20:36

už se mi sbíhaj sliny to opravdu nemá chybu, určitě udělám ale taky bez jater. díky moc za recept musí to být mňamka. letí bodík:yes::-)):yes::-))

Luuciferky Luuciferky

17. 7. 2009 07:12

jujda to je nádhera .Hnes mám inspiraci co uvařím mamině....:yes::yes::-*

Verutynka Verutynka

24. 6. 2009 20:05

mňamííí.. hned bych si dala ;). Přidávám taky do oblíbených a určitě přiletí i bodík:-p:yes:

Iljusa Iljusa

23. 6. 2009 17:06

:-p:yes:

Jikotka Jikotka

23. 6. 2009 15:05

Vypadá to na výborný recept :yes::yes:,ukládám,vyzkouším a dávám bodíka :yes::yes::-p

Eliza Eliza

23. 6. 2009 14:55

Já tam sice nepřidám játra, ale to nemění nic na tom, že ukládám a bodíkuju :yes::-). Tvoje fotečky, Jendo, no - jako "živé", jen si nabídnout :-p.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: veprova jehla recept marmeláda z černého rybízu rožnovská kapsa recept na štávu z rybizu recepty na jeh jehla recepty vynikající recept z vepřového masa roynovske kolace recept na šťávu z červeného rybízu brambory v troube na cesneku maminčinyrecepty.cz pod recepty jehla recept vepřová jehla americké brambory v troubě recept rožnovské koláče recept "recept na šťávu" rožňovský špíz koláč z červeného rybízu recept recept na koláč z rybízu

Suroviny: svíčková hovězí, slanina anglická, játra kachní, sýr mozzarella, olej slunečnicový, paprika čerstvá červená, koření barbecue, majoránka, tymián, sůl, česnek, cibule, brambory, sádlo, koření na americké brambory, česnek

TopRecepty.cz

Rožnovská jehla pod mozzarellovou dekou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6JY