Znojemská pečeně s rýží
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou zeleninou a poté dusíme. Na závěr omáčku zahustíme moukou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Suroviny pro 7 porcí
7 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 019 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,52 g |
Tuky | 39,02 g |
Vláknina | 12,22 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 34,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 8. 2017 09:43
inak, nedávno som na FB videla rcp na nepečené Nutelové guličky. v recepte, okrem iných surovín, bola surová hladká múka. tak to zas nie, to som kukala ako puk
13. 8. 2017 09:40
Nerad sklouzávám do osobní roviny, leč obávám se, že se mýlíte: NEPOCHOPÍ
13. 8. 2017 09:29
13. 8. 2017 09:17
13. 8. 2017 09:01
Na receptu mě překvapují půlené okurky Malé množství krájím na kostičky, větší množství strouhám na velké slzičce.
***
Vím, všude se píše, že mouka se vaří min. 20 minut (aniž se zohledňuje, zda již nebyla předem tepelně upravená, např. mouka pražená nasucho, či jako zásmažka)
No, možná i těstoviny by se měly vařit 20 minut, že
Je-li jako zde použita záklechtka, tak vy opravdu NA CHUTI poznáte že byla vařena (probublávala) pouze 6 minut? Občas mouku povařím asi 10 minut a nikdo mi křivého slova neřekne. A to mám prosím strávníky vychované tak, že mi neodpustí ani ň
***
Edit
...v mezičase se okurčičky stihly nakostečkovat
13. 8. 2017 08:56
13. 8. 2017 08:52
Jestli ji cedíš jen kvůli koření, je vhodnější ho v omáčce vařit v pytlíčku z gázy nebo v čajovém vajíčku
13. 8. 2017 08:47
13. 8. 2017 08:40
Můžu se zeptat, co to tedy je, ty tmavé kousky? Jen ze zvědavosti
13. 8. 2017 08:38
13. 8. 2017 08:34
Okurky tedy vaříš jen přepůlené a pak jdou pryč?
13. 8. 2017 08:23
13. 8. 2017 08:18
Veď určite vieš variť aj niečo skvelé, originálne, ktorým užívateľov týchto stránok prekvapíš.
13. 8. 2017 08:09
13. 8. 2017 08:00
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 8 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 9 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 9 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 10 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: znojemská veprova pečeně vepřová pečeně s rýží znojemska pečeně znojemská vepřová pečeně s rýží znojemská vepřová pečeně recept znojemska pečeně z vepřového masa recept na znojemská pečeně vepřova vepřová znojemská pečeně vepřová pečeně s rýží recept recepty znojemská pečeně veprova pecene po znojemsku vepřová pečeně znojemska vepřová znojemská znojemská pečeně recept znojemská vepřová pečeně znojemská vepřová pečeně top recepty znojemska znojemská vepřová veprove kostky po znojemsku jak se vaří znojemska
Suroviny: pečeně vepřová, mrkev, petržel, celer, cibule, olej, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, paprika sušená sladká, masox hovězí, okurky sterilované, mouka hladká, šťáva citronová, sůl
Znojemská pečeně s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGvL
17 názorů