Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkový koláč se smetanovým krémem

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

25. 8. 2017 19:17

Suroviny

Porce: 1 koláč o průměru cca 30 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 216 kJ / 5 549 kcal
Bílkoviny112,73 g
Tuky335,66 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 466 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy510,49 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pár rad k tomuto recepty a další tipy do kuchyně najdete na: http://www.vareniste.cz/boruvkovy-kolac-se-smetano...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

26. 5. 2020 09:07

:yes::yes::-K nádhera

RubyRom RubyRom

12. 1. 2018 14:37

Skvělé :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Vareniste.cz Vareniste.cz

14. 11. 2017 22:16

Daninka: Osvědčený fígl je ten, že si dno vyložím pečicím papírem. Pak se dá skvěle pohybovat těstem tak, aby bylo pěkně uprostřed. Okraje pak zarovnáte prsty - kde vyčuhuje, tam přehnete a srovnáte. Pak jde o to pečení s luštěninami - to je nezbytná fáze :)

Vareniste.cz Vareniste.cz

14. 11. 2017 22:13

casino: Moc děkuji :-K

casino casino

1. 11. 2017 17:03

Daninka:
Koukám, že Vareniste.cz: to má provedeno líp než mnozí profíci:yes:
Toto je křehké těsto, tuku je tam tak akorát a těsto si nechá lecco líbit - pokud se při manipulaci protrhne, tak se to dá beze stop napravit:-)
Těsto rozválím na průměr formy + min. 10cm (tj. navíc cca 5cm po obvodu formy)
Těsto pomocí válečku přenesu nad formu, zlehka ho odvinu a uložím na formu a pak obouruč postupně dostanu do formy - jedna ruka nadzvedává těsto vně formy a ta zbývající těsto tvaruje ve formě.
Nesporná výhoda tohoto těsta je v tom, že pokud se něco zmrší (nejchoulostivější je trefit se na střed), tak se těsto zhňoucá do koule a zkusí se to znova a znova a znova a ...:-D

Edit:
Jsem si vzpomněl :-)
Tady je jakýsi fotopostup: https://www.toprecepty.cz/recept/38522-pastiera-na...

Daninka

1. 11. 2017 16:19

Nemáte někdo nějaký fígl, jak dostat těsto takhle krásně úhledně do formy? Aby po upečení takhle krásně drželo?

Vareniste.cz Vareniste.cz

28. 8. 2017 06:19

ivulinka: Děkuji :)

ivulinka ivulinka

27. 8. 2017 16:57

Radost pohledět na tu nádheru:yes::yes::yes:

mysulka mysulka

26. 8. 2017 11:56

<3:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 8. 2017 20:22

Hmm, ten je nádherný :-) :yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 8. 2017 19:23

Krásný dezert;-):yes:hned bych zhřešila:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: borůvkový kolac nejlepší borůvkový koláč borůvkový koláč se smetanou americký borůvkový koláč borůvkový zákusek americký koláč s borůvkami borůvkový koláč se ztuzovacem borůvkový koláč americký recepty borúvky smetana tvaroh borůvkový koláč s krémem zakusek s boruvkami skvělý borůvkový koláč krehky boruvkovy kolac s kremem boruvkovy krem koláč se smetanou křehký koláč s krémem a s borůvkami boruvkovy zakusek s kremem nejlepsi boruvkovy zákusek boruvkový dorty recepty borůvkový koláč s kokosem

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, sůl, prášek do pečiva, máslo, vejce, borůvky, tvaroh polotučný, cukr moučkový, želatina, tvaroh polotučný, cukr moučkový, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, kokos, borůvky

TopRecepty.cz

Borůvkový koláč se smetanovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0n75