Rajčatová omáčka
Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit strouhaným perníkem. Podáváme ji například s knedlíkem a masovými kuličkami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 104 kJ / 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,38 g |
Tuky | 47,62 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 63,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já ji dneska dělala s masovými kuličkami, které jsem osmažila zvlášť na oleji a přidávala k omáčce.
Jako příloha je možno knedlík, těstoviny,...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 2. 2014 17:38
10. 2. 2014 14:35
19. 12. 2009 19:16
29. 6. 2009 11:45
28. 6. 2009 12:20
28. 6. 2009 11:58
28. 6. 2009 11:50
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 5 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 17 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 40 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 3 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma rajská omáčka: Uvařme poctivou českou klasiku tak, aby byla dokonalá
Exotická ingredience jménem fazole tonka: Při zpracování zastudena chutnají po medu, za tepla připomínají vanilku
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: rajčatová omáčka rajčatová omáčka recept rajčatová omáčka z protlaku rajčatová omáčka z rajčat omacka z rajcat recept na rajcatovou omacku recept rajčatová omáčka rajčatové omačky recept rajčatove omačky račatová omáčka recepty rajčatová omáčka rajčatová omáčka omačka rajčatova rajčatová omáčka s rajčaty rajčata omačka omáčka z rajčatového protlaku omačka rajčatova omačka recepty rajcatovaomacka
Suroviny: tuk rostlinný, mouka hladká, cibule, cukr, protlak rajčatový, máslo, perník na strouhání, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, tymián, sůl, vývar masový
Rajčatová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgOv
7 názorů