Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na soli

K přípravě tohoto jídla vám stačí jen dvě suroviny a pečicí hrnec. Výsledkem je velmi šťavnaté kuře, které chutná jako grilované. Vychutnat si ho můžete například s vaším oblíbeným ovocným kompotem.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

1. 7. 2009 09:17

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kura vobec nie je slane, ale chuti ako ugrilovane a je velmi stavnate.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

18. 5. 2016 20:25

hosta: :yes:;-):-K

hosta hosta

18. 5. 2016 20:22

maris: Noo - občas se přidávalo v rámci různých "soutěží" cokoliv, Mika má pravdu, měním hlavní fotku za tu, která receptu odpovídá;-)

maris maris

18. 5. 2016 19:28

mika59: myslím, že Eliza pekla kuře podle receptu, jen k němu ještě udělala, jak píše, omáčku. Eliza sem už nechodí, tak nám k tomu nic neřekne. :-)

mika59 mika59

18. 5. 2016 19:15

maris: To je sice fajn, ale recept je o něčem jiném. Já už byla taky upozorněna, že recept by měl odpovídat fotce. A to píše autorka fotky, podle mě to je fotka k něčemu jinému.:-8

maris maris

18. 5. 2016 19:10

mika59: autorka fotky Eliza uvádí, že udělala rychlou omáčku se sušenými rajčaty;-):-)

mika59 mika59

18. 5. 2016 19:07

Krásná fotka, ale vůbec neodpovídá tomu receptu. U tohoto kuřete není žádná šťáva, leda by byla dodělána navíc z jiných přísad. A o tom v receptu není ani slovo.:-O Jen to klame.:-(

alenka111

15. 3. 2010 09:49

Elizo... krasne fotky :yes: a teda s omackou nezvyknem pripravovat, ale urcite najblizsie skusim. Dakujem.

Eliza Eliza

14. 3. 2010 13:49

Dnes jsem poprvé realizovala tento recept, přestože ho znám již dlouho...:-) Potřebovala jsem dietní úpravu kuřete pro dceru, ostatním jsem vyrobila navíc rychlou omáčku se sušenými rajčaty a koriandrem, protože jako příloha byl suchý kuskus...
Je to opravdu dobré, ale možná příště maso stejně trochu osolím...;-)
Posílám pár obrázků...:-) a díky za recept.

Pejli Pejli

28. 2. 2010 13:12

JJ, to znám, kuřátko je jak grilované, křupkavé, paráda, bod!

alenka111

28. 2. 2010 13:03

.. jahoda... dakujem za krasne fotky, ja som zvyknuta na remosku a mozno by aj v remoske stacila hodina, ale my mame doma radi ked sa kura skoro rozpadava a pritom nie je suche. Skusim aj Tvoj napad s alobalom. Za fotky dakujem

jahoda jahoda

27. 2. 2010 17:29

Maris, jak již píše níže Světlana - sůl se v horké troubě nažhaví a kuře se peče jako v pomyslné hliněné peci (to jsem někde vyčetla...). Takto jsem kuře ještě nikdy nespálila a chutná oproti pečenému opravdu jako grilované.

maris maris

27. 2. 2010 14:57

Jahodo, tak tomu vůbec nerozumím, proč v tom případě tam tu sůl dáváš, když v ní to kuřátko není ?:-O

jahoda jahoda

27. 2. 2010 14:49

Kuře na soli dělávám časo, ale na plechu a pod kuře dávám alobal, abych získala šťávu. Kuře nezakrývám a za hodinu je jak ugrilované - viz foto :yes: 10:-p

Jaruna18 Jaruna18

17. 8. 2009 12:21

Alenko111,tak jsem to zkusila a kuře je výborné,měkké a křehoučké.Jen se mi nepodařilo ho upéct do červena.Dík za recept,přidala jsem foto a bodík.:yes::-p:-p

pipre pipre

12. 8. 2009 18:08

Tak toto rozhodně vyzkouším a také jsem chválu na toto kuře slyšela už dřív, ale zapomněla. Remosku mám už dlouho, dokonce dvě (jednu menší a jednu větší) a až teď ji začínám častěji využívat:-( a jsem s ní moc spokojená. Peče na 150 st a pro nás dva bohatě stačí i na pečení moučníků nebo koláčů. V plynové troubě nemám vrchní pečení a navíc mne v poslední době zlobí:-) V remosce je to jak v elektrické troubě :-)Bodík:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak dlouho se peče kuře jak se pece kure pečené kuře na soli kuře pečené na soli kuře v remosce jak upéct kuře kuře pečené v soli remoska recepty kuře remoska jak dlouho se peče pečené kuře v remosce pečené kuře v soli pečení v plynové troubě kuře pečené na talíři kurča na soli pečení v soli kuře v plynové troubě kure remoska peťa vařič kura jak upéct kuře v remosce

Suroviny: kuře, sůl

TopRecepty.cz

Kuře na soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5Or