Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá šípková marmeláda

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

21. 10. 2017 17:56

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 501 kJ / 3 466 kcal
Bílkoviny16,13 g
Tuky3,33 g
Vláknina240,67 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy722,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je nejen dobrá k divočině, ale i do cukroví a na chleba. Dávka na fotce je z 1/2 kg šípků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 11. 2017 16:54

rihana: Moc děkuji!!! :-8

rihana

1. 11. 2017 16:53

Jana Remková:
šípky zbavím stopek a okvětí, dám do kastrolu a zaliji vodou, zvolna vařím až změknou. Prolisuji, odpad ještě řídím vodou, aby se všechna dřeň vylisovala, to je jediný pracný. Do protlaku dám cukr, želírovací prostředek a ještě povařím. 'Chloupky z šípků se perfektně rozvaří. Horkou do skleniček a dnem vzhůru. Na 1 kg šípků 200-300 g písk.cukru, já dávám spíše méně, 1/2 balíčku želír.prostředku. Jelikož mám často maso z kance, tak mám šípk.džemu velikou spotřebu.

rihana

1. 11. 2017 16:43

casino: to snad není možný, zavařenina je úplně jemňoučká, když mi zbyde po omáčce, tak si ji namažu i na chleba.

casino casino

22. 10. 2017 17:43

Jana Remkova:
:yes:

rihana:
No, já mám sice nerezové patro;-) ale ten rozdíl jsem poznal a od toho času kupujeme Hagebutten Konfitüre:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 10. 2017 17:18

rihana: Fakt?? Kde je sakra ten recept??:-D

rihana

22. 10. 2017 14:25

U šípkové marmelády není vůbec třeba vydlabávat vnitřek, úplně zbytečná práce. Vše se rozvaří a krásně propasíruje. Recept mám tady někde z internetu a dělám jí už přinejmenším deset let. Je skvělá a zaručeně jednoduchá. Obtížné je na ní jen to pasírování.

cecilka

22. 10. 2017 14:02

casino:
Ale dá sa to robiť aj jednoduchšie. Ja prinesiem šípky a suseda uvarí lekvár. :-D:-D:-D:-D:-D

jipohe jipohe

22. 10. 2017 13:54

Jana Remkova: No jo no jenže už tu jedna je tak jsem musela něco přihodit a číslo se mi nechtělo dávat :-p . Pracné je to očištění to je pravda, ale pak již jsem měla za hodinu hotovo.:-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 10. 2017 09:57

Není jednoduchá , :-8 ale rozhodně je skvělá. Já váhám, jestli z šípků udělat likér, nebo marmeládu :-p:yes:

casino casino

21. 10. 2017 22:27

"Jednoduchá šípková marmeláda"
No, ten kdo někdy vařil šípkovou zavařeninu podobným způsobem (ad 1 postupu), tak se nemůže nezeptat, jak že se to může dělat složitěji (pracněji)? :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šípková šťáva šípková marmeláda bez cukru šípková marmeláda šipkova marmelada recept šípková šťáva recept šípková zavařenina recept top recepty šípková marmeláda šípková marmeláda postup jednoduchá šípková zavařenina jednoducha marmeláda recept šípková zavařenina šípková marmeláda jednoduše šípková marmeláda bez bez cukru recept šípková šťáva recepty na sipkovou marmeladu vnitrek šípků příprava šípkové marmelady recepty-šípková marmeláda šípková štáva recepty recept šípková zavařenina

Suroviny: šípky, cukr třtinový, koření hřebíček, kyselina citronová, kůra citronová, šťáva citronová, voda,

TopRecepty.cz

Jednoduchá šípková marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NrzL