Rychlý jablečný štrúdl - lístkové těsto

mariaj Kuchařka:

Moučníky , Záviny, rolády 18 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

1 listové těsto
1 kg jablek
skořice
2 balíčky vanilkového cukru
vajíčko
trochu mouky na vál
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lísktové cesto rozdelíme na dve časti, vyvalkáme, jablká ošúpeme, nastrúhame na hrubo na strúhači, posipeme škoricou a vanilkovým cukrom, zatočíme, potrieme vajíčkom (aj bielok aj žĺtok) a dáme piecť (el. rúra 175°C).

Poznámka

super rýchle keď nemáte chuť na niečo dobré a nemáte veľa času

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlý jablečný štrúdl - lístkové těsto

  • Nadja Nadja

    :-D krásná poznámka: super rýchle keď NEmáte chuť na niečo dobré....:-D
    ;-) Když nemáme chuť, tak nepeču.

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Jak dlouho se pece Dekuji Olga:

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    Martina:Já právě těsto propíchnu vidličkou po celém závinu, několik děr a je v pohodě

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Prosím o radu, skoro vždy mi štrůdl v průběhu pečení praskne :-( Poradí mi někdo, jak ho správně upéct, popř. co dělám špatně? Děkuji :-)
    www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Lenicqa Lenicqa(neregistrovaná)

    Rychly lehky recept ale dobry cela rodina se oblizovala :D je to mňamka :p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Túto rýchlu štúdľu robím teraz každý týždeň a stále nám chutí :-p:yes:

    Odpovědět

  • Romana Romana(neregistrovaná)

    No jo, jsem bohužel puntičkářka....ale určitě to bude dobrota

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Romana: děvče, děvče.... na názvu nezáleží a my víme, co se tím myslí, lístkuje? Jo lístkuje nebo listuje, je to furt jedno a to samý :-D:-D;-);-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Romana: Romano, myslíš si že když někdo napíše“listové“že ten závin bude chutnější?:-//

    Odpovědět

  • Romana Romana(neregistrovaná)

    PANEBOŽE,proč tadyk furt všichni u těch štrůdlů píšou LISTKOVÉ,LÍSTKOVÉ TĚSTO,apod.??????? Snad listové těsto...viz první strana--ostatní--druhý sloupec--třetí odspoda. Vysvětlíte mi to někdo?:-D

    Odpovědět

  • Blondýnka Blondýnka(neregistrovaná)

    karin:aby štrůdl nepraskl musíš n´ho nahoře popíchat vidličkou a pak až potřít vajičkem,mám to od babičky :yes:

    Odpovědět

  • karin karin(neregistrovaný)

    Co delat,aby mi nepraskl,nevite?:-//

    Odpovědět

  • evas evas(neregistrovaný)

    já tam ještě přidávám sluneč.a sezamová semínka - za chvíli ho jdu péci:-p

    Odpovědět

  • danielA danielA(neregistrovaný)

    Je suprovy a rýchly ,klidne mužete promýchat jablka mletymi ořechami nebo mletým mákem mákem ,PŘEJÍ DOBROU CHUT :-K

    Odpovědět

  • lulda lulda(neregistrovaná)

    Jojo taková rychlá dobrá klasika...také někdy dám rozinky atřeba i vlašské ořechy :-p

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo