Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečínka ve skle

Masové zavařeniny upotřebíte v průběhu celého roku. Když zrovna nebudete vědět co k večeři, nebo obědu, budete je mít vždy po ruce. Můžete je konzumovat za studena, jen tak s chlebem, nebo přidat do omáček.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

1. 7. 2009 21:25

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

8 velkých zavařovacích sklenic

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie48 200 kJ / 11 520 kcal
Bílkoviny733,50 g
Tuky954,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,36 g
Sodík 2,52 g
Sůl4,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Důležité je skladování. Nejlépe v chladnu, tedy v podzemním sklepě rodinného domku či v lednici. Ne ve sklepě paneláku, jak jsem si to původně myslela, tam je teplo a svítilo tam sluníčko a maso se mi tak jednou zkazilo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martin

25. 12. 2015 13:46

Miloslava: Ale přidávala. To kvůli šťávě. Není to nutné,ale je to lepší...

Martin

25. 12. 2015 13:44

Jana:při zavařování v papiňáku je teplota vody vyšší, čili čas můžete nepatrně zmenšit. Zbytečné je dvoje zavařování, stačí jednou. A pak jsou zbytečné další vci, co se píší a radí, jako např. nutnost mít sklenice suché, vymašťovat je sádlem apod. Rozhodně dejte maso do umytých, čistých a klidně mokrých sklenic, vodu trochu dolijte, ta vám udělá "zuft", ten je chutný a příjemný. A pak zavařte. V hrnci, papináku, troubě apod. Hezký den.

Miloslava

29. 11. 2015 21:47

Ano, tak se o zabijačkách zavařovalo maso do plechovek a žádná voda se nepřidávala!!!:-)

Jana

29. 11. 2015 21:33

Rada by som sa opytala, kedze je potrebne hodinu sterilizovat a o 48 hodin znova hodinu, ci niekoho nenapadlo to sterilizovat v papinaku (kukte) ako dlho takto to sterilizoval.

Dáša

17. 10. 2013 17:37

Vepřovku zavařuji asi tak 33 let nemají chybu,moje děti a manžel ji zbožňují když ji dám ochutnat známým tak chtějí vždy recept,opravdu jednoduché.Maso vepřové na kousky tlusté i libové naskládám do sklenic,na dno do větší sklenice dám kávovou lžičku soli(normální):yes: do menší ne celou kávovou lžičku.Na vrch dám kousky kůže zavřu a steriluji první den 2 hodiny,druhý den 1 hodinu.Nikdy se mi nic nezkazilo a vydrží i 1rok.U nás ale nikdy tak dlouho nevydržela protože se brzy snědla.

Silva

11. 1. 2013 18:28

výborné mnam:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 12. 2010 18:19

Já tak zavařovala kdysi v kuchyni všechno, co nám z hotovek zbylo, jinak, jak známo se to má vyhazovat. Měli jsme jídlo na dovolenou v počtu 8 lidí zadarmo.:-))

hafikov hafikov

8. 1. 2010 16:30

Znám,dělali jsme do plechovek.Bodík letí:yes:

Majka

19. 8. 2009 22:39

Vážení, my z Moravy víme jen toto:syrové maso vždy zavařujem 2 hod.při bodu varu.Vepřové maso naskládejte do sklenic,osolte a nahoru položte kousek kůže.Žádnou vodu nepřilévat.Zavařujem 2hod.Skladuji, kde je libo, ale stejně nám to dlouho nevydrží, protože je to moc výborné, ať na studeno nebo chvíli zapečené s cibulí a česnekem.Zkoušela jsem to i s králíkem a je to paráda.Špajz mám na jih a nic se nekazí.

vybusna vybusna

14. 7. 2009 19:30

co som sa ja.. takto ako pise lida ...nazavarala jedla pre dceru, ked studovala vysku v kosiciach...a muzovi, kym som neprisla do mnichova za nim.

Lida

14. 7. 2009 19:22

takhle zavařuji různé jídla na dovolenou např.hotovou svíčkovou zeleninu jen rozmixuji a dám s masem do skleniček,ptáčky podusím uplně do měkka, maso na guláš nebo ke špagetám taky podušené.Sůl a pepř používám ostatní koření přidávám až při použití i cibuli až při přípravě. Jídlo mám hotové to je uvařené nebo pečené,dušení,používám kuřecí,vepřové i hovězí je to jedno dám do skleniček.Steriluji 1 hod při 95 C. Druhý den opakuji, skladuji v komoře v bytě a nikdy se mi nic nepokazilo.Dělám to pokaždé před dovolenou letos mi zůstali ptáčci měla jsem troje a fazolové lečo zatím je to v komoře v pohodě.Sterilovala jsem v květnu.V červnu jsme se dovolovaly.

magdalenka magdalenka

1. 7. 2009 22:32

Kedysi som na kempovanie takto zavárala mäso, ale určite som dávala menej vody, asi 2-3 PL. A druhá sterilizácia u mňa bola až o 48 hodín.

Bibinka Bibinka

1. 7. 2009 21:38

Nóóó,tohle je fakt dost dobrý,asi to i udělám a bodík ti letíííí:yes:

jollka jollka

1. 7. 2009 21:34

Tak za tento recept moc děkuji:-);-):-)):yes::yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové maso ve skle maso ve skle jídlo na dovolenou recepty na dovolenou zavaření hotových jídel pecinka zavarujem maso jídlo ve skle zavařujem vepřové ve skle zavaření jídla na dovolenou zavaření hotového jídla zavařena pecinka recepty jídlo na dovolenou vicka s cervenou gumou hotová jídla ve skle zavařené maso ve skle zavařené hotové jídlo hotová jídla na dovolenou jídlo na dovolenou recepty

Suroviny: bůček, kůže z bůčku, plec vepřová, sůl

TopRecepty.cz

Pečínka ve skle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZwK