Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Croissanty

Křehké a nadýchané croissanty jsou oblíbené jako svačina nebo snídaně s šálkem dobré kávy. Domácí croissanty voní máslem a určitě budou chutnat. Recept je určen pro ty zkušenější v pečení.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez dob odkládaní v chladničce a dob kynutí

70 min (55 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez dob odkládaní v chladničce a dob kynutí)

2. 7. 2009 15:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie15 439 kJ / 3 690 kcal
Bílkoviny79,05 g
Tuky207,04 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 853 mg
Sodík 5,07 g
Sůl12,55 g
Sacharidy368,47 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zuzka78

13. 1. 2014 16:33

joou vynikajcí moc chutné děcka se mohly upapat díky :-):yes:zuzkaplocarova@seznam.cz

Jackie79

30. 7. 2013 18:39

Před chvílí jsem dopekla. Těsto je chuťově vynikající:-p, ale nelístkuje. Pracovala jsem podle postupu, dokonce jsem si našla video, kde postup předvádí pekař, ale stejně uvnitř croissant vypadá jako buchta. Už jsem je dělala podruhé a docela mě mrzí, že se mi ani tentokrát nepovedly vrstvy. Měl by někdo nějakou radu?

Darina

26. 2. 2013 19:49

Dnes jsem podle tohoto receptu pekla. Musím teda říct, že času je na to potřeba opravdu hodně :-(. Jinak chuťově jsou velmi dobré, jen se nám zdají trošku mastnější. Tak pro příště dám asi méně másla. Jinak děkuji za receptík ;-)

Luke

4. 11. 2012 10:54

Ahoj pritomni,

Delal jsem croissanty podle tohoto receptu, chutove jsou velicemdobre, ale mel jsem pomerne dost tvrdy povrch, nevi nekdomco jsem udelal spatne ? :-?:-(

Predem diky za odpovedi :)

Iness Iness

12. 5. 2012 11:13

Uzlinka:
ahoj, nejsem autorka ale odpovím ti. Překládání je důležité, aby jsi dosáhla správné struktury těsta. Tajemství křehkých vrstev croissantu spočívá ve správné teplotě másla, v překládání, chlazení a rozvalování těsta. Jedno s druhým totiž souvisí – máslo se dobře spojí s těstem jen tehdy, pokud má správnou teplotu. Těsto s máslem půjde dobře rozválet, jen je-li vychlazené. A konečně, typické vrstvičky se vytvoří, pouze pokud těsto několikrát přeložíš a rozválíš;-).

Uzlinka

12. 5. 2012 10:23

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na to překládání, je duležité?
:-)

Irrena Irrena

16. 2. 2012 12:17

Koukám jak puk:-Ojak to že moje fotka teď je jako první:-?:-?:-?Já vůbec nejsem autor receptu, předtím tady byla fotka od Kriol:-O

Irrena Irrena

21. 10. 2011 10:34

k.radulka:moc se mi líbí tvé croissanty, jak jsi je dělala, myslím tvar??????

rebeka rebeka

14. 5. 2011 20:29

Irrena::-O:-O že tys je koupila a vrzla na plech:-O:-?
máš je luxusní:-K:yes::yes:

pasifa

13. 1. 2011 23:09

:yes::yes:

wedka

13. 1. 2011 19:08

+1 Bodík... ;-)

k.radulka k.radulka

9. 1. 2011 10:21

Máme upečíno, přes noc jsem nechala těsto s máslem uležet, ráno jen rozválela, nakrájela, zamotala a upekla. Určitě je dejte péct na pečící papír. Jsou moc dobréééé. Krásné ráno všem ! :-K

k.radulka k.radulka

8. 1. 2011 20:30

Tak jsem taky zadělala, ted odpočívá, pak budu zadělávat ještě to máslo, snad to z toho dobře chápu :-D

Irrena Irrena

8. 1. 2011 18:41

Kriol právě jsem je dopekla;-)Vypadají krásně, s těstem se perfektně dělalo:yes:

Irrena Irrena

8. 1. 2011 10:37

Právě jsem poprvé složila a těsto se chladí.Moc dobře se s ním pracuje:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: croissant recept těsto na croissanty croissanty recept recept na croissant recept na croissanty crosant recept croissanty těsto na croissant recept croissant crosant croissant crossiant croisant croisant recept crossant croissantové těsto crossiant recept recept na croisant recepty croissant recepty croisant

Suroviny: mouka hladká, máslo, mléko, droždí sušené, cukr, sůl, vejce, voda

TopRecepty.cz

Croissanty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RgAE