Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Překládaná pizza

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

25. 2. 2018 21:27

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie5 258 kJ / 1 257 kcal
Bílkoviny81,13 g
Tuky82,73 g
Vláknina9,27 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 2,62 g
Sůl6,35 g
Sacharidy42,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto můžete udělat sami, pokud máte fakt dobrý recept. Já nemám, tak ho kupuji, ale je fakt, že ho mají dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

27. 2. 2018 08:51

janky3: Teším sa na recept, aj ja mám veľmi rada šampiňóny. :yes:

Dajda Dajda

27. 2. 2018 07:03

janky3: Víte, janky, pizza je původem italské jídlo, a Italové ji opravdu obkládají střídmě. Na druhé straně máte pravdu, že každá kuchařka a každá země si ji dělá po svém, ale to snad každé jídlo - stačí si vzpomenout na české tiramisu z pomazánkového másla, které tak irituje některé kuchaře! S tou kapsou jsem se asi nevyjádřila přesně. Calzone není klasická obložená pizza přeložená napůl, ale dělá se jako když plníte taštičky: doprostřed dáte náplň (omáčku s masem) a kapsu uzavřete. Takže ta Vaše pizza je něco trochu jiného. Proč ne.

janky3 janky3

27. 2. 2018 03:02

casino: Asi jste špatně četl Povídání o pejskovi a kočičce, neboť oni do dortu přidali myšku, kost, také marmeládu atd.
Ale nejlepší bude, když můj recept vyzkoušíte, a pak se můžete vyjádřit. I když nevím. Vy vlastně máte rád velmi chudé pizzy, s minimální oblohou. Navíc proč by se měla dělat kapsa dříve, než se naplní. Je to nelogické a nepraktické. Když zdobíte polovinu pizzy, vidíte, kam co položíte, takže se nemůže stát, že někde nebude nic a jinde moc. Prázdná polovina se jen přetáhne přes naplněnou, nikam nic nepadá. Čistá práce

casino casino

26. 2. 2018 21:12

Dajda: "... udělat kapsu a tu naplnit..."
Moc nevím, jak to provádíte...:-)
Pizza Calzone se dělá stejně jak stojí v rcp, akorát srozumitelnější by bylo slovo "položíme" nahradit slůvkem "přeložíme", :-)
janky3:
To je mazec, že :-8
Píšete: " moje náplň je ze všeho, co máme rádi"
Chápu...
Nebudu zde prvoplánově přirovnávat vaše jídlo ke snaze Čapkových hrdinů o dort, ale vzpomněl jsem si, že před časem jsme byli poněkud vyvedeni z rovnováhy vaším rcp https://www.toprecepty.cz/recept/51966-maglajz-sal... 8-(
No, proti gustu... atd, atd, ale možná by neuškodilo trošku střídmosti :-)
Áááá nééébo v názvu použít podobné slůvko jako u vašeho salátu...:-8:-):-D (dovolím si citovat z vaší poznámky: No, Wiki píše, že "maglajz" je synonymum pro: zmatek, bordel, nepříjemnost, polízanice, rvačka, mazec )

janky3 janky3

26. 2. 2018 18:21

tejaja: Miluji žampióny a mohla bych je jíst stále, snad i se žemlovkou (přeháním), ale dělám hodně dobrou, slanou žemlovku (nádivku) se spoustou žampionů. Až ji udělám, přidám ji do receptů. Stojí za to.:-D

tejaja tejaja

26. 2. 2018 17:48

janky3: Syr tam je, v náplni, písala som o hubovej náplni, a je skutočne vynikajúca, aj tá omáčka je suprová, Chodím na ňu 2x do roka, inak by som to nezvládla :-D:-D

janky3 janky3

26. 2. 2018 14:08

Dajda: Překládanou pizzu jsme jedli na ostrově Krk v Punatu, kde kromě jiného byla Parmská šunka a jejich čersvý sýr. Byla opravdu hodně naplněná. A to právě bylo dobré. Navíc každé sousto bylo překvapení. Zdobí se jen jedna půlka, takže je toho jako ze dvou půlek. Protože máme raději náplň, těsto jen tenoučké, aby nebylo moc " buchty". Navíc se zdobí jen jedna půlka, druhá prázdná se přiklopí. Pizza není původem italská a každá země či kuchařka si ji dělá po svém. A pražená slunečnicová semínka jsou obrovská bašta. Vyzkoušejte je na nepatrně vymazané pánvi, míchat.

casino: Neznám pizzu Calzone, ale moje náplň je ze všeho, co máme rádi. Překládanou jsme jedli v Chorvatsku, a byla neuvěřitelná, protože byla hodně naplněná a těsto bylo skoro průsvitné. Jinde jsem ji nejedla ani neviděla. Ale je fakt, že si v restauraci , pokud tam vůbec jdeme, pizzu nedáváme. Pokud by z toho byly čtyři pizzy, byli by hodně ošizené.

tejaja: Věřím, že je dobrá, i když já bych tam měla ráda ještě sýr. Hodně sýru a hodně žampiónů. Určitě musí mít dobré těsto, přeci jen má zkušenost. Já jsem vyzkoušela několik receptů na těsto, ale ani jeden neby on.

Dajda Dajda

26. 2. 2018 09:20

tejaja: casino: Já mám pizzu calzone moc ráda, skoro bych řekla, že jí dám přednost před klasickou, a i když se někdy pouštím do přípravy komplikovaných receptů, které vyžadují spousty surovin, tady bych asi taky volila jednodušší cestu. Pokud vím, tak nejde o to, vyrobit obloženou pizzu a pak ji přeložit, ale udělat kapsu a tu naplnit, třeba boloňskou omáčkou s masem. Nevím, zda by Ital sypal na pizzu slunečnicová semínka, ale tady možná nejde o pizzu calzone, ale opravdu klasickou obloženou pizzu, která se přeloží. ;-)

tejaja tejaja

26. 2. 2018 09:02

casino: U nás je jedna pizzerka, kde robí Talian pizzu calzone a dáva do nej jedine šampiňónovú náplň + paradajkovú omáčku k tomu, je úžasne dobrá.:-K

casino casino

25. 2. 2018 23:34

Nevím zda je to původně italský rcp, ale Italové to zovou Pizza Calzone (kalhoty) :-)
Někdy méně bývá více:yes: ale tady podle množství surovin odhaduji, že autor potřeboval vyčistit ledničku, že 8-(:-O;-)
Z toho sortimentu by se daly udělat čtyři různé pizzy
No, Taliáni by s toho udělali čtyři různé pizzy...:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepsí pizzy země recepty pizza napůl přeložená pizza recept prekladane testo-vsechno co mam rada pizza kapsa sýrová pizza přeložená piza recept různé náplně sapinony rcp pizza kapsami pizza recept loupaná krájená rajčata, kam je přidat nápln překladana pizza jak přeložit slovo sýr niva

Suroviny: rajče loupané, kečup sladký, sýr gouda, žampióny, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibule červená, sýr, rajče, rukola, šunka, pepř mletý, koření oregáno, semínka slunečnicová, olej

TopRecepty.cz

Překládaná pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kkA5