Kaldounová polévka
Kaldoun je vydatná staročeská polévka, díky které využijeme i droby. Ty doměkka povaříme, přidáme k nim nakrájenou zeleninu a polévku zahustíme světlou jíškou. Polévku podáváme se strouhankovými knedlíčky a nasekanými bylinkami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 635 kJ / 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,04 g |
Tuky | 18,52 g |
Vláknina | 26,35 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 537 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 31,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 11. 2022 09:17
10. 11. 2015 14:41
1. 1. 2014 13:36
31. 12. 2013 15:23
29. 12. 2013 21:04
22. 12. 2013 23:29
22. 12. 2013 21:23
spagetka:
spagetka:
21. 12. 2013 13:11
21. 12. 2013 13:09
21. 12. 2013 13:02
2. 11. 2013 20:54
2. 11. 2013 20:29
27. 2. 2013 19:53
26. 7. 2012 19:22
A tvoja domáca "kaldounova" polievka musí byť určite ešte chutnejšia, som presvedčená...
26. 7. 2012 18:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 7 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 48 minutami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 3 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velmi sváteční a sytá polévka kaldoun dá poměrně dost práce, ale její přípravu si můžeme rozložit na dva dny
Jídelníček šlechty 19. století: K snídani stačil jen hrnek kávy, oblíbeným předkrmem byli šneci, na čtyři porce jich bylo třeba 48
Omáčka velouté je základní světlá omáčka, kterou podáváme s masem, zeleninou nebo rybami. Je dobrým základem pro další omáčky či polévky
Další recepty
Tématické fráze: husí kaldon husí kaldoun kachní kaldon kaldoun z husy kuřecí kaldon husi polevka kuřecí kaldoun husí kaldoun recept husí polévka recept polévka z husy krůtí kaldoun husí kaldon recept kaldonová polévka kalgoun kachní kaldoun s játrovými knedlíčky kuřecí polévka kaldón drubezi kaldon kaldon husi králičí kaldoun caldoun
Suroviny: droby kachní, mrkev, celer, petržel, máslo, mouka, sůl, pažitka, libeček,
Kaldounová polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4Jw
21 názorů