Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový závin z olejového těsta

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 5. 2018 07:58

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 795 kJ / 2 819 kcal
Bílkoviny114,89 g
Tuky162,93 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 866 mg
Sodík 681 mg
Sůl2,14 g
Sacharidy219,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Závin môžeme urobiť aj s jablkovou náplňou, potom ale najprv cesto posypeme slabo strúhankou, až tak dáme náplň.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

28. 1. 2019 13:55

tejaja: také jsem ráda, že se tak povedl. Moc nám chutná a dělám ho teď místo buchet - je to o hodně rychlejší, i když má jinou chuť než kynuté buchty. Dělám místo 2 nohavic jen 4 malé, takže takové velké buchty. <3

tejaja tejaja

27. 1. 2019 22:31

Nadja: Nadenka, tak to je super. :yes::yes::yes: Zvládla si to bravúrne. Som rada. ;-):-K

Nadja Nadja

27. 1. 2019 22:07

Terezko, tak jsem dnes po dlouhé době zase dělala kulajdu a k ní 4 malé štrúdlíky. Tentokrát mi stačilo 210 g mouky, ani jsem nepodsypávala. A výsledek je hodně křehké a dobré těsto. <3:yes:

tejaja tejaja

21. 7. 2018 06:07

Nadja: ;-) Super. :yes:

Nadja Nadja

20. 7. 2018 21:53

Tak jsem opět pekla ke kulajdě. Nejprve jsem prošlehala vajíčko s olejem, až vznikla hustější emulze, přidala mléko atd. Neměla jsem hladkou, tak jsem dala polohrubou mouku. Tentokrát mi ještě 10 g mouky zbylo - do těsta bylo mouky ještě méně, zbytek jsem použila na podsypávání. Ale důležité asi bylo, že jsem použila menší lžíci než při předchozím pečení.

Nadja Nadja

10. 6. 2018 10:24

Děkuji, a až budu péct znovu, tak se ozvu, jak to dopadlo. ;-)

tejaja tejaja

10. 6. 2018 08:12

Nadja: Naďka, mňa to už samú štvalo, či som sa fakt nepreklepla. :-)Cesto by tej múky pojalo viac, ale nesmieš sa nechať zlákať. Len toľko, aby bolo vyvaľkateľné. Potom je nadýchané a jemné.:-K

Nadja Nadja

9. 6. 2018 22:38

Terezko, jsi moc hodná a obětavá. Rcp jsi přímo rozpitvala ...... To jsem neměla v úmyslu, abys vše převažovala a patlala se s tím. Je možné, že je to moukou. Vůbec mi to nevadí, prostě přidám trochu mouky a je vyřízeno. Dělám jen 4 malé štrúdlíky na šíři plechu - pro syna 2 s tvarohem s cukrem a pro mne a přítele se sladidlem, tentokrát byl 1 s mákem. ;-)

tejaja tejaja

9. 6. 2018 13:05

Naďka, tak si ma vyprovokovala skoro k alchýmii. ;-):-D:-D Keďže mám dnes program až večer, piekla som, tentokrát s jablkovou náplňou. Len kto to bude jesť. :-D:-D:-D
Takže pridala som obrázky s popisom, aby si videla, ako vyzerá cesto.
Obr.1: Takto vyzerá cesto po 197 g hladkej múky (toľko som mala v sáčku, nechala som to tak).
Obr. 2: Navážila som zvlášť 50 g múky a pridala k cestu. Kôpka múky, ktorú vidíš vľavo od bochníka cesta je už naviac z tých 50 g, oddelila som ju, lebo už by to bolo veľa. Keď som ten zvyšok prevážila, bolo to 18 g, takže z tých 50 g som pridala iba 32 g múky.
Takže ak to spočítam: 197 g + 32 g = 229 g múky.
Naďka, cesto nemá byť pevné ako na rezance, má byť len tak pevné, aby sa dalo vyvaľkať. Trošinka ho treba podsypať a ono má troška lepiť, je v ňom olej. Ak by lepilo veľa, tak valček pretrieť múkou, nie cesto. ;-)
Ďakujem ti za fotky, sú pekné. ;-)

Nadja Nadja

8. 6. 2018 21:00

Terezko, tak dnes jsem opět dělala Tvůj závin, a opět jsem musela přidávat dost mouky. Jinak bezva a byl moc dobrý. <3

tejaja tejaja

12. 5. 2018 17:17

Nadja: :-D:yes: Díky za ďalší tip. Určite vyskúšam oba. Mám rada, keď je na jedenie vždy niečo nové a hlavne neobvyklé. ;-)

Nadja Nadja

12. 5. 2018 10:07

tejaja: pokud vyzkoušíš, dej vědět, zda Ti to spojení chutnalo - většina lidí jen kroutí hlavou a ťuká si na čelo. Ale my jsme na to od malička zvyklí a chutná nám to tak. Zrovna tak, jako k bramboračce přikusovat lívance s cukrem a skořicí. <3

tejaja tejaja

12. 5. 2018 06:54

Nadja: Tak to prikusovanie tvarohových buchiet ku kulajde sa mi veľmi páči. To som ešte nepočula, mala by som to vyskúšať. Díky za tip.;-)

Nadja Nadja

12. 5. 2018 00:07

tejaja: už nic nezbylo, takže budu muset co nejdříve zopakovat. Rcp se mi moc hodil, dělala jsem místo buchet ke kulajdě (u nás se tvarohové buchty ke kulajdě přikusují). Těsto se mi zdálo dost hutné, takže jsem nechtěla mouku přidávat, aby štrůdlíky nebyly moc tvrdé. Příště už to bude určitě lepší. ;-)

tejaja tejaja

11. 5. 2018 20:17

Nadja: Ono tej múky treba práve dať podľa toho, aby si dostala dobre vyvaľkateľné cesto. Nedá sa napísať presne koľko, preto som dala to "cca". :-) Potom nie je ani mastné, dobre sa s nám pracuje. Mala si tej múky predsa len pridať, po trošičkách, aby si to zase neprehnala. ;-) Podľa fotiek vidieť, že je cesto nie mastné a dá sa pekne vyvaľkať. ;-) Ďakujem, že si tak rýchlo urobila a vyskúšala. ;-) A vďaka aj za fotku, je pekná. ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: tvarohovy zavin závin s tvarohem olejový závin s jablky závin z tvarohové ho těsta tvarohový zavin recept testo na zavin s olejem zavin s olejem závin z tvarohu tvarohové těsto s olejem na zavin kynuty zavin olejovy strudliky tvarohové těsto závin recept s tvarohem závin s tvarohem recept recepty s tvarohem těsto na zavin závin tvarohem jablecny zavin z tvarohoveho olejoveho těsta těsto na tvarohový závin tvarohový závin recepty

Suroviny: olej, mléko, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva, tvaroh, vejce, cukr vanilkový, rozinky, cukr

TopRecepty.cz

Tvarohový závin z olejového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMMm