Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moučník s jahodami a banánem

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 5. 2018 19:06

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 048 kJ / 2 402 kcal
Bílkoviny41,39 g
Tuky180,90 g
Vláknina7,74 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 306 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy148,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivace64 Ivace64

30. 5. 2018 22:57

Eja57: :-D:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 5. 2018 19:09

Eja57: :-D:-D:-D

Eja57 Eja57

30. 5. 2018 18:51

casino: kteréže krajské město??? já bych určitě byla z prvních návštěvníků.....

Ivace64 Ivace64

30. 5. 2018 18:07

casino:-K tak držím palce, ať se daří :yes::yes: budu brzo potřebovat Vaši podporu u svého nově tvořícího blogu, (zatím na tom pracuji) takže brzo ahoj:-K:-*

casino casino

30. 5. 2018 15:36

Co se mi vám nestalo:-D
Takže jsem upekl ze dvou dávek...
To z tý keramický formy jsem jaksi vydoloval a víceméně rozfofrované jsem průběžně konzumoval ke kafi...
To z dortový formy jsem naplnil tím co bylo doma zrovna po ruce (mascarpone, eiercognac, ananas a obalil v kokosu) a v So, cestou do kasína, zavezl s přáním všeho nejlepšího vnukovi k narozkám.
Dneska telefon... Volá mi blízká mi osoba, která prý se náhodou přinatrefila k ochutnávce toho Piña Colada dortu od mé maličkosti...
No, já sice moc nevím co to ta Piña Colada vlastně je ;-) ale to zajímavé pro mě teprve přišlo: Prý to bylo fantastické, prý si pronajímá v krajském městě na hlavní třídě cukrárnu s výrobou a prý jí to mám pomoct rozjet:-!
Nic v minulosti mě nebavilo víc, než chystat a rozjíždět nové projekty...:-D

Ivace64:
Vy patrně račte být prapříčinou toho všeho a pokud to dopadne, tak se s vámi vyrovnám; budete si to přát v korunkách, či v dolarech, he?:-K

Ivace64 Ivace64

29. 5. 2018 21:44

Frantiska: v pohodě:-K:-*

Frantiska Frantiska

28. 5. 2018 09:00

Ivace64: půlku formy jen vytřel olejem nevysypával .) já nevím jak to srozumitelněji napsat

Ivace64 Ivace64

27. 5. 2018 20:35

Frantiska: od casino :Obě byly vytřené olejem (sprej už nepoužívám) a obě byly z poloviny vysypané p.h. moukou (rád formy vysypávám - baví mě to:-*

Frantiska Frantiska

27. 5. 2018 13:37

Ivace64: ale casino jasne pise, ze zkusil podle receptu jen vytrit olejem :)

Ivace64 Ivace64

26. 5. 2018 22:23

casino: :-K zkus někdy tu formu, jak píši i jak to zde píše hosta, jen vytřít jen olejem, ta mouka tam dělá spíš takovou krustu, zatím se mi moučník s formy ,vymazané s olejem, vždycky dobře vyklopil:-K

Dajda Dajda

26. 5. 2018 07:27

casino: Taky dávám do piškotu na 1 vejce 40 g mouky, ale pozor hrubé (!) a 50 g cukru. Rozhodně žádný prášek do pečiva, ale lžíci horké nebo alespoň teplé vody (nebo kafe, když se to hodí). Piškot je rovněž velice lehký a pokud chci dělat dort a prokrojit ho, raději ho peču den předem. :-)

casino casino

25. 5. 2018 23:34

Ivace64:
"Obě byly vytřené olejem (sprej už nepoužívám) a obě byly z poloviny vysypané p.h. moukou"
Opravdu jsem to napsal nesrozumitelně?:-)
***
Tak nevím, co jsem zvojtil, ale vyndat korpusy z forem bylo v obou případech obtížné:-((
Olej na formy nepoužívám; běžně používám máslo (sádlo) + mouka (strouhanka)
Piškot byl jako peříčko:yes::yes::yes: Nevzpomínám, kdy jsem takový jedl!
No, možná je to i tím, že já dávám na 3 vejce 120g mouky...
...a STUDENOU vodu:-)

Ivace64 Ivace64

25. 5. 2018 16:01

casino: takže jsi nezkoušel jen s olejem vytřít tu keramiku? No tak uvidíš, když Tě to baví tak, jak píšeš, proč ne,každý máme něco navyklé (formy, plechy, teflonové formy nebo,pečící papíry,máslo na ně -prostě něco, s čím rádi pracujeme, ten spray s olejem je ale opravdu dobrá vychytávka:-K

casino casino

25. 5. 2018 13:59

Škoda, že nefotím...;-(
Pekl jsem 30 minut.
Zrovínka jsem vyndal z pece obě formy (kovová + keramická)
Obě byly vytřené olejem (sprej už nepoužívám) a obě byly z poloviny vysypané p.h. moukou (rád formy vysypávám - baví mě to:-)
U keramiky zatím (je to vřelé) není poznat, jak korpus půjde z formy, tak u kovové (dortová se sponou) se v pomoučeném místě těsto odlouplo od stěny (cukrářky vědí, že když se těsto pustí ráfku, tak je upečíííno) Je ale fakt, že si nejsem zcela jist, že byl ráfek dostatečně (na výšku) poolejován, neb těsto mi vyběhlo až tak, že málem zdrhlo z formy.
U keramiky je škvíra po celém obvodu.
Fčíl mizím, ale večer se ještě ozvu s poznatkem, jak jdou korpusy z forem:-O

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 5. 2018 13:37

casino: Ivko,Tvůj moučník se mi opravdu líbí,ale casino měl jiný dotaz:-8"Dotaz byl na formu,ne,čím ji mastit,nebo vystýlat či vysypávat.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: moučník s jahodami jahodové moučníky recept jahodové moučníky moučníky z jahod moučníky s jahodami jahodový moučník moučník s banánem moučník z banánů recept moučníky z bananu banánové moučníky výborné banánové a jahodové řezy jako kiwi moučníky- jahodový moučníky s s olejem čím vytřít plech na buchtu do trouby? moučník z jahodami nejlepší jahodové moučníky moucnik s banany moučníky- jahodové moucnik spudinku a banány moučník na plech s jahodami

Suroviny: vejce, voda, cukr krupice, mouka mandlová, prášek do pečiva, pudink vanilkový, máslo, ovoce, marmeláda brusinková, olej

TopRecepty.cz

Moučník s jahodami a banánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q0Bk