Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí šunka s pažitkou

Šunka je masný výrobek připravovaný dušením. Je pochoutkou, díky které se proslavila mnohá řeznictví. Přesto někdy je silnější touha udělat si jí posvém. Je to nostalgie z dob, když nebyl v obchodech takový výběr.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 6. 2018 15:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

1 kg

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 212 kJ / 1 246 kcal
Bílkoviny210,10 g
Tuky32,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 6,52 g
Sůl11,00 g
Sacharidy29,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Množství soli si může každý upravit podle sebe. Na 1kg masa se celkem většinou dává od 20 do 24 g soli. Tím je myšleno jak obyčejná sůl, tak i s Pragandou dohromady v různém poměru. Samozřejmě, že se může množství i snížit. Já jsem zvolila kompromis a dávám stejným dílem Pragandu i sůl. Praganda jde solí nahradit, ale šunka nebude růžová, ale spíš šedivá. Každý má možnost výběru :-)

Praganda je k dostání v drogeriích, např.drogerie Teta.

Na fotce je šunka vyrobená jen z nakrájeného masa, ale kdybych část rozkutrovala, byla by více soudržnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

19. 6. 2018 08:09

pavelk: Když jsem se začala zajímat o výrobu domácí šunky, tak jsem hledala základní rady a recepty na internetu a pak jsem začala zkoušet podle sebe Vyhovuje mi kuřecí stehenní maso , jelikož je pak šunka taková šťavnatější. A abych měla určitou změnu v chuti, tak mě napadlo přidat tu pažitku. Jinak já osobně jsem měla tentokrát maso naložené cca 33 hodin. Jak odpověděla Františka, 24 hodin je minimum, ale může být naložené i déle. Kuřecí maso ale musí být zcela čerstvé, tak pozor i na to, kde se nakupuje.:-K

Frantiska Frantiska

18. 6. 2018 21:02

pavelk: vetsinou je 24h minimum na odlezeni a 48h maximum :) klidne ho tam muzes nechat i 28h nebo 36,5

pavelk pavelk

18. 6. 2018 19:00

Ahoj všem ve spolek? Chci se zeptat, jestli to je tvůj recept nebo pozměněný z internetu? Zaskočila mě v receptu věta: cituji:... a necháme 24 - 48 hodin v chladničce. Konec citace. Mě zajímá, jak dlouho jsi měla maso v ledničce ty? Děkuji za kladnou odpověď.

Merylas Merylas

18. 6. 2018 07:52

kutil25:, EvaHora: Děkuji za zájem o recept a doufám, že nezklame. Je to zase určitá změna v chuti.

EvaHora

18. 6. 2018 07:25

Taky ráda experimentuju s šunkovarem, vždycky je to zpestření studené kuchyně. Zkusím i tenhle recept. :yes:

kutil25

17. 6. 2018 20:42

je to lákavé vyskouším

Merylas Merylas

14. 6. 2018 20:45

zizala: Experimentovat by určitě šlo. Tato šunka, s pažitkou, moc hezky voní a chutná nám. Je to zase trochu něco jiného, než klasika. Na zahradě mám hodně bylinek, tak postupně vyzkouším.
maiva: Děkuji.

maiva maiva

14. 6. 2018 19:33

Pěkné, jednoduché, hodně lákavé :yes:

zizala zizala (moderátorka)

14. 6. 2018 17:58

Já si snad ten šunkovar koupím, líbí se mi ta pažitka, s bylinkami by šlo experimentovat:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí šunka kuřecí šunka z šunkovaru kureci sunka recept domácí kuřecí šunka domaci kuřeci šunka recept kuřecí šunka v šunkovaru kuřecí šunka ze šunkovaru recept recept na šunku domácí kuřecí šunka s medem šunka z maloženého masa chutná domácí šunka bez pragandy recepty s pažitkou šunka z šunkovaru recepty recept na domaci kureci sunku kuřecí šunka ze šunkovaru kurecí sunka recepty recepty kureci sunka šunka z kuřete kureci se sunkou šunka z kuřecího masa

Suroviny: maso, praganda, sůl, med, voda, pažitka

TopRecepty.cz

Kuřecí šunka s pažitkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GO3K