Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bochník mlynáře Máchala

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 7. 2018 11:43

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 638 kJ / 2 782 kcal
Bílkoviny95,02 g
Tuky23,76 g
Vláknina43,65 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 293 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy525,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Maličko větší, vzdušný chleba, je zadělaný ze surovin, které může mít každý doma po ruce. Celozrnné vločky a otruby jsou viditelné ve střídě, podmáslí a strouhaná brambora prodlužují trvanlivost (vláčnost) tohoto voňavého chleba.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/bochnik-mlynare-machala...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janatka janatka

2. 8. 2018 23:50

Ukládám a v brzké době vyzkouším ke grilovanému masíčku.:yes:

cathleen cathleen

16. 7. 2018 07:51

jahoda: děkuji!!!:-* Za vyzkoušení i krásnou fotku :-K
Syrový brambor jsem kdysi vyzkoušela úplně náhodou a vzpomněla si na něj až teď, když o něm psali na Pecnu. Strouhané syrové brzo černají, ale když jsou zabalené do těsta, zůstávají světlé. A upečou se s těstem - takže jednou provždy odpadá starost o obstarání si vařené brambory proto, že s ní chci péct chleba :-8

jahoda jahoda

15. 7. 2018 22:15

Kromě vloček bylo doma vše, ale i tak je to výborný měkounký chlebík. Zatím jsem pekla jen z vařených brambor, tak jsem byla zvědavá, jestli tam syrový brambůrek poznám, ale rozdíl tam není. Budu už péct jen ze syrových:yes:. Můj favorit byl doposud Venkovský chléb, ale tento s bramborou a podmáslím je snad ještě lepší a nadýchanější. Nemám moc ráda pevné chleby málo pórovaté, takže tento:yes::-K

MiskaM MiskaM

14. 7. 2018 16:15

Krásný chlebíček zase<3 opět přidávám bodík :yes: :-K a hned ukládám :-K

cathleen cathleen

13. 7. 2018 12:25

srettka: ....asi vítr, Máchale! :-D Jojo...
A přesně, jak píšeš - krajíc, jen s máslem, hrnek dobré kyšky nebo mléka k tomu....a jsem v nebi:-8
Děkuju :-K

srettka

13. 7. 2018 11:51

Mankote, to je zas parádní chlebíček <3 hned mi to evokuje pravé máslo, hrnek mléka a spokojenost:-):yes: Navíc vločky, otruby..to vše mám v pečení ráda.
P.s. Máchale, spadlo ti to:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sázecí lopatka na chleba chléb mlynáře máchala chleba mlynare machala recept na bochánek sázecí lopatka chléb venkovsky bochnik recept chléb mlynář rozkvas příprava recept na chleb mlynáře machali těsto na bochánek z pečící z trouby recept na bochnik pečení chleba jemný bochánek recept sázecí lopatka na pečení chleba chléb mlynář machala recept bochanek jak poznám rozkvas bochník chlebová sázecí lopatka recept rozkvas sýrový bochník

Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, mouka celozrnná pšeničná jemná, podmáslí, mouka chlebová pšeničná, vločky ovesné, brambory, otruby pšeničné, kmín drcený, sůl

TopRecepty.cz

Bochník mlynáře Máchala

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMD0