Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bujon (vývar) s vejcem

Tuto jednoduchou polévku připravíte ze dvou surovin a příprava zabere jen okamžik. Žloutek zalitý kvalitním hovězím vývarem vás zahřeje a posílí vaše tělo. Proto je vhodný i v případě nemoci.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 3 min Doba přípravy: 3 min

3 min (3 min příprava)

15. 7. 2018 19:32

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Nutriční hodnoty

Energie575 kJ / 137 kcal
Bílkoviny10,68 g
Tuky9,76 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy1,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento "nerecept" vkládám z důvodu rozčarování z personálu (na place i v kuchyni), který o existenci něčeho takového neměl ani páru...

Kdysi bylo jídlo k mání i v těch nej(s)prostších provozovnách RaJ - vývar furt někde bublal a vajíčko se vždy našlo.

Bujon se žloutkem se podává spíše při slavnostnějších, vícechodových příležitostech jako první, nebo druhý lehký chod před dalšími, zpravidla sytějšími jídly, ale jedná se i o tzv. "postelové" posilující jídlo pro choré.

Na rozdíl od mnohých jiných vývarů u hovězího neplatí, že čím kvalitnější (dražší) maso, tím lepší vývar.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sunshine

26. 5. 2023 18:25

Marie Svarcova: Ten "nápad" je už asi sto let, ne-li více starej :-(

Nadia22 Nadia22

13. 1. 2020 05:45

U nas zase do zloutku pridame najemno nastrouhany rvrdy syr, promichame v ridsi hmotu. Na jednu porci jednu lzici hmoty do misky a zalijeme varicim vyvarem.

Martina246

30. 12. 2019 15:52

Eja57: surovina vývar. Ale z čeho vařila vývar? Zelenina, kosti, nebo kostka z obchodu? Nehodnotte když sama ani nenapisete z čeho ten vývar je.... ;-)

Eja57 Eja57

29. 12. 2019 13:22

Martina246: surovina je napsána jasně - VÝVAR

casino casino

29. 12. 2019 13:18

Martina246:
Koukám, že je vám vlastní "oko za oko, zub za zub", že ;-)
https://www.toprecepty.cz/recept/62344-vydatny-kur... 29. 12. 2019 10:49:44
Ale proč ne, to je OK:-8
Je ale s podivem, že se zaštiťujete zrovínka J. DoraziNovou, když na TOP je celá řada non plus ultra kuchařek
***
Mnou vložené (nepíši moje:-) recepty zpravidla moc neobhajuji, a před ignoranty tím tuplem ne ;-)
No, na druhou stranu právě pro takové byl v prvé řadě rcp určen, že ;-):-8:-):-D:-K

Martina246

29. 12. 2019 12:07

Souhlasím s paní Dorazimovou...to je co? obarvená voda? vývar vždyt nejsou ani napsány suroviny:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:no::no::no::no::no::no::no:

Marie Svarcova Marie Svarcova

19. 7. 2018 19:44

:yes::yes::yes::-D:-D:-D Vzhledem k tomu, že i já jsem pamětnice takových bujónů a dělám ho stále, tak je tu super recept a oceňuji ten nápad :-) a krásná prezentace maris :-K

popoluska340 popoluska340

17. 7. 2018 11:46

Mam doma vyvar zmrazeny,tak urcite vyskusam,takyto cisty.ja si zvyknem robievat ze vyvar,cuketove platky,hodit do vyvaru povarit,sampiony nakrajane na platky a ked je to hotove,tak stratene vajicko do toho vlozim,a na veceru to milujem,

hospodyne

16. 7. 2018 23:18

:-)letos na jaře jsem jej připravila velmi nemocnému vnukovi poté, co několik dní téměř nic nejedl a já už byla zoufalá. Asi se mu už dělalo lépe, protože pronesl, že je to " fakt hozné " a chtěl polévku s nudlemi. A mně to odmala chutná.

tejaja tejaja

16. 7. 2018 20:23

maris: Myslím, že zbytočne. Medzi ľuďmi je zafixované vajce, chudák. Manžel mal salmonelózu asi pred 10 rokmi, dostali ju v závodnej jedálni asi 35. A vieš z čoho? Hygienici našli salmonely v čiernom korení. Takže kto si obed dokorenil, dostal salmonelózu. :-)

1974andrea 1974andrea

16. 7. 2018 11:17

maris: Jasně, naměkko nevadí, tam je bílek upravený ;-)

maris maris

16. 7. 2018 11:01

1974andrea: já ze salmonely strach nemám, i v době největší “ kampaně” jsem si je dávala naměkko apod. :-), ale mezi lidmi jsou obavy hodně rozšířené :-8

1974andrea 1974andrea

16. 7. 2018 10:47

maris: Tady se ale podává pouze se žloutkem, který salmonelu neobsahuje. Je pouze v neupraveném bílku, kam se může dostat skrz skořápku. Bílek zbavíme možnosti přenosu salmonely třeba už jen našleháním. Salmonela se vyskytuje hlavně na skořápkách. Vejce se nemají omývat, protože ztratí svoji přirozenou vrstvu, která před ní chrání. Tady je to celé dobře napsané ;-) https://www.cpzp.cz/clanek/1722-0-Vejce.html

maris maris

16. 7. 2018 10:36

srettka: přesně k tomuhle závěru jsme došli, hysterie kolem vajec - salmonela, zlý cholesterol atd. asi tuto polévku vytlačila:-), naštěsti už jsou vejce zase zdravá, ale bujon s vejcem se už asi na jídelní lístky nevrátí.:-8

maris maris

16. 7. 2018 10:32

casino: díky:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bujon bujon recept kuřecí bujon s vejcem. hovězí vývar z bujonu hovězí vývar s vejcem recept na bujon recept na bujon bujon kureci vývar recept hovězí bujon s vejce vývar s vajíčkem bujon se žloutkem hovězí bujon recept co s vývarem vývar nebo bujon jak se podava bujon hovězí bujón s s vejcem bujon s vecem hovězí vývar a vejce jak se dela vyvar z bujonu bujon polévka s vejcem

Suroviny: vývar masový, vejce

TopRecepty.cz

Bujon (vývar) s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1l5P