Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopr v sladkokyselém nálevu

Pokud jste milovníky koprovky, pak je tento recept přesně pro vás. Kopr zavařený v malých sklenkách je k přípravě koprové omáčky ideální, protože oproti kopru sušenému nebo mraženému vám omáčku i ochutí.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

11. 7. 2009 19:12

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie703 kJ / 168 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy42,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Rocco

6. 3. 2012 10:24

Jwww.toprecepty.cz/recept/5866-kopr-v-sladkokyselem...á na sporák dám starý hrnec a na dno utěrky na nádobí a potom poskládám zavařovací skleničky,aby se nedotýkaly. Zaleju skleničky,aby byly víčko bylo nad vodou cca 1 cm.potopené. Dám vařit a když voda dosáhne bodu varu tak hrnec odstavím z plotny. Potom opatrně vyndáš skleničky, dám na utěrku, zkontroluji, či je víčko dobře uzavřené a položím na utěrku víčkem dolu. Přikryji starou dekou a nechám aspoň přes noc vychladnout.

Nebo to někdy dám do trouby na hlubší plech, podleju vodou aby skleničky stály ve vodě aspoň cca 3 cm. A pokračuju stejně jako kdyby to bylo na plotně.

Dělám to tak už 30 let, je to vyzkoušené, a jednoduché, a zavařuji prakticky všechno co se dá.

Pajaska Pajaska

18. 2. 2011 02:45

Nachos,na sporák dáš zavařovací či jinej hrnec.Do hrnce dáš na dno kus nějakého hadru a nebo jestli máš nízký pařák.Bývá u hrnců v sadě a hadr na něj.Na to naskládáš uzavřené skleničky ,aby se nedotýkaly a zaleješ vodou,aby byly potopené.Dáš vařit.Hlídáš si teploměrem teplotu a až budeš mít na teploměru 85-90°C,nastavíš čas na cca 20 min a při této teplotě(reguluješ stále teplotu!!!nesmí vřít!!!) necháš vařit těch 20 min.Pak vypneš,opatrně na utěrku vyndáš skleničky a otočíš víčkem dolu.Necháš vychladnout.;-)Není to nic složitého.Jen opatrně,aby ses neopařila.:-)

nachos

17. 2. 2011 23:11

Zeptám se asi na pitmost, ale nikdy jsem nezavařovala, tak nevím co a jak, ale tím sterilováním se myslí, že je to v hrnci s vodou na plotně, že? Nechci to nějak zvorat.

janaka janaka

7. 11. 2009 16:16

Jani, my máme rádi takovou pikantnější koprečku a to s tím zavařeným koprem právě je:-p. Tak třeba příští rok, stojí za to vyzkoušet ( pokud teda kopr nesežerou slimáci, mšice atd.:-//:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 11. 2009 15:36

Jani, škoda, že jsem si toho nevšimla dřív:-(. Bylo tolik kopru, tak jsem to všechno zamrazila.:yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakládaný kopr sterilovaný kopr nakládání kopru sterilovaný kopr recept zavaření kopru kopr jak sterilovat kopr jak zavarit kopr nakládaný kopr recept kopr recepty sterilování kopru zavareny kopr kopr nakládaný nakládáme kopr kopr zavaření zavarovani kopru kopr nakladani nakládání kopru do octa kopr sterilovaný sladkokyselý nálev

Suroviny: voda, ocet, cukr, sůl, kopr

TopRecepty.cz

Kopr v sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1Pl