Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masarykovo cukroví - lískooříškové knoflíky

Masarykovo cukroví se připravuje z křehkého těsta s lískovými ořechy. Přes svou jednoduchost patří mezi ty druhy, které mizí z talířů jako první. Nemusíte ho péct jen na Vánoce, během roku se hodí jako klasické čajové sušenky.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

28. 11. 2018 09:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie17 618 kJ / 4 211 kcal
Bílkoviny57,65 g
Tuky295,50 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy317,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

srettka

29. 11. 2018 12:45

Tohle cukroví jsem zkoušela loni, v bezlepkové podobě, ale nějak moje drahoušku nedostalo. Tím bych nechtěla tento recept degradovat, mě to chutnalo a vypadalo to i efektně. Co naplat, 100 lidí.. 100 chutí:-)

Eja57 Eja57

28. 11. 2018 12:52

casino: Oni jsou vědec a experimentátor - tak až nebudete vědět co s časem ( o čemž pochybuji že by nastalo), tak předložte mančaftu 1. podle tohoto originál recepisu 2. linecké předpokládám klasika 3 :2 :1 a dále dle receptu.
Výsledek by mne zajímal - já jsem totiž přesvědčena o tom, že to nebude stejné. Pokud 1/6 mouky nahradím oříšky a neuberu máslo, tak to prostě stejné být nemůže....A na tento recept je to určitě výhoda...trochu víc tuku...
:-K

casino casino

28. 11. 2018 12:32

Eja57: "... na Masarykovy "suchárky" chystám několik let,"
:-K
Dyť je to brnkačka...
Vemete kus lineckého (třeba i kakaového) těsta, zapravte do něj změkčené lískáče (ani není potřeba přidávat strouhané oříšky) a pak už podle rcp :-)

dvevtroube dvevtroube

28. 11. 2018 12:22

Eja57: Ja kupuji orisky uz slupky zbavene, dam je do vody a vic nic. Vy je muzete oprazit a pak dat do vody, aby zmekly. Nekdo je nechava pres noc v rumu. Taky muzete do testa pridat lzici kakaa. To pak vypada pekne v kontrastu s tim oriskem. A ano, ted je nejvyssi cas s nimi zacit, aby melo cukrovi cas odlezet :-)

Eja57 Eja57

28. 11. 2018 09:58

Já už se na Masarykovy "suchárky" chystám několik let, ale nějak jsem nenašla odvahu, ale vypadají krásně:yes:
Dotaz na lískové oříšky - já je vždycky nechám rozvonět v troubě a pak jen mezi dlaněmi je zbavím části slupek, mají pak mleté výraznější chuť. Jak tady? Udělat to stejně a pak je naložit do vody?
A ještě - tipuji, že potřebují opravdu odležet - první adventní neděle je ten správný čas na pečení???
:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: masarykovo cukroví masarykovy suchárky masarykovo cukroví videorecept cukroví masarykova kolečka masarykova cukroví masarykovy cukrovi masarykovo cukroví recept cukroví masarykovy suchárky .masarykova cukroví jak dlouho pect masarykovo cukrovi bezlepkové masarykovo cukroví videoracept masarykovo cukroví originál masarykovo cukroví pečení masarykova kolečka s ořechy masarykova kolecka kdy pect pravé masarykovo cukroví videorecept pravé masarykovo cukroví kakaové suchárky masarykovo cukroví tmavé kdy péct masarykovo cukroví

Suroviny: ořechy lískové, mouka hladká, cukr moučkový, máslo, ořechy lískové

TopRecepty.cz

Masarykovo cukroví - lískooříškové knoflíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p5A1