Azu po tatarsku z vepřového
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 521 kJ / 1 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,35 g |
Tuky | 63,49 g |
Vláknina | 2,10 g |
Cholesterol | 455 mg |
Sodík | 7,18 g |
Sůl | 17,75 g |
Sacharidy | 27,89 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je samozřejmě určený i k vaření v normálním tlakáči nebo na sporáku v hrnci. Je třeba si upravit tekutiny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 3. 2021 19:28
CHICKEN DUCK MEAT....kolik je to přibližně minut, když to budu dělat v tlakáči?
2. 2. 2021 19:24
11. 3. 2013 14:04
mili:Určitě se to dá samozřejmě uvařit i v klasickém hrnci, ale trvá to déle
11. 3. 2013 12:10
prosím dá se to i jinak než v tom tlakovém hrnci, mám s nima špatnou zkušenost a nepoužívám je, jinak by to mohlo být dobré
1. 11. 2012 16:58
Aj keď moje meno mnohých upozorňuje na arabský (moslimský) pôvod, nie je tomu tak. Som kresťanka, ale s citom aj pre ľudí iného vierovyznania.
Myslím si, že ak niekto chce meniť tradičné recepty, ktoré by mohli vyvolať určité pochybnosti o svojom pôvode, mal by myslieť na to, že niekoho sa to môže dotknúť z rôzneho hľadiska (nemusí to byť vždy otázka vierovyznania).
Okrem toho nikto nepovedal, že jedlo na základe tohoto receptu bude chutiť. Skôr naopak. Chuť bravčového mäsa je tak odlišná od hovädzieho, že to kazdému už pri čítaní receptu udrie do hlavy, že to nie je pôvodný recept, ale zmenený (v tomto prípade zlacnený - zlevněný).
Myslím si, že ak niekto chce meniť tradičné recepty, ktoré by mohli vyvolať určité pochybnosti o svojom pôvode, mal by myslieť na to, že niekoho sa to môže dotknúť z rôzneho hľadiska (nemusí to byť vždy otázka vierovyznania).
Okrem toho nikto nepovedal, že jedlo na základe tohoto receptu bude chutiť. Skôr naopak. Chuť bravčového mäsa je tak odlišná od hovädzieho, že to kazdému už pri čítaní receptu udrie do hlavy, že to nie je pôvodný recept, ale zmenený (v tomto prípade zlacnený - zlevněný).
31. 10. 2012 20:28
Fatima: každý si může vyznávat víru jakou chce, ale myslím si, že recept je recept a nezáleží na tom co je v názvu, hlavně, že chutná. A kdo není vepřové, tak si tam dá to hovězí.
31. 10. 2012 15:29
Ako iste viete, veriaci Tatári (dnes ich je asi 5,5 milióna) sú moslimského vyznania a Korán veriacim moslimom zakazuje jesť bravčové (vepřové) mäso.
Tatárske azu je vždy z hovädzej sviečkovej.
Recept je určite vydarený, len by sa mal nazývať ináč.
Niekomu sa bude zdať názov a komentár nepodstatný, ale moslimi nemajú ten istý názor. Dnes, v dobe, ked ekumenizmus postupne pomáha k rešpektovaniu všetkých vierovyznaní (nie sektárstvo!), môže byť názov receptu prejavom nedostatku rešpektu k ich viere.
Tatárske azu je vždy z hovädzej sviečkovej.
Recept je určite vydarený, len by sa mal nazývať ináč.
Niekomu sa bude zdať názov a komentár nepodstatný, ale moslimi nemajú ten istý názor. Dnes, v dobe, ked ekumenizmus postupne pomáha k rešpektovaniu všetkých vierovyznaní (nie sektárstvo!), môže byť názov receptu prejavom nedostatku rešpektu k ich viere.
23. 10. 2010 11:13
milujem azuuuuu...mnam,vyborne !
13. 9. 2010 21:11
Bylo to opravdu moc dobré (ani jsem to z těch ingrediencí nečekal) Díky
14. 3. 2010 14:00
Děkuji za pochvalu a fotečku
14. 3. 2010 13:13
Vynikající jídlo dnes jsem dělala k obědu,ale bez vína a v pánvi wok,nudličky masa jsem zprudka osmažila,aby se maso zatáhlo ,ale suroviny jsem použila,jak máš napsané díky chilli je jídlo pikantnímoc nám chutnalo přidala jsem fotku a ještě přidám i bodík za chutný dnešní oběd
10. 12. 2009 16:32
Jsem ráda, že chutnalo
10. 12. 2009 13:07
dlouho jsem hledala recept takový, aby chutnal jako Azu z naší jídelny ( je výtečný!) a konečně našla Díky za receptík a dávám bodík
12. 7. 2009 13:39
Ten recept mi není neznámý, dostala jsem ho myslím i meilem a chtěla jsem vyzkoušet, ale zatím jaksi se na něj nedostalo. Jde tam totiž víno a jak už jsem tady někde psala, mi se nemůže stát, aby mi zbylo aspoň do zmražených kostiček Jinak, určitě plus.
12. 7. 2009 13:27
Podobné Azu jsem už dělala a chutnalo+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 13 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 38 minutami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 5 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 5 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 6 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 6 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaký upéct moučník s jablky? Co třeba úžasně vláčnou a chutnou jablkovou bábovku? Podle našeho videa ji zvládne i začátečník
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: azu po tatarsku vepřové azu azu azu z veproveho masa azu z vepřového recept azu po tatarsku recept vepřový krček kuřecí azu vepřový krček recepty recept na azu azu po tatarsku z vepřového masa azu z vepřového rercepty vepřové azzu krůtí azu krůtí azů po tatarsku azu recept hrnce elo krček recepty hovězí krček
Suroviny: plecko vepřové, okurky sterilované, kečup sladký, víno bílé, olej, sůl, pepř, chilli, mouka hladká, vývar
Azu po tatarsku z vepřového
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oY3j
15 názorů