Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená česnečka s červenou čočkou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 1. 2019 18:58

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 502 kJ / 837 kcal
Bílkoviny74,66 g
Tuky15,55 g
Vláknina26,61 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy86,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hospodyne

6. 8. 2022 23:52

J:-KosefZeravicky: tak to já ve větším zavařuji jen potraviny, které jsou běžně omezeně dostupné, např. zmiňované vývary, trochu zabijačkové polévky, ale fakt jen pár sklenic, aby se nepřejedla a byla o zabijačce vzácná. Jinak máme rádi čerstvé. Bramborovou polévku bych fakt nezavařovala:-D:-D:-D
Jiná kategorie je maso, zabíjačková paštika, ovoce a zelenina. Ale tady také musím počítat, kolik jsme schopní do příští sklizně sníst. Není pro hospodyni nic horšího než vyhazovat slepicím dva roky staré lečo:-D:-D:-D;-)

JosefZeravicky

5. 8. 2022 22:42

DOBRÝ DEN JEŠTĚ JEDNOU, abych ,,nekritizoval,, , ale sdělil jak uchovávám potraviny, tedy i dole zmiňovaný vývar.
Já taky vařím ve velkém , polévky, máčky , masa a vše další a pak to zavařuju v mikrovlnce a ukládám v našem sklepě , kde mám třeba teď kolem stovky různých polívek a každý den si vybírám jestli jarní, zabíjačkovou, fazulovou, gulášovou miliońovou, bramborovou a další . Tak že každý den jdu do sklepa a podle chuti si vyberu.
ZEJMÉNA V TÉTO ENERGETICKY NÁROČNÉ DOBĚ , zavařován v mikrovlnce je o 46% méně energeticky náročné a ....................... Měřil jsem to a vypočítal, neb jsem taky i trochu fanda do elektriky , fyziky a matematiky.
Navíc je to jednoduché i třeba pro to , když zbyde z nějaké oslavy vynikající polévka, tak se zavaří neb by za dva dny zkysla a jíst třeba 5 dnů po sobě stejnou .............. ?
Jsme taky sami dva a máme velkou zahradu a hospodárku tak že vařit každý den .......
,,TOŠ TEDA TAK,,

JosefZeravicky

5. 8. 2022 22:30

DOBRÝ DEN,
nejsem žádný ,,válečný štváč a ani rýpal,, , ale proč je nadpis jako uzená čenečka ................. .
Jsem fanda gastronomie a i účastník gastro soutěží, tak bych navrhoval (skutečně v dobrém) ten název nějak upravit, aby byl tak trochu odpovídající skutečnosti.
COPAK SE DÁ NĚJAKÁ POLÉVKA VYUDIT ????
Ale zase na obhajobu autorky receptu, je to velice zajímavý a jistě může být i chutý, ale česnečka má své zákonitosti a jako základ musí být (dle mého názoru) dominantní česnek, nikoliv uzený nádech a podobně.
U nás na Slovácku je česnečka ,,posvátný ,, pokrm a má svoje zákonitosti.
Nejsem proti inovaci jakéhokoliv receptu a nebo přípravě jídel, ale dle mého názoru , a berte to jen v dobré, nikoliv záludně, ale název a výsledek by měl souhlasit, nikoliv aby to byl zdroj pro debatu o názvu ale o kvalitě a způsobu přípravy.
,,TOŠ TEDA TAK,,

Marie Svarcova Marie Svarcova

5. 8. 2022 09:39

:-)<3:yes::-K:-K

Karofka

18. 1. 2019 21:46

To je asi tak pro toho, kdo má vlastní prasátko. Ale nemusíte vařit 25kg uzených kostí, když potřebujete polévku na jeden oběd. Vývar si uděláte z přiměřeného množství těch kostí. Nám stačí vývar jen z půl kg kostí nebo uzené krkovičky. Jme už jen dva a vyjdou nám 4 porce polévky, tedy i na další den. Můžete i někdy zkusit přidat do polévky i trochu uvařených krup, této polívečce určitě budou slušet. :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 1. 2019 19:49

Frantiska: Ta vůně .......<3<3<3<3

hospodyne

5. 1. 2019 18:36

Frantiska: víte, co jsem si přála k šedesátinám? Veliké kvalitní nerezové hrnce! Ty budou nesmrtelné, škoda , že je po mně už nikdo nevyužije. Ale jsou krásné. U těch velkých smaltovaných pořád hrozilo odprýsknutí. Při zabíjačce jsem vždycky trpěla.

Frantiska Frantiska

5. 1. 2019 18:11

hospodyne: kromě suroviny mne hned naskočilo i hrnec té velikosti :) jsem se skoro zasnila, ten vývar to musí být maso

hospodyne

5. 1. 2019 17:49

Eja57: :-):-):-)Myslíte, že by to bylo pro normální domácnost použitelné? Do 25l nerez hrnce vložíme uzená žebra z celého prasete lehce rozseknutá, čtyři uzené vepřové nožičky, dvě uzená přední kolena, svazek uzených kůží a po cca 5 hodinách "táhnutí" přidáme okrojky masa, které se nám nelíbí. Dále do gázy malou hrst celého pepře a malou hrst nového koření. Zapneme plotýnku na č. 1 a táhneme cca 12 hodin i déle, nebo dokud máme trpělivost. Snažím se co nejvíc využít noční proud. Výsledný vývar je po vychlazení velmi tuhý a k dalšímu použití se samozřejmě ředí. Zavařený vydrží nejméně do nového uzení. A tak nemyslím, že by to moc kuchařek inspirovalo. Zásadní je mít vlastní surovinu.

Eja57 Eja57

5. 1. 2019 13:56

hospodyne: A co to dát jako recept? :yes: Bylo by to užitečnější než hodně receptů tady....

hospodyne

5. 1. 2019 13:25

rihana: seberu, co to jde, sádlo z povrchu / mám na to konvičku/, uvařený vývar přefiltruji přes netkanou textilii, to se dělat nemusí, ale mám ráda, když jsou vývary úplně čiré, tak to dělám i s hovězím, zavařuji 3 hodiny v kuse jako každé maso. Tak jsme to dělali odjakživa a pokud víčko dobře drží, nic se nemůže zkazit. Okraj sklenice i víčko ve finále otírám alkoholem.
Uzený vývar zavařuji z praktických důvodů, abych se zbavila cenných zbytků a nikde neskladovala vysýchající uzená žebra.

rihana

5. 1. 2019 10:47

hospodyne: to mě docela zajímá, jak ten vývar zavařujete nebo jak dlouho?

hospodyne

4. 1. 2019 23:33

:-K Dnes jsem zavařovala 18 sklenic silného uzeného vývaru a polévky, tak se mi recept hodí. Celou noc táhnu uzená žebra, nožičky, odkrojky uz. masa a uzené kůže, vývar je pak velmi silný. Od té doby, co jsem v důchodu dělám i takové " hlouposti".

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uzená polévka s červenou čočkou uzena polevka s čočkou cesnecka z uzenyho na kolena uzená polévka s s červenou čočkou uzena krkovice a cervena cocka uzená polévka z kolena uzena polevka z červené čočky čočka uzene zebro uzená polévka z uzených žeber a červené čočky polévka z č z červené čočky cesnecka uzeneho kolena česnečka s červenou cockou uzena polevka s cervenou cockou recepty recept na zebra s čočkou uzene nozicky recepty uzene s česnekem

Suroviny: maso vařené, vývar uzený, mrkev, celer řapíkatý, brambory, čočka červená, česnek, sůl, pepř mletý,

TopRecepty.cz

Uzená česnečka s červenou čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q4Kk