Dědova dobrůtka
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 434 kJ / 1 777 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,27 g |
Tuky | 70,22 g |
Vláknina | 20,20 g |
Cholesterol | 967 mg |
Sodík | 2,57 g |
Sůl | 6,01 g |
Sacharidy | 169,03 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2019 17:53
rihana: Dědovi (manželovi ) to chutnalo, moc děkuju ,potěší to.
13. 1. 2019 17:13
Na foto to vypadá moc pěkně, dala bych si, asi vyzkouším.
12. 1. 2019 18:38
Já také zastávám, že každý má právo na názor a krytiku musíme všichni snést, plně s váma souhlasím.
11. 1. 2019 14:34
tejaja: kritici taky - věčná polemika, sem ale nepatří
https://www.energiezivota.com/co-za-cim-je/vyrobce...
https://www.energiezivota.com/co-za-cim-je/vyrobce...
11. 1. 2019 13:47
Výrobcovia sú šikovní.
http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/texty/jidlo-s...
http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/texty/jidlo-s...
11. 1. 2019 12:14
Jaromira18: Názvy receptů, zvláště u notoricky známých jídel, tady čas od času rozpoutávají menší či větší diskuzi, není to nic osobního a počítat s tím, že někdo má připomínky, musí každý, kdo sem něco vloží a jde s kůží na trh. Je dobré se nad to povznést, jistě máte spoustu dalších receptů, které vzbudí jen a jen kladné ohlasy .
U používání dochucovadel platí to samé. Myslím, že je používají mnozí, jen to do receptů tak nezdůrazňují. Masox se dost obecně říká většině takových přípravků, existují ale i ty bezglutamátové , třeba Natur nebo Alnatur z DM, kterým se není nutno nijak vyhýbat. Díky bohu je na trhu již větší výběr, než býval za dob našich babiček
U používání dochucovadel platí to samé. Myslím, že je používají mnozí, jen to do receptů tak nezdůrazňují. Masox se dost obecně říká většině takových přípravků, existují ale i ty bezglutamátové , třeba Natur nebo Alnatur z DM, kterým se není nutno nijak vyhýbat. Díky bohu je na trhu již větší výběr, než býval za dob našich babiček
11. 1. 2019 11:30
Veronika.Hrozna: Ne nespletla, ale potom co mi moderátorka a jiní píší tak jsem název přepsala i ten masox byl původně v receptu. Přepsala jsem ho na houbový bujon a v návodu jsem to zapomněla přepsat. Tak se Vám omlouvám a všechny prosím ,aby už nepsali komentáře ,já končím, dnes se odhlásím ,doufám,že mé recepty zmizí se mnou, nepůjde-li to, tak už nic nenapíšu a jen si budu číst.
11. 1. 2019 10:55
magdalenka: Jaromíra se jenom spletla a napsala Masox ! Na bujonech , které nakupuje manžel v Maďarsku mám na extra nálepce vždy překlad, co to vlastně je ! Když to tam nebylo, tak to bylo povyražení, perkeltový bujon šel do hovězí polévky, gulášový do fazolkové polévky a jiné bohulibé omyly! Byla srandy kopa, on si myslel /prý/ že se kouknu na obrázek a budu vědět, svatá prostoto!
11. 1. 2019 10:49
magdalenka: Není.
11. 1. 2019 09:25
Jaromira18: Masox je houbový bujon?
10. 1. 2019 23:35
hosta: Ten masox je houbový bujon, dávám ho do žampionů ,aby to více vonělo houbama. Než se žampiony osmaží,tak se ta voda vyvaří. Já se s Váma loučím dnes se odhlásím. Své recepty pošlu jinam.
10. 1. 2019 23:27
Jaromira18: Trochu mi připomínáte moji tetu, ta také říkala palačinkám se slanou náplní omeleta, taky jsme jí to nedokázali vymluvit . Možná je dobré i po čtyřiceti pěti letech vaření vzít v úvahu nejen názory místních "účastníků zájezdu", ale i odborníků. Rozdíly mezi palačinkou a omeletou jsou dost dobře a dostupně popsány. Taky by stálo za to dávat si v komentářích pozor na interpunkci, její použití ve vašem podání vyvolává další a další skoro komické reakce
Mne by však zajímalo spíš to, proč ty orestované zkřehlé žampiony po přidání šunky a prosmažení na cibuli zaléváte a vaříte v masoxu, to nestačí to přidané koření?
Mne by však zajímalo spíš to, proč ty orestované zkřehlé žampiony po přidání šunky a prosmažení na cibuli zaléváte a vaříte v masoxu, to nestačí to přidané koření?
10. 1. 2019 22:52
Jaromira18: netvořím rádoby nové recepty, vyzobávám z těch stávajících jen dobré nápady. A než " vyzobám" z těch mnoha tisíc skutečně kvalitních, to bych musela žít ještě mnoho životů
10. 1. 2019 22:24
"Omeleta plněná šunkou a žampiony"
Jaromira18:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pala%C4%8Dinka
https://cs.wikipedia.org/wiki/Omeleta
Jaromira18:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pala%C4%8Dinka
https://cs.wikipedia.org/wiki/Omeleta
10. 1. 2019 21:58
hospodyne: Ale já žádný Váš recept nenašla, jen 277 komentářů.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rohlíkové křupky
Přidáno před 10 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 10 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 12 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 12 hodinami
Croissanty s Nutellou
Přidáno 16. 4. 2024 09:10
Právě bylo uvařeno:
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 6 minutami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 12 minutami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 17 minutami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 28 minutami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 51 minutami
Mini Pavlova
Strdada uvařila před 58 minutami
Škvarkové placky
ZdenkaSikalova uvařila před 2 hodinami
Maminčiny palačinky
Koubik uvařil před 2 hodinami
Glazované kuřecí s pórkovou omáčkou
blochyn114 uvařila před 3 hodinami
Chutné vafle
standafoj uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: dobrůtka dědovi recepty dobrůtka cz dědovy polévkové dědova omeleta recept dědova omeleta
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, voda, mléko, olej, cibule, žampióny, šunka, pepř, kmín celý, sůl, bujón houbový, petržel, omáčka worcesterová, voda
Dědova dobrůtka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l4Z1
28 názorů