Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý krupicový svítek do polévky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 2. 2019 13:43

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Množství je orientační, důležitý je jen poměr - 1 vejce - 2 lžíce krupice.

Po osmažení je svítek tužší, ale povařením trochu nabyde a změkne.

Je to rychlá a jednoduchá vložka do polévek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

30. 4. 2019 06:24

magdalenka: moc děkuji za vyzkoušení a těší mě, že jsi spokojená:-)

magdalenka magdalenka

29. 4. 2019 18:47

Vyskúšané a chválim! Dala som hrubú krupicu, nie detskú, nechala som nabobtnať pred smažením. A do cestíčka som dala pažítku. Určite som nerobila naposledy, dnes som svítek dala do cesnačky, kde som využila vývar (odmastený) z kolena. Pridávam foto a ďakujem za recept!

magdalenka magdalenka

20. 2. 2019 16:28

Coleta: dakujem za informacie, pre mna velmi zaujimave. :-K

Coleta

20. 2. 2019 16:23

magdalenka: Ahoj, já dávám hrubou krupici, tedy ne dětskou krupičku. Já nechávám nabobtnat. Pak peču na oleji a dělám placku silnou max. 0,5 cm. Já nejsem zvyklá ještě vařit. Dávám na talíř a zalévám vývarem.

Jinak u nás v rodině se dělá i svítek ke koprové omáčce. Dělá se stejně, ale nedělám na pánvi, ale v hrnci s poklicí. Opeču z obou stran, a poté zaleji vroucí osolenou vodou tak 0,5 cm nad svítek a přiklopím. Svítek nabobtná,pak rozkrojím na díly jako dost. Je to měkká příloha. Koprovka se k tomu dělá bez vývaru,zásmažky. Je to dost krajová záležitost, ale výborná.

maris maris

20. 2. 2019 15:22

magdalenka: krupice se nemusí nechat nabobtnat, svítek se ještě potom vaří. Přiznávám, že jsem tomu moc nevěřila, měla jsem obavy, že se to rozvaří. Svítek jsem už dělala, ale klasicky ( s moukou a sněhem a pečený v troubě ) a ten se už nevaří, ale funguje to i takhle. Asi to není ten pravý svítek, ale je to dobré a určitě jednodušší a rychlejší.
Na pánvičce byl silný cca 0,5 -1 cm, nevím přesně.
Ve zbylé polévce zůstal i svítek a zůstal ve formě:-)

magdalenka magdalenka

20. 2. 2019 15:02

Mám dotazy, pretože som v živote žiaden svítek nerobila.:-8
Po zamiešaní cesta nechať krupicu nabobtnať (ako to robíme pri krupicových haluškách)?
Akú krupicu? Mám detskú aj klasickú hrubú krupicu. Alebo je to jedno?
Aký hrubý je ten svítek na panvici?
Po uvarení ich necháme stáť v polievke? (To si domýšľam, že áno.)
Ďakujem!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svítek do polévky krupicový svítek do koprové omáčky jak se dělá svítek pražský svítek do polévky svítek do polévky recept krupicový svíítek jak se dělá svítek do do polévky svitek do koprovky vajecny svitek do polevky svitky do do polévky pečený svítek pečený svitek do polévky krupice do polévky krupicovy svitek s koprovou polivkou svítek recept na svítek do polévky koprovka a svítek krupicova placka recept polévka vaječný svítek svítek jako příloha

Suroviny: vejce, krupice, sůl, bylinky sušené, olej

TopRecepty.cz

Rychlý krupicový svítek do polévky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jp82