Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 762 kJ / 1 138 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,26 g |
Tuky | 72,00 g |
Vláknina | 1,58 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 53,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept byl uveřejněn v časopisu Vlasta před několika desítkami let, já jsem ho upravila do trochu modernější podoby a občas se mi povedlo s touto roládou - zelenou - hosty překvapit. Nejdřív byli nedůvěřiví z té zelené barvy, ale jakmile ochutnali, roláda rychle mizela z talíře. Je to fakt dobré a k nadcházejícím Velikonocům jako dělané. A fantazii se meze nekladou, do náplně můžete přidat i kostičky šunky, vejce natvrdo nakrájené na kostičky, hrášek, přiložit plátečky lososa apod., podle vlastní chuti a nápadu.
Hledala jsem podobnou roládu a asi špatně, nenašla jsem a teď vidím, že jich tu je celá řada. No co nadělám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2019 07:44
MamlajdaD:
24. 11. 2019 22:53
tejaja (moderátorka): Ta tvoje roláda musí být moc dobrá. Líbí se mi ta náplň - sýr a česnek jdou skvěle k sobě, strouhaný brambůrek to zahustí, super! To by mi chutnalo! Zdravím!
24. 11. 2019 22:45
tejaja (moderátorka): Terezko, ta se ti povedla!! Udělalas jí moc pěkně barevnou, no k sežr..ní! Ještě si musím pořádně prohlédnout tu tvojí roládu a hlavně nádivku, teď jsem jen nakoukla. Děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že vám to chutnalo! Udělala jsi k tomu krásné fotky, zdařilé jako vždycky! Mám velkou radost a opravdu moc děkuji za vyzkoušení i za fotografie! měj se hezky a posílám veselý pozdrav!
24. 11. 2019 22:08
Bola návšteva, boli rolády...jedna podľa tohto receptu, jedna podľa môjho: https://www.toprecepty.cz/recept/2728-spenatova-ro... Chutili, a hlavne zmizli, obe. Do tej tvojej som pridala podľa tvojej rady hrášok a nadrobno nakrájanú pikantnú salámu. Bolo to veľmi dobré.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 58 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 15 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 16 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 1 minutou
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 10 minutami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 27 minutami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 51 minutami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 4 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 13 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: špenátová roláda časopisy s recepty špenátová barevná roláda špenátová roláda recept vlasta.cz recepty
Suroviny: špenát mražený, žloutek, mouka hrubá, sůl, tvaroh, sýr niva, smetana, česnek, sůl
Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwXJ
4 názory