Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmínový chléb z podmáslí

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 4. 2019 18:10

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 984 kJ / 1 908 kcal
Bílkoviny62,85 g
Tuky42,90 g
Vláknina57,85 g
Cholesterol 32 mg
Sodík 10,08 g
Sůl21,50 g
Sacharidy288,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já si teda nejdřív těsto nechala zpracovat a vykynout v pekárně na program Těsto. Pak vytvarovala a dala do formy nebo i jiné formy oválné, kterou jsem vymazala, vložila těsto, které jsem lehce na povrchu nařízla a pak dala péct. Chléb je krásný voňavý, už jen necháme vychladnout a pak nakrájíme.

https://www.ferpotravina.cz/sypke-smesi/smes-na-pr...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

8. 4. 2019 20:52

MiskaM: bylo by fajn ty hlavní suroviny z pytlíku chlebové směsi vypsat do surovin - minimálně ty mouky a nenechávat tam jen tu žitnou. Toho odkazu v Poznámce si nikdo nevšimne :-(

hosta hosta

8. 4. 2019 19:10

V Lidlu pšenično-žitnou mouku nemají - mají leda tak směsi na chleba, kde je možná pár procent žitné mouky. Pokud jsi použila něco takového, je nutné to do receptu (surovin) přesně doplnit, případně dát odkaz či obrázek, jinak mateš ostatní uživatele a opravdu pokud by někdo chtěl recept použít, tak se hodně spálí

cathleen cathleen (moderátorka)

8. 4. 2019 18:47

MiskaM: obal, zbytek mouky ještě máš? Pokud ne, je třeba se v Lídlu podívat, která to byla, protože rozdíl mezi žitnou a pšeničnou je veliký.
Bez tohoto upřesnění je recept špatmý. Kdo zkusí jen z žitné mouky, bude zklamaný.

casino casino

8. 4. 2019 18:41

MiskaM: "... žitná byla ikdyz na obalení z druhé strany bylo že je pšenično žitna."
No, to je řeč jak rozprávka :-((

MiskaM MiskaM

8. 4. 2019 18:32

cathleen: mouku mám z lidla žitná byla ikdyz na obalení z druhé strany bylo že je pšenično žitna. Ale i tak těsto super dobře se sním pracovalo. ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

8. 4. 2019 17:51

Jsi si jistá, že to byla žitná mouka a ne pšeničná :-? Z žitné by nebyl chleba na řezu tak světlý, celožitné těsto není není tak lehce tvarovatelné (hodně lepí a nechce držet tvar) a už vůbec se nemá dlouho hníst. Žito dlouhé hnětení nemá rádo, úplně to naruší strukturu těsta, spíš se těsto jen promíchává - pekárna hněte na program Těsto minimálně 20 minut.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléb z podmásli bez droždi chléb z podmáslí chleba z podmáslí chleba z podmáslí bez droždí recept na chleba z podmáslí chleba s podmáslím domácí chleba z podmasli bez bez droždí domácí chleba z podmáslí sušené podmáslí recept na chleba s podmáslí domácí chléb z podmáslí bez droždí chleba z droždí a z podmáslí domácí chléb z podmáslí chléb z podmáslí. chleb z podmasli recept domácí chleba s pomáslím babiččiny recepty chléba s podmáslím bez z droždí chléb s podmáslím domácí chléb bez žitné mouky s pomáslím

Suroviny: podmáslí, chléb, sůl, ocet, olej, droždí sušené, kmín drcený

TopRecepty.cz

Kmínový chléb z podmáslí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JpX9