Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obyčejný pšenično-žitný chléb s kynutím v chladničce

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 4. 2019 13:01

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 882 kJ / 3 318 kcal
Bílkoviny104,30 g
Tuky19,12 g
Vláknina44,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy659,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto na chléb můžete připravit samozřejmě i bez lednice, klasicky (každý má v lednici jinou teplotu a pokud nemáte vyzkoušeno, může v ní chléb i překynout).

Kdo nemá domácí pekárnu, tak tady je postup při přípravě kynutého těsta: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

3. 4. 2022 18:48

mpribylova: Děkuji za zprávu. Jsem moc ráda, že recept nezklamal.:-K

mpribylova

3. 4. 2022 08:48

Je vynikající, jsem nadšená. Přidala jsem ještě nastrouhanou vařenou bramboru a 100g hladké mouky nahradila špaldovou. Kynout jsem nechala klasickým způsobem.

Merylas Merylas

7. 2. 2021 09:48

janaguzy: Děkuji, jsem moc ráda, že recept nezklamal. :-K

janaguzy janaguzy

6. 2. 2021 09:53

skvelý chlebík, dakujem za recept...ja som ešte dala do rúry na spodok plech s vodou, aby sa urobila para...som tak zvyknutá, ked pečiem chlieb, alebo rožky...doporučujem tento recept, je fakt výborný

Merylas Merylas

18. 5. 2020 19:05

magdalenka: Magdi, děkuji za vyzkoušení, foto a zprávu. :-K

magdalenka magdalenka

17. 5. 2020 15:02

Recept vyskúšaný, trochu mi cesto prekyslo, ale chlieb je naozaj dobrý. Večer som miesila (ručne), ráno piekla. Pridávam foto ako dôkaz a ďakujem za návod na takýto spôsob pečenia chleba. :-K

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 2. 2020 15:38

Merylas: děkuji <3 - to je nový dvojvrstvý sáček (pytlík) na pečivo, které jsem zkoušela - kolik v nich pečivo vydrží a v jaké kvalitě. A můžu doporučit:yes: pečivo opravdu tvrdne pomaleji a hlavně neplesniví. Mám to sepsané, kdyby sis chtěla ty nebo kdokoliv jiný pročíst: https://www.toprecepty.cz/clanky/846-pytliky-wrap-...

magdalenka magdalenka

20. 2. 2020 15:37

cathleen: až sa divím, prečo som si ošatku doteraz nekúpila...:-D

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 2. 2020 15:28

zdenka.s: ošatku si kup velikou tak, jak veliký chleba nejčastěji pečeš - u každé ošatky bývá údaj, na kolik gramů těsta je určena. Co vím, nejčastěji si lidé kupují ošatky na chleby gramáže 1 kg, 1,25 kg a 1,5 kg ;-)

zdenka.s zdenka.s

20. 2. 2020 13:47

Děkuji všem :-K:-K koupím si ošatku a nebudu riskovat :yes:. bude stačit na 1 kg, asi větší ,když těsto nakyne :-?
Zatím jsem pekla jen v pekárně ,tak nemám zkušenosti. :-)

Merylas Merylas

20. 2. 2020 12:53

zdenka.s: Já s tím kynutím v míse moc zkušeností nemám, tak neporadím.:-K

Merylas Merylas

20. 2. 2020 12:50

cathleen: Děkuji moc. Jak za vyzkoušení, tak i nádhernou fotku. :-K Chleba je moc podařený a je v moc hezkém pytlíku, takový jsem ještě neviděla. :yes: Možná pro mě lépe. :-D

magdalenka magdalenka

20. 2. 2020 09:44

zdenka.s: Ja som však tento chlieb ešte nepiekla, teda neviem či sa cesto po 12 hodinách pobytu v mise s utierkou dá vyklopiť, či nedôjde k nejakému navlhnutiu utierky a pod. Keď mi cesto kysne 1-2 hodiny, nič sa nedeje, ide vyklopiť.

zdenka.s zdenka.s

19. 2. 2020 19:41

magdalenka : mám keramickou mísu ,velikostně by mohla být dobrá ,tak to v ní zkusím :-) podle Vaší rady , moc děkuji :-K

magdalenka magdalenka

19. 2. 2020 18:31

zdenka.s: ja používam primeranú misu, do ktorej dám čistú utierku (bez aviváže vypranú), vysypem múkou.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čím nahradit osatku žitný chléb recept obyčejný chleba zitny chleba recept obyčejný domácí pšenično žitný chléb recept na chleba žitný recept na žitný chleba chléb pšenično žitný recepty chleb s dlouhym kynutim recept

Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, sůl, kmín drcený, kmín celý, ocet, voda, cukr, droždí čerstvé, mouka hladká

TopRecepty.cz

Obyčejný pšenično-žitný chléb s kynutím v chladničce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4ZKg