Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka

Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek. Tradičně se peče na Velikonoce a jí se po skončení půstu.

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

16. 2. 2008 15:25

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 123 kJ / 1 224 kcal
Bílkoviny92,82 g
Tuky41,94 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 2,56 g
Sůl5,95 g
Sacharidy114,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nádivka plná bylinek na Velikonoce nesmí chybět :-) doma ji připravujeme k pečenému kuřeti. :-8

Vynikající, povedla se, krásné nadýchaná, výborná chuť. Dala jsem do ní kopřivy a pažitku.

mimosa mimosa

12. 4. 2022 21:01

V surovinách je uzené maso a v popisu toto: Vepřové a maso spolu uvaříme. ,kolik vepřového?Stejný podíl ,co uzeného?

Pavel

14. 4. 2017 11:05

Není na tom obrázku nějak nízká???

Hadolka

26. 3. 2017 07:13

Moje babička a i já to tak dělám, davala kolik bylo vajec, tolik rohlíků. Kromě uzeného, vepřového, kopřiv, přidávám trochu muškátového květu.

Dlesková Ludmla

23. 3. 2016 20:24

Všechno co jsem četla o velikonoční nádivce je úsměvné ta se dělá uplně jinak mimochodem také se tam dávají kvasnice ale mlíko?Jsem dříve narozená.

blanka

16. 3. 2016 16:36

HankaPu:Prosím prosím, chystám se upéct nádivku pro maminku a zrovna by se mi hodilo upéci jí ve formě na srnčí hřbet. Můžete mi podat informaci z kolika rohlíků a vajec jste to pekla? Děkuji

Karolína

28. 1. 2016 22:50

Souhlas, jde o léčivku popenec. Jde používat i další bylinky - kopřivy i hluchavky, bršlice kozí noha, výhonky chmele otáčivého, rozrazil lékařský, mladé lístky jahodníku a další. Píšu o tom v babiččiných receptech na nádivku:

http://makova-panenka.cz/recepty/nadivky-ke-kureti... :-)

bara

5. 4. 2015 11:15

tehle recept je skvelej obzvlašt na velikonoce:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-p:-p:-p:-p:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-)):-)):-)):-)):-)):-D:-D:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-))

petra

20. 4. 2014 18:50

bylo to dobre:-p:-):-p;-):yes:aq:-))

1974andrea 1974andrea

17. 4. 2014 20:52

Nejprve musím napsat, že do nádivky dáváme kondrhel ( popenec ) http://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec_obecn%C3%BD, nikoliv kontryhel, což je úplně něco jiného a v nádivce by opravdu dobrý nebyl. Dělávám ještě s vepřovým masem, nejen s uzeným;-) Přidávám fotky.

mirda

9. 10. 2012 17:09

vybusna:mne roste na chalupe na zahrade jde vnadivce vynikajici

vybusna:

Míša

7. 4. 2012 17:03

Tuto nádivku můžu všem doporučit je fakt výborná:-p:-p:-p

:D

7. 4. 2012 12:47

Mnam

Mirka

7. 4. 2012 10:14

Také si myslím, že popenec a kontryhel jsou 2 odlišné bylinky. Plody kontryhelu jsou kulaté zelené placičky o průměru cca 1/2 cm, uprostřed s prohlubní. Jako děti jsme tyto "chlebíčky" mlsali (nebo mlsaly?), podobně jako šťovík na žízeň.www.toprecepty.cz

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční nádivka jako od babičky maminciny recepty velikonocni beranek nádivka ke kuřeti kondrhel velikonoční hlavička s uzeným masem velikonoční hlavička z uzeného masa velikonocninadivka vel.nadivka nádivka z uzeným masem nadivka k masu nádivka s uzeným masem nádivka bez masa velikonoční sekaná s uzeným masem babiččina nádivka ke kuřeti nádivka z uzeného masa nádivka do masa velikoční recepty velikonoční hlavička s uzeným kopřivová nádivka bez masa masová nádivka

Suroviny: maso uzené, maso vepřové, rohlík, vejce, sůl, nať petrželová, kopřivy, sádlo

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5R