Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Studená tatarská slepice - salát

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 4. 2019 13:39

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 082 kJ / 1 693 kcal
Bílkoviny18,29 g
Tuky144,87 g
Vláknina27,10 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 2,08 g
Sůl5,05 g
Sacharidy70,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

15. 5. 2019 19:46

Tejaja: Terezko, ty jsi poklad! :-K Už zase mám ten "Hektorovský syndrom", jak vidím tvoje fotky, už mám plnou pusu slin jako ten pes:-Q;-). A s tou šlehačkou - to musím zkusit, já také majonézu nemám moc ráda, je pro mne moc tučná.;-). Někdy do salátu dávám i 1 drobně pokrájenou cibuli, výsledek je trošičku jiný, ale také moc dobrý, snad malinko pikantnější, zkoušela jsem i z jarní cibulky.;-) Škoda, že nebydlím vedle tebe, s radostí bych dělala tvojí vrchní ochutnávačku pokrmů:-D:-D:-D, ale to bych se místo chození už jen kutálela;-):-D:-D:-D. Ty fotky jsou opět parádní, přímo vybízejí k "sežrání":yes::-K Tisíceré díky a srdečný pozdrav!

tejaja tejaja

15. 5. 2019 19:00

Mandle som dala lupienky, majonézy troška menej. Bola som zvedavá, ako to dochutí šľahačka, ale bolo to výborné. Časť som urobila bez majonézy, len so šľahačkou a prišlo mi to oveľa lepšie. Zvyšné suroviny som použila tak ako sú. ;-) Takže nabudúce bude len so šľahačkou, bez tej majonézy. Mnohým ale majonéza chutí, takže každý podľa svojho. :yes:;-)

MamlajdaD MamlajdaD

21. 4. 2019 15:13

casino:
1) Je mi už 77 let, vývarů jsem uvařila pravděpodobně víc než vy. A dobrých. Vaší radu, jak vaříte polévku vy nepotřebuji. (A cibuli do vývarů většinou nedávám, protože vařenou cibuli nesnáším. Ale to je moje věc, to není vaše starost.)
2) Recept jsem kdysi získala buď z nějakého časopisu nebo od někoho známého - a bylo tam výslovně uvedeno to, co jsem do receptu napsala.
3) Ale nikde jsem nenapsala, že vývar vylévám. Vy jste to někde četl? Určitě ne! Tak mi laskavě nepodsouvejte slova nebo věty, které jsem nepoužila. Myslím, že všichni ostatní recept pochopili. Recept se vám buď může líbit, nebo nelíbit. Pokud líbí, dobře. Pokud nelíbí, taky dobře, nejsme všichni stejní. Akdyž se vám recept nelíbí, napište konkrétně proč, nebo nepište třeba nic - jak je libo.
4) Já jsem se snažila na vaše komentáře odpovídat zdvořile. Ale vy zdvořilý moc nejste. Na vaše další výlevy špatné nálady (nebo co vás k těm podivným komentům vede?) nebudu už odpovídat, nejsou konstruktivní ani přínosné. Chcete dělat chytráka, ale tentokrát se vám to moc nepovedlo. Ono označit jakoukoliv ženu, mladou nebo starou jako "slepici" nebo "blondýnu" je přinejmenším nevychovanost. A vy o tom napíšete, že vám to přišlo vtipné?
Zdravím a přeji hezký den!

Eja57 Eja57

21. 4. 2019 10:40

Při vší úctě ke Casino tentokrát:-//:no:
Buď jsem slepá, nebo blbá, nebo nevím....ale nikde jsem nenašla nic o tom, že by se vývar ze slepice nepoužil dále...to se snad nemusí uvést - něco jako " vývar nevylejeme a uděláme z něj polévku":-((

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 4. 2019 10:02

Lenunka: Casino myslel začínající kuchařku, já bych toho byla schopná taky , když jsem začínala vařit. Až tchýně se mnou udělala pořádek!:-D

casino casino

21. 4. 2019 00:06

Lenunka:
Za tu slepici se omlouvám, přišla mi k receptu stylovější než např. blondýna :-K
No, asi nejen já bych si s vývarem poradil, ale opravdu si myslím, že nevyužít "vodu" po uvaření k dalšímu použití a posléze v komentáři víceméně podtrhnout, že vývar z hodin vařené slepice je vlastně nepoužitelný (" já vývar ze slepice nevařím se třemi cibulemi.") ale, při vší úctě k autorce, tento způsob zdá se mi poněkud nešťastným... :-O:-)

Lenunka Lenunka

20. 4. 2019 22:46

MamlajdaD: to teda, dá se říct i bez přirovnání ženy ke slepici, že mu v receptu chybí informace, že vývar ze slepice použijete dále a nevylijete ho do kanálu :-):-K

MamlajdaD MamlajdaD

20. 4. 2019 22:45

Tejaja: Už se těším na ten receptík ;-):-D a protože tohle masíčko můžu, tak i určitě vyzkouším. :-8

MamlajdaD MamlajdaD

20. 4. 2019 22:41

Lenunka: já jsem to nepřehlédla, ale nechtěla jsem napsat , co si o panu casinovi myslím, to bych opravdu nerada. Myslím, že začínám litovat paní casinovou, jestli se k ní pan casino chová jako tady k nám. Snažila jsem se odpovědět co nejzdvořileji, ale přece jen si myslím, že poněkud přestřelil.:-O:-8:-8

tejaja tejaja

20. 4. 2019 22:33

MamlajdaD: :-) Vlozim, ale teraz nie som doma, tak neskor. A urcite bude mat nazov, ktory si jej dala ty, varena-pecena. :-D;-)

Lenunka Lenunka

20. 4. 2019 22:31

casino: začepená slepice? myslím že většina dam, které jste oslovil, si o Vás teď myslí něco nepěkného:-(

MamlajdaD MamlajdaD

20. 4. 2019 22:29

casino: Tak teď už vám nerozumím ani já! :-O Je mi líto. Ale snad jste se alespoň dobře pobavil, jiného v tom vašem výlevu nic nevidím, proto ani nemohu nijak konkétně odpovědět. Zdravím a přeji hezký večer!:-)

tejaja tejaja

20. 4. 2019 22:26

casino: :-) V kazdom pripade je dobre, ze sa objavia taketo recepty. Aspon ja si to myslim. :-) Skutocne poznam ludi, ktori akekolvek maso z polievky vyjadzuju, nielen slepacie. ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

20. 4. 2019 22:13

Tejaja: Terezko, to je super nápad, oni ti naši předci nebyli hloupí, to stojí za vyzkoušení. ;-):-D Mám sice recept na pečenou slepici, ale ten je dost pracný. Musí se stáhnout kůže, syrová slepice se musí vykostit :-O, udělat z masa fáš atd., prostě práce nad hlavu. Já mám raději efektivní rychlé receptíky. Ta tvoje slípka vařená-pečená, to je fakt prima nápad. :yes: <3:-K Jestli si vzpomeneš, jakou jste dělali nádivku, tak to sem na Topky vlož, rychlých méně pracných receptů není v dnešní uspěchané době nikdy dost! Navíc je to levné a chutné maso!;-):-D. Dík za komentík, ráda si s tebou povídám:-):-)

casino casino

20. 4. 2019 22:04

Dámy :-)
Původně jsem chtěl navázat na kolegyni, která pod jiným slepičím rcp uvedla: " poznam ludi, co maso z polievky vyhadzuju. Je mi to nepochopitelne,..."
Ale tady je to patrně opačně.
Představte si čerstvě začepenou slepici (se zanedbanou kuchyňskou výchovou), kterak manžovi udělá zde tento salát a...
...a vývar podrobí kanalýze 8-(

MamlajdaD:
3 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 celeru + divoké koření je na dvoukilovou slepici tak akorát :-)
Z postupu jsem usuzoval, že takový vzácný vývar z celého ptáka se dál použije jak kuchařské zákony kážou nám (někteří by salát sezobli na Silvestra a vývarem by se léčili na Nový rok:-D ale po vašem komentáři to opravdu, ale opravdu vypadá všelijak ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slepice recepty slepice salát recept divoké slepice 4 language:cs slepice na sldkokyselých paprikách salát z vařené slepice slepice jako salát salát ze slepice recept salát ze slepice recept salat že slepice salat se slepice majonézou recept slepice varena slepice

Suroviny: slepice, sůl, pepř, cibule, majolka, šlehačka, okurky sterilované, mandle, hořčice, jablko, cukr

TopRecepty.cz

Studená tatarská slepice - salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RArw