Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marokánky - měkké a vláčné

Placičky plné sušeného ovoce, kandované citrusové kůry a ořechů, to jsou marokánky. Podle našeho receptu si toto exotické cukroví připravíte snadno i doma. Náš recept zaručuje, že budou vláčné a měkké, žádné tvrdé suchary.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chladnutí

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

16. 7. 2009 17:23

Suroviny pro 35 kusů

35 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 645 kJ / 2 544 kcal
Bílkoviny36,51 g
Tuky139,53 g
Vláknina19,90 g
Cholesterol 212 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy275,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tyto marokánky jsou na rozdíl od kupovaných měkké a vláčné. Proto se staly součástí všech rodinných oslav a zařadili jsme je i jako vánoční cukroví. Já na rozdíl od receptu je ihned po vyndání z trouby okrojím kulatou vykrajovačkou (také máčet do vody) a namáčím polovinu kolečka. Na čokoládu pak nalepím poloviny mandliček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BrectanIvy BrectanIvy

7. 12. 2020 15:35

Tak tento recept je fakt luxusní, nebo spíš ty marokánky jsou luxusní! Měkoučké, bez problémů je pokoušu. Takže letos dělám už třetí dvojitou dávku....<3:yes:

Mar-ty01

12. 12. 2019 19:58

Úžasné marokánky, jen jsem přidala trochu víc mouky, hmota se mně zdála příliš tekutá, doporučuji dělat opravdu malé marokánky cca půl polévkové lžíce hmoty, hodně se v troubě roztečou, ale chuťově jsou vinikající a krásně měkké, z pečícího papíru po vychladnutí šly krásně sundat. Doporučuji:-)

Zuzanna005

8. 12. 2019 21:00

dnes jsem poprvé zkoušela a jsem nadšená z vynikající chuti.Jen jsem po prvním plechu přidala trošku mouky víc, lépe držely po kupě. Přidala jsem do těsta navíc 2 lžíce kakaa a lžíci medu, a místo mandlí jsem dala vlašské ořechy ze zahrádky. Výsledek je fantastický

casino casino

21. 2. 2018 10:17

"Marokánky - měkké a vláčné"
To je podobné, jako napsat "Vanilkové rohlíčky - tvrdé a křupavé" :-D

Marie:
No, patrně díky vyšší teplotě při pečení se vám podařily Marokánky par excellence :yes:

Marie

23. 12. 2015 10:21

Dobrý den,kdo vymyslel tento recept?Marokánky se na plechu roztekly,byla z toho zkaramelizovaná placka.škoda mandlí!!!Tvrdé,že by si jeden zlomil zub!!:-((

Alena

22. 12. 2015 17:54

100g ovesné vločky,2lžíce másla,250g kandované ovoce jakékoliv /dávám směs/,250g arašídy nesolené,250ml smetany na šlehání,250g krupicového cukru,3lžíce hladká mouka.Ovesné vločky opražit na másle přidat smetanu převařita dát vše nakonec mouku promíchat a je tuhá hmota já po vychladnutí co vydržím dělám malé placičky péct 150 asi 15 až 20 minut potřít čokoládou.Jsou vynikající a ty arašídy super :-))

hosta hosta

20. 12. 2015 19:46

Jana: a dělit umíš?;-):-D - 1/8 l je 1000 ml:8, tj. 125 ml:-)

Jana

20. 12. 2015 18:24

Kolik je prosím 1/8 mléka v ml? nemám odměrku :-(

Obecní cvrček

19. 12. 2015 23:10

Můj recept - plechovka kondenzovaného slazeného mléka, 2 lžíce hladké mouky, strouhaný kokos, sezam, ovesné vločky, ořechy různých druhů na hrubé kusy, 2 lžíce medu, rozinky brusinky sušené švestky, meruńky, atd.V misce smíchat aby to byla hodně hustíá kaše - rozetřít - asi 1,5 cm tloušťka, na položený pečící papír na pekáči - nechat chvíli péct, až to drží pohromadě vyndat z trouby a radýlkem nebo příborákem nakrájet na tyčky a kousky jaké chceme..Vrátit to do trouby a opatrně dopéct až do červenohněda nechat v troubě do vystydnutí - aby byly tvrdé jako kámen ale ne spálené ! Během asi 2 dní trochu změknou - pokud později změknou příliš tak je zase zahřát a jsou znovu křupavé. čokoláda na ně není třeba

Božena Klírová

16. 12. 2015 13:44

Přidám se se svou troškou do mlýna, mám podobný recept, nevím odkud- ale svařím vždycky jenom mlékO 250ml+ cukr 80g +máslo 20g + hl.mouku 30g, jako když se vaří třeba krupičná kaše, odstavím a do této plpy teprve pak vmíchám nasekané ořechy, mandle, kandované ovoce, letos třeba i sušené brusinky a to poměrně hodně ( celkem 400g) a ne moc nadrobno. Na plech hned tvořím kopečkoplacičky, upečou se pěkně, i když z nich ty ořechy hodně vykukujou :-)

Margita Jančeková

7. 12. 2015 17:30

Milé dámy a páni , ale hlavne autor receptu.. Dooga..s nadšením skúšam piecť " Marokánky " Je to vlastne jediné pečivo, ktoré mi vždy chýbalo medzi mojimi vianočnými delikatesami. Recept som " de facto " mala, ale, nemala som ten technologický postup. Teda, najprv hmotu uvariť, nechať vychladnúť, tvarovať a potom piecť. S dovolením som si to skúsila modifikovať, vzhľadom na to, že mám veľa vlašských orechov.. TEDA, NAMIESTO MANDLí SOM POUžILA ORECHY. a ešte k tomu pomleté, aby s ich konzumáciou nemali problémy ani starší ľudia.práve preto som chcela tie mäkké a vláčne... iste viete prečo..Veľmi sa mi páči aj ten nápad, namáčať iba polovicu placičky čokoládou.. aspoň zostanú prsty nezababrané od čokolády a vidí sa mi to aj efektnejšie.. Tak, už sú z rúry vonku a sú perfektné a chuťovo tiež vynikajúce.. Robila som ich na papieri na pečenie, dole som ich dávala pre istotu s antikórovou podberačkou, aby som neponičila tvar. Tie umelohmotné sú dosť hrubé.. ALE, IšLO BY TO AJ BEZ NICH.. PEKNE SA MI TO Z PAPIERA ODLUPOVALO..Išlo to úúúplne bez problémov. Zopár som aj vykrajovala kovovým vykrajovátkom, aj to išlo perfektne. Pre menej skúsené gazdinky by snáď bolo vhodné napísať, v akej rúre ste to piekli .. ja som teda piekla v horkovzdušnej a tých 175 st. Celzia a 10 minút bolo akurát..práve sa prestávali robiť tie bublinky od odparujúceho sa mlieka.. Takže, veľmi pekne ďakujem za recept a technologický postup. Prajem Vám radostný vianočný čas a pohodu pri štedrovečernom stole. Gita. :-)):-K

Dooga Dooga

2. 12. 2015 22:20

Alena Hovězáková: Váš problém.

Alena Hovězáková

2. 12. 2015 22:06

marokánky měkké vláčné by u nás neuspěly, musí být křupavé ořechové s příchutí ovoce a čokolády:-p

Jana

10. 12. 2012 15:20

Dělám už po několikáté, vždy vařím jen těch 10 minut (někdy i méně) a povedou se vždy a jsou SKVĚLÉ. :yes:

lennyk

9. 12. 2012 20:43

dobrý den, dnes jsem pekla tyto marokánky poprvé. Díky tomu, že jsem přečetla i komentáře pod receptem jsem pečení skoro vzdala, protože spoustě kuchařům se to nevydařilo. Nakonec jsem poslechla rady ostatních a mám nádherné marokánky! Takže - opravdu se vyplatí vařit déle jak 10 minut - směs pěkně zhoustne a tvarování díky tomu nebyl problém - dokonce jsem nemusela nic namáčet ve vodě ;-). Prostě jsem použila vánoční vykrajovátko jako tvarovátko, položila na plech, lžičkou do něho nandala směs a hned jsem vykrajovačku sundala. Krásně to drželo tvar a nic se nelepilo ani nerozteklo ;-). Doporučuji a hodně zdaru kuchařům! :-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marokánky marokánky bez mouky výborné marokánky marokánky recept marokánky z ovesných vloček marokánky hned měkké teplé moučníky marokánky z kondenzovaného mléka jak péct marokánky tescoma s chutí marokánky kdy péct marokánky marokánky z mléka marokanky tescoma s chutí recept na marokánky marokánky s medem marokánky tescoma vláčné vánoční cukroví jak sloupnout mandle marokánek vláčné cukroví

Suroviny: cukr moučkový, kůra pomerančová kandovaná, mandle loupané, máslo, mléko, mouka hladká, čokoláda, mandle plátkové

TopRecepty.cz

Marokánky - měkké a vláčné

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3l7Q